Skip to content

Een bericht opnieuw verzenden in macOS Mail

30 de juli de 2021
GettyImagesLaptopMail 5786b08e3df78c1e1fa440a9 b14b2df4da4e4c4b953d4e1ac295297e

Met de Mail-toepassing die wordt geleverd als onderdeel van macOS, kun je snel een verzonden e-mail ophalen, een wijziging aanbrengen in de tekst of de ontvanger en deze binnen enkele seconden verzenden. Er zijn tal van redenen waarom u een e-mail opnieuw wilt verzenden:

 • U moet praktisch hetzelfde bericht naar een andere ontvanger sturen met een kleine wijziging.
 • Je hebt het naar een verouderd e-mailadres gestuurd en hebt nu het huidige adres.
 • Er is een e-mail naar u teruggestuurd wegens mislukte levering en u wilt het opnieuw proberen.
 • Je hebt een e-mail verzonden vanaf het verkeerde account met het verkeerde e-mailadres in de kopregel Van om je af te melden voor een van die vervelende mailinglijsten op een nitpicking-lijstserver.

De informatie in dit artikel is van toepassing op Macs met macOS Catalina (10.15), macOS Mojave (10.14), macOS High Sierra (10.13) of macOS Sierra (10.12)

E-mails opnieuw verzenden in macOS Mail

In de macOS Mail-toepassing van Apple is het bijzonder eenvoudig om een ​​verzonden e-mail (of eender welke e-mail) opnieuw te gebruiken. U kunt berichten die u eerder hebt verzonden of ontvangen e-mails opnieuw verzenden. Voordat de e-mail onderweg is, heeft u de mogelijkheid om de tekst te bewerken of de ontvanger te wijzigen.

Een bericht opnieuw verzenden in macOS Mail

Een verzonden e-mail opnieuw verzenden in Mac Mail:

 1. In de Mail app, selecteer de e-mail die u opnieuw wilt verzenden uit de Verzonden map.

  Mail-app met een geopende map Verzonden.

 2. Selecteer Bericht in de menubalk en selecteer Opnieuw versturen in het vervolgkeuzemenu om de e-mail in een nieuw e-mailvenster te openen.

  Berichtenmenu in de Mail-app

  U kunt ook een e-mail in de lijst markeren en ofwel op drukken Command+Shift+D of klik met de rechtermuisknop en selecteer Opnieuw versturen uit het contextmenu dat verschijnt.

 3. Breng eventuele wijzigingen aan in het bericht of de ontvangers en klik vervolgens op de Bericht versturen pictogram om het opnieuw te verzenden.

  Verzonden e-mail geopend in een nieuw berichtvenster

U kunt ook verzonden berichten uit andere mappen opnieuw verzenden of ontvangen e-mail opnieuw gebruiken. Houd er rekening mee dat een bericht dat u verzendt met een e-mail die u heeft ontvangen, in plaats van verzonden, afkomstig is van uw e-mailadres, niet van de oorspronkelijke afzender.

Andere opties voor het hergebruiken van tekst in e-mail

Als je alleen delen van een bericht wilt hergebruiken, kun je tekstfragmenten kopiëren en plakken of instellen. U kunt tekstfragmenten gebruiken die te vinden zijn op Mail > Bewerking > wissels > Tekstvervanging in e-mails die u opstelt in macOS Mail met een geweldig en productief effect. Opnieuw verzenden maakt het ook gemakkelijk om e-mails aan te wijzen en te gebruiken als berichtsjablonen in macOS Mail: u hoeft ze alleen maar op te slaan in een map Sjablonen.