Skip to content

Een bevroren iPod Touch resetten

11 de juli de 2021
6th gen ipod touch 56a5360d5f9b58b7d0db85c4 5c70690bc9e77c000151ba57

Wat te weten

 • Resetten: indrukken en loslaten Slaap/Wakker -knop, schuif de schuifregelaar naar rechts en druk vervolgens op sleep/wake totdat het Apple-logo verschijnt.
 • Harde reset (geforceerde start): Druk op Huis + Slaap/Wakker of Volume verminderen + Slaap/Wakker totdat het scherm knippert en zwart wordt
 • Laatste redmiddel: terugzetten naar fabrieksinstellingen.

Dit artikel laat zien hoe je een iPod Touch-generaties 1 tot en met 7 kunt resetten, uitgebracht tot 2019.

Hoe de iPod touch te resetten

Als uw iPod Touch regelmatig crasht, vastloopt of een aantal andere problemen ondervindt, volgt u deze stappen om hem opnieuw op te starten:

 1. druk de slapen/wakker worden knop (in de bovenhoek van de iPod touch) totdat er een schuifbalk op het scherm verschijnt. Er staat Sleep om uit te zetten (de exacte woorden kunnen veranderen in verschillende versies van iOS).

 2. Laat de … Los slapen/wakker worden en verplaats de schuifregelaar van links naar rechts.

 3. De iPod touch wordt uitgeschakeld en er verschijnt een spinner op het scherm. Daarna verdwijnt het en wordt het scherm gedimd.

 4. Als de iPod touch is uitgeschakeld, houdt u de slapen/wakker worden knop totdat het Apple-logo verschijnt. Laat de knop los en het apparaat start normaal op.

Een iPod touch hard resetten

Als uw iPod touch is vergrendeld en u de instructies in het laatste gedeelte niet kunt gebruiken, probeer dan een harde reset (Apple noemt deze techniek een herstart forceren, maar beide termen verwijzen naar hetzelfde). Dit is een uitgebreidere reset en mag alleen worden gebruikt in gevallen waarin de eerste versie niet werkt. Volg deze stappen om uw iPod touch geforceerd opnieuw op te starten:

  • Op 1e tot en met 6e Gen. iPod touch: Houd de ingedrukt Huis knop (aan de voorkant van de iPod touch) en de slapen/wakker worden knop (aan de bovenkant) tegelijkertijd.
  • Op de 7e generatie iPod touch: Houd de ingedrukt Volume verminderen en slapen/wakker worden knop tegelijkertijd.
 1. Blijf de knoppen ingedrukt houden nadat de schuifregelaar verschijnt.

 2. Na een paar seconden knippert het scherm en wordt zwart. Op dit punt begint de harde reset.

 3. Na nog een paar seconden licht het scherm weer op en verschijnt het Apple-logo.

 4. Laat beide knoppen los. De iPod touch start op en het apparaat is klaar voor gebruik.

Wilt u weten hoe u een iPod-model dat niet in dit artikel wordt behandeld, of een iPhone of iPad opnieuw kunt opstarten? Bekijk wat u moet doen om een ​​bevroren iPhone, iPad of iPod te repareren.

Hoe de iPod touch terug te zetten naar de fabrieksinstellingen

Er is nog een reset die u mogelijk moet gebruiken: een reset naar de fabrieksinstellingen. Deze reset lost een vastgelopen iPod touch niet op. In plaats daarvan worden alle gegevens op het apparaat verwijderd en wordt uw iPod touch teruggebracht in de staat waarin deze zich bevond toen deze voor het eerst uit de doos kwam. Fabrieksresets worden gebruikt wanneer u van plan bent uw apparaat te verkopen en uw gegevens wilt verwijderen of wanneer het probleem met uw apparaat zo ernstig is dat u geen andere keuze heeft dan opnieuw te beginnen. Lees hoe je een iPod touch terugzet naar de fabrieksinstellingen. Hoewel het artikel over de iPhone gaat, omdat beide apparaten hetzelfde besturingssysteem gebruiken, zijn de instructies ook van toepassing op de iPod touch.