Skip to content

Een autoresponder instellen in Mac OS X Mail

9 de augustus de 2021
EmailAutoresponder 77fa5c7fca974a4aaffe0318486348d5

Wat te weten

 • Mail > Voorkeuren > Reglement > Regel toevoegen > toevoegen Beschrijving > voorwaarden instellen > Antwoord op bericht > Berichttekst beantwoorden > tekst toevoegen > OK.
 • Uitschakelen, Mail > Voorkeuren > Reglement > deselecteer regel in Actief kolom.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je automatisch berichten kunt beantwoorden in macOS X Mail. De instructies zijn van toepassing op Mail die draait op macOS (t/m Catalina, versie 10.15) en OS X.

 1. Selecteer Mail > Voorkeuren uit het menu bovenaan het scherm.

 2. Selecteer Reglement.

  1628545070 437 Een autoresponder instellen in Mac OS X Mail Voorkeuren > Regels” class=”lazyload” id=”mntl-sc-block-image_1-0-10″ >

 3. Klik Regel toevoegen.

 4. Geef uw autoresponder een beschrijvende naam onder Beschrijving.

  E-mailregelbeschrijving en criteriavelden

 5. Vul de voorwaarden in waaronder u uw autoresponderbericht wilt verzenden. Bijvoorbeeld:

  • Om Mail alleen te laten antwoorden op e-mails die u op een specifiek adres hebt ontvangen, stelt u het criterium in op: Aan bevat [email protected].
  • Als u alleen automatisch wilt reageren op afzenders in uw contacten, op mensen die u eerder heeft gemaild of op VIP’s, moet u het criterium lezen Afzender staat in mijn contacten, Afzender staat in mijn vorige ontvangers of Afzender is VIP respectievelijk.
  • Als u het automatische antwoord op alle inkomende e-mails wilt laten verzenden, maakt u het criterium: Elk bericht.

  Criteria voor e-mailregels

 6. Selecteer Antwoord op bericht onder Voer de volgende acties uit:.

 7. Klik Berichttekst beantwoorden.

 8. Typ de tekst die moet worden gebruikt voor de auto-responder. Vertel de ontvanger wanneer u verwacht terug te komen voor een automatisch antwoord op vakantie of bij afwezigheid. Als je niet van plan bent om je oude e-mail door te nemen wanneer je terugkomt, laat dan de ontvangers weten wanneer ze hun berichten opnieuw moeten verzenden als ze nog steeds relevant zijn.

  Vak om autoresponderbericht in te voeren

 9. Klik OK.

 10. Indien gevraagd Wilt u uw regels toepassen op berichten in geselecteerde mailboxen?, Klik Niet toepassen.​ Als u klikt op Van toepassing zijn, zal Mail het automatische antwoord op bestaande berichten verzenden, waardoor mogelijk duizenden berichten en meerdere identieke antwoorden naar dezelfde ontvanger worden gegenereerd.

 11. Sluit de Reglement dialoog. Antwoorden die met deze auto-respondermethode worden gegenereerd, bevatten niet alleen de originele berichttekst, maar ook de originele bestandsbijlagen. U kunt een AppleScript auto-responder gebruiken om dit te voorkomen.

Schakel elke automatische beantwoorder uit

Om een ​​regel voor automatisch reageren uit te schakelen die u hebt ingesteld in Mail en om te voorkomen dat automatische antwoorden worden verzonden:

 1. Selecteer Mail > Voorkeuren > Reglement.

 2. Zorg ervoor dat de regel die overeenkomt met de auto-responder die u wilt uitschakelen niet is aangevinkt in de Actief kolom.

 3. Sluit de Reglement voorkeuren venster.