Skip to content

Dingen waarvan u niet wist dat Gmail dat kon

3 de augustus de 2021
keyboard message mail 160948731 58621a133df78ce2c3996d5a

Gmail is handig, gratis en voegt geen advertenties toe aan de handtekeningregel van uw e-mailberichten. Gmail biedt ook een royale hoeveelheid opslagruimte die indien nodig kan worden uitgebreid. Gmail heeft ook verborgen functies en hacks. Hier zijn enkele van de bekendste geheimen van Gmail.

Experimentele functies inschakelen met Gmail Labs

Gmail Labs is een functie van Gmail waar je kunt experimenteren met functies die nog niet klaar zijn voor release. Als deze functies populair worden, kunnen ze worden opgenomen in de hoofdinterface van Gmail. Voorbeeldtools omvatten Mail Goggles, een functie die probeerde u een nuchterheidstest te geven voordat u in het weekend een e-mail kon verzenden.

Een oneindig aantal alternatieve e-mailadressen hebben

Een alias toevoegen aan Gmail

Door een punt of een + toe te voegen en hoofdletters te wijzigen, kunt u één Gmail-account configureren in veel verschillende adressen. Dit is handig als u berichten vooraf wilt filteren. Gebruik bijvoorbeeld een andere variant van uw Gmail-e-mailadres om berichten te filteren van nieuwsbrieven waarop u zich abonneert. U kunt ook de Gmail-aliasfunctionaliteit uit de Gmail-instellingen gebruiken om verschillende adressen in te stellen. Het is een geweldige manier om uw e-mail op één plek te ordenen en te bewaren.

Gmail-thema’s toevoegen

Gmail-thema's

Gebruik Gmail-thema’s in plaats van dezelfde Gmail-achtergrond te gebruiken. Sommige thema’s veranderen gedurende de dag, vergelijkbaar met iGoogle-thema’s. Sommige thema’s maken e-mail moeilijker leesbaar, maar de meeste zijn puur leuk.

Ontvang gratis IMAP- en POP-e-mail

Gmail POP- en IMAP-instellingen

Als je de Gmail-interface niet leuk vindt, gebruik dan je favoriete e-mailclient. Gmail ondersteunt POP en IMAP, de industriestandaarden voor desktop-e-mailclients. Dat betekent dat u Outlook, Thunderbird of Mac Mail kunt gebruiken met uw Gmail-account.

Automatische koppelingen voor URL’s en e-mailadressen

Automatische koppeling van Gmail

Het is handig om op elke link te kunnen klikken die u in een e-mail ontvangt. Gmail converteert automatisch URL’s en e-mailadressen. U hoeft niets te doen of in te schakelen. Telkens wanneer u een e-mailadres of een URL ontvangt, detecteert Gmail het patroon als iets dat een link zou moeten zijn en koppelt het. Deze functie werkte vroeger ook met straatadressen en telefoonnummers. Recente Gmail-updates hebben die functionaliteit verwijderd, maar deze kan in de toekomst terugkeren.

Google Apps gebruiken om Gmail vanaf uw domein te verzenden

G Suite for Business-webpagina

Een Gmail-adres gebruiken als professioneel contact ziet er niet professioneel uit. Als u eigenaar bent van uw domein, gebruikt u Google Apps for Work om uw domeinadres om te zetten in uw persoonlijke Gmail-account. (Google bood vroeger een gratis versie van deze service aan, maar nu is het een betaalde service.) Of bekijk andere e-mailaccounts van Gmail in plaats van een andere e-mailapp te gebruiken.

Video-Hangouts verzenden en ontvangen vanuit uw e-mail

Google Hangouts in Gmail

Gmail is geïntegreerd met Google Hangouts. Deze functie stond vroeger bekend als Google Talk. Gebruik Google Hangouts om expresberichten naar uw contacten te verzenden. Je kunt ook deelnemen aan spraak- en video-Hangout-oproepen.

Controleer de Gmail-serverstatus

Gmail-serverstatus

Gmail is zo betrouwbaar dat storingen het nieuws halen. Dat betekent niet dat er geen storingen optreden. Als u denkt dat Gmail niet werkt, controleert u het Google Apps-statusdashboard. U zult zien of Gmail actief is en als het niet werkt, vindt u informatie over wanneer het naar verwachting online zal zijn.

Gmail offline gebruiken

Gmail offline-instellingen

Als je Gmail offline in een webbrowser wilt gebruiken, schakel je offline beschikbaarheid in de Gmail-instellingen in. Wanneer u vervolgens een bericht verzendt terwijl u offline bent, wordt het bericht verzonden wanneer u opnieuw verbinding maakt. Terwijl je offline bent, kun je bladeren door de berichten die je hebt ontvangen. Dit is handig wanneer u door gebieden reist met intermitterende telefoontoegang.

Plan je e-mails

Een bericht plannen in Gmail

Gmail kan een e-mail plannen om op elk gewenst moment in de toekomst te verzenden, bijvoorbeeld om een ​​bericht te verzenden op de verjaardag van een vriend. Gebruik de pijl rechts van Versturen in de Venster opstellen, kies dan Schema verzenden. Kies daar een datum en tijd om te verzenden.