Skip to content

Dead Rising Save-systeem uitgelegd

11 de juli de 2021
DeadRisingbox 56aa40cd5f9b58b7d0033d43

De originele Dead Rising kwam in augustus 2006 uit op de Xbox 360, maar zelfs nu hebben mensen nog steeds problemen met het opslagsysteem. We leggen je hier uit hoe het werkt.

Waar zijn de spaarpunten?

Spaarpunten zijn verspreid over het winkelcentrum in badkamers en op groene banken. De opslagpunten zijn duidelijk aangegeven op je kaart, die je kunt oproepen door tijdens het spelen op de Terug-knop te drukken. U kunt ook opslaan wanneer een nieuw dossier wordt gestart.

Wat gebeurt er als Frank sterft?

Als Frank sterft, krijg je twee opties. Je kunt “Game laden” (je laatste save laden) of je kunt “Status opslaan en afsluiten” (het spel opnieuw starten, maar je behoudt al je verzamelde ervaring en vaardigheden). Dit is niet zo duidelijk als het had moeten zijn, maar je hoeft maar één keer de verkeerde te kiezen om je les te leren.

Hoe werkt het allemaal?

Het mooie van dit opslagsysteem op de Xbox 360 is dat er van je wordt verwacht dat je meerdere keren doodgaat als je voor het eerst begint met spelen. Je blijft gewoon doorgaan en prestigepunten verdienen (je kunt binnen de eerste 10 minuten ongeveer 50.000 gemakkelijke punten krijgen), zodat je een level omhoog kunt gaan, wat het spel veel, veel gemakkelijker maakt bij elke volgende playthrough. Je ontdekt waar de save-punten zijn, hoe je bazen kunt verslaan, waar de goede wapens zijn, waar je veel punten kunt krijgen, enzovoort, enzovoort, zodat het spel gemakkelijker en leuker wordt naarmate je het langer speelt. De uitdaging is om de aanvankelijke frustratie van zoveel doodgaan te overwinnen, maar als je eenmaal je hoofd om het opslagsysteem wikkelt, lijkt het perfect.

Tips en trucs

  1. Spaar vaak.
  2. Je hoeft niet te proberen een psychopaat te bestrijden als je de vuurkracht niet hebt. Wanneer een baasgevecht begint, kun je gewoon vertrekken en later terugkomen.
  3. Er is veel gesproken over de tijdslimiet van 72 uur, maar je hebt VEEL vrije tijd tussen de zaken, dus het is niet alsof je constant van het ene punt naar het andere moet rennen. Neem de tijd en zorg ervoor dat je net dat beetje extra doet om op te slaan wanneer je een opslagpunt passeert.
  4. Als je het spel goed speelt en de snelkoppeling tussen Paradise en Wonderland opent, ga je ongeveer 100 keer door de badkamer, dus er is geen reden om niet te sparen.

Bottom Line

Dead Rising is een moeilijk spel en je zult veel sterven. Periode. Maar dat is het hele punt achter het opslagsysteem. Je sterft, maar je wordt sterker. Het gaat veel sneller elke keer dat je het doet en je mag duizenden zombies doden, wat best goed klinkt.