Skip to content

Een afzender blokkeren in Zoho Mail

7 de juli de 2021
GettyImages 1657259371 5b64bd7e46e0fb0025d35892

Wat te weten

  • Log in op uw Zoho Mail-account en ga vervolgens naar de configuratiepagina van Zoho Anti-Spam Lists.
  • Selecteer een van beide E-mailadres of Domeinen selecteer vervolgens de plus (+) onder Zwarte lijst om nieuwe adressen toe te voegen.
  • Gebruik slechts één bron voor het filteren van e-mail (uw e-mailprogramma of de e-mailserver) om sorteerconflicten te voorkomen.

In Zoho Mail kunt u ongewenste inkomende berichten blokkeren door het adres van de afzender of het volledige domein op de lijst met geblokkeerde afzenders van Zoho Mail te plaatsen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u afzenders blokkeert in Zoho Mail.

Een afzender of domein blokkeren in Zoho Mail

Als u Zoho Mail wilt vragen om automatisch berichten van een bepaalde afzender of een heel domein te verwijderen, logt u in op uw Zoho Mail-account en gaat u naar de URL voor de configuratiepagina voor Anti-Spamlijsten. Selecteer in de bovenste rij van het venster een van beide E-mailadres of Domein. De eerste specificeert specifieke adressen; de laatste specificeert domeinen — dat wil zeggen, alles na de @ een e-mailadres aanmelden.

Voeg nieuwe adressen toe naast het plusteken; verwijder bestaande items door ze te selecteren en vervolgens op het prullenbakpictogram in de lijst te klikken.

Een screenshot van de blokkeringspagina van Zoho Mail met de knop Toevoegen gemarkeerd

Binnen deze lijsten krijgt u twee opties te zien. Witte lijst betekent dat alle e-mail die van dat domein of adres komt, automatisch wordt vertrouwd en nooit naar uw spammap zal worden gerouteerd. Zwarte lijst betekent dat de e-mail altijd automatisch naar uw spammap wordt gestuurd. De wijzigingen die u aanbrengt in de antispamlijsten van Zoho Mail zijn van toepassing op accountniveau, wat betekent dat uw instellingen werken, ongeacht of u Zoho Mail op internet gebruikt of het verbindt met een programma zoals Microsoft Outlook.

Filterbotsing

Omdat uw instellingen voor alle e-mail werken, niet alleen voor wanneer u bent aangemeld bij de webinterface, kunt u situaties tegenkomen waarin het gedrag dat u ziet niet het beoogde gedrag is. Wanneer blokkeringen en filters zowel op server- als op clientniveau werken, is in het algemeen wat er op de server gebeurt het eerst van toepassing – dus een e-mailadres dat is geblokkeerd op de antispamblokkeringslijst, zal nooit naar uw e-mailprogramma worden gepusht. Adressen die in Zoho Mail op een veilige lijst staan, maar in uw e-mailprogramma als spam zijn geconfigureerd, kunnen echter toch in de spammap terechtkomen. Het is een goede gewoonte om slechts één filterbron te gebruiken: uw e-mailprogramma of de e-mailserver. Het gebruik van beide met inconsistente instellingen kan leiden tot onvoorspelbare bezorgresultaten.