Skip to content

Een bericht doorsturen met Mozilla Thunderbird

28 de juli de 2021
GettyImages 533977579 57cee7263df78c71b644ea43

Wat te weten

 • Open een bericht dat u wilt doorsturen. Selecteer Vooruit. In de Tot veld, voer adressen in. Optioneel: Bewerk de Onderwerp lijn en lichaam. Selecteer Versturen.
 • Of selecteer Bericht > Vooruit uit het menu, of gebruik de Ctrl+L Toetsenbord sneltoets (Opdracht+L op een Mac of Alt+L voor Unix).
 • Ga naar Opties > Samenstelling > Berichten doorsturen. Kiezen In lijn om door te sturen als e-mail of Selecteer als bijlage als een bijlage.

Net als andere e-mailclients en apps, maakt Mozilla Thunderbird het doorsturen van e-mails eenvoudig. Het is een snelle en handige truc wanneer u een e-mail ontvangt die u met iemand anders wilt delen. Leer hoe u e-mail doorstuurt op Thunderbird.

Een e-mail doorsturen in Thunderbird

Wanneer u een e-mailbericht ontvangt dat u wilt delen, volgt u deze stappen om het door te sturen naar een of meer e-mailadressen. U kunt er ook voor kiezen om het bericht te bewerken voordat u het doorstuurt.

 1. Open Mozilla Thunderbird en ga naar de Inbox.

 2. Selecteer het bericht dat u wilt doorsturen. Dubbelklik op de e-mail als u het bericht in een nieuw venster wilt openen.

 3. Selecteer de Vooruit knop (in de rechterbovenhoek van het berichtenvenster). Er wordt een nieuw venster Bericht doorsturen geopend. Of selecteer Bericht > Vooruit uit het menu, of gebruik de Ctrl+L Toetsenbord sneltoets (Opdracht +L op een Mac of Alt+L voor Unix).

 4. In de Tot Voer het e-mailadres of de adressen in waarnaar u het bericht wilt doorsturen. U kunt ook de pijl links van . selecteren Tot, Kiezen Cc of Bccen voer vervolgens het e-mailadres of de adressen in waarnaar u het bericht wilt doorsturen.

  Naar veldopties

 5. Controleer de Onderwerp lijn. Standaard begint het met Vooruit: gevolgd door het oorspronkelijke onderwerp, maar u kunt het bewerken door de . in te typen Onderwerp doos indien gewenst.

 6. Trim indien gewenst naar de hoofdtekst van het bericht. Bijvoorbeeld om onnodige e-mailadressen te verwijderen of irrelevante inhoud te verwijderen.

 7. Voeg desgewenst een persoonlijk bericht toe aan het begin van de berichttekst.

 8. Selecteer Versturen om het bericht door te sturen naar uw ontvangers.

Thunderbird-doorstuuropties

Om te wijzigen of Mozilla Thunderbird het doorgestuurde bericht als bijlage of inline in de nieuwe e-mail invoegt:

 1. Open Mozilla Thunderbird.

 2. Selecteer de Thunderbird-menu (in de rechterbovenhoek van het Mail-venster).

  Thunderbird-menu

 3. Selecteer Opties (gelegen in het midden van het menu dat verschijnt).

  Selecteer opties

 4. In de Opties menu, selecteer de Opties icoon om de . te openen Opties raam.

  Optiemenu

 5. In het linkerdeel van de Opties venster, selecteer de Samenstelling tabblad.

  Tabblad Compositie

 6. Selecteer de Berichten doorsturen vervolgkeuzepijl. Kiezen In lijn om berichten in de hoofdtekst van het e-mailvenster door te sturen. Selecteer Als bijlage om alle berichten als bijlagen bij e-mails door te sturen. Selecteer de Extensie toevoegen aan bestandsnaam selectievakje om doorgestuurde berichten als bijlagen te verzenden. Hierdoor kunnen uw ontvangers het bestandstype efficiënter bekijken.

  Opties voor doorsturen van berichten

 7. Sluit de Opties raam.