Skip to content

Een complete gids voor Microsoft Office

24 de juni de 2021
Microsoft Office 2019 5bd187f6c9e77c0051765409

Microsoft Office is een verzameling kantoorgerelateerde applicaties. Elke applicatie heeft een uniek doel en biedt zijn gebruikers een specifieke service. Microsoft Word wordt bijvoorbeeld gebruikt om documenten te maken. Microsoft PowerPoint wordt gebruikt om presentaties te maken. Microsoft Outlook wordt gebruikt om e-mail en agenda’s te beheren. Er zijn ook anderen.

Wat is Microsoft 365?

De nieuwste versie van Microsoft Office heet Microsoft Office 2019, hoewel de webgebaseerde Microsoft 365 de versie is die Microsoft zou willen dat gebruikers gebruiken. Verschillende versies van de suite bestaan ​​al sinds 1988, inclusief maar niet beperkt tot Microsoft Office Professional, Microsoft Office Home en Student, en verschillende collecties van Microsoft Office 2016. De meeste mensen verwijzen echter nog steeds naar elke versie van de suite als Microsoft Office. maakt het onderscheid tussen edities moeilijk. Wat Microsoft 365 onderscheidt van oudere versies van MS Office, is dat het alle aspecten van de apps integreert met de cloud. Het is ook een abonnementsservice, wat betekent dat gebruikers een maandelijkse of jaarlijkse vergoeding betalen om het te gebruiken, en upgrades naar nieuwere versies zijn bij deze prijs inbegrepen. Eerdere versies van Microsoft Office, waaronder Office 2016, boden niet alle cloudfuncties die Microsoft 365 wel biedt en waren niet op abonnementen gebaseerd. Office 2016 was een eenmalige aankoop, net als andere edities, en zoals Office 2019 is.

Pakketten beschikbaar

Microsoft 365 Business is er in vier verschillende pakketten: Basic, Standard, Premium en Apps. Basic omvat de web- en mobiele versie van Word, Excel en PowerPoint. Standard voegt Publisher en Access toe (alleen pc). Premium voegt alle clouddiensten toe, zoals Intune en Azure Information Protection. Apps omvat alle Standaard applicaties en OneDrive.

Wie gebruikt MS Office en waarom?

Gebruikers die een Microsoft Office-suite kopen, doen dit meestal wanneer ze ontdekken dat de apps die bij hun besturingssysteem worden geleverd niet robuust genoeg zijn om aan hun behoeften te voldoen. Het zou bijvoorbeeld bijna onmogelijk zijn om een ​​boek te schrijven met alleen Microsoft WordPad, de tekstverwerkingsapp die gratis bij alle edities van Windows wordt geleverd. Maar het zou zeker haalbaar zijn om een ​​boek te schrijven met Microsoft Word, dat veel meer mogelijkheden biedt. Bedrijven gebruiken ook Microsoft Office. Het is de de facto standaard onder grote bedrijven. De apps in de businesssuites omvatten apps die kunnen worden gebruikt om grote databases van gebruikers te beheren, geavanceerde spreadsheetberekeningen uit te voeren en krachtige en opwindende presentaties te maken, compleet met muziek en video. Microsoft beweert dat meer dan een miljard mensen hun Office-producten gebruiken. De Office-suite wordt over de hele wereld gebruikt.

Welke apparaten ondersteunen MS Office?

U hebt toegang tot alles wat Microsoft Office te bieden heeft op de meeste apparaten, waaronder desktops, laptops, tablets en smartphones. Als u geen computer hebt of als uw computer geen volledige versie van Office ondersteunt, kunt u de Microsoft Office Online-suite met toepassingen gebruiken. Er zijn ook apps voor Microsoft Office voor de iPhone en iPad, die allemaal verkrijgbaar zijn in de App Store. Apps voor Android zijn beschikbaar via Google Play.

Welke apps zijn inbegrepen in Microsoft Office?

Microsoft 365-startpagina.

De apps die in een specifieke Microsoft Office-suite zijn inbegrepen, zijn afhankelijk van het Microsoft Office-pakket dat u selecteert (net als de prijs). Microsoft 365 Family en Personal omvatten Word, Excel, PowerPoint, OneNote en ​Outlook. Office Home & Student 2016 (alleen voor pc) bevat Word, Excel, PowerPoint, OneNote. Business Suites hebben ook specifieke combinaties en omvatten Publisher en Access. Hier volgt een korte beschrijving van de apps en hun doel:

  • Woord – om documenten, flyers, publicaties te maken.
  • Power Point – om gegevens te ordenen en te manipuleren, inclusief formules, grafische hulpmiddelen en meer.
  • Excel – om gegevens op te slaan, te ordenen en te manipuleren.
  • Een schijf – om gegevens online op te slaan.
  • Een notitie – om gegevens die u verzamelt te ordenen, inclusief handgeschreven notities, tekeningen, schermafbeeldingen, audioclips en meer.
  • Uitgever – het maken van uitgebreide publicaties, posters, flyers, menukaarten.
  • Outlook – om e-mail en agenda’s, takenlijsten en contacten te beheren.
  • Toegang – het verzamelen en ordenen van grote hoeveelheden gegevens.

Microsoft heeft de applicaties in de suites zo ontworpen dat ze naadloos samenwerken. Als je de bovenstaande lijst bekijkt, kun je je voorstellen hoeveel combinaties van apps samen kunnen worden gebruikt. U kunt bijvoorbeeld een document in Word schrijven en met OneDrive in de cloud opslaan. U kunt een e-mail schrijven in Outlook en een presentatie bijvoegen die u met PowerPoint hebt gemaakt. U kunt contacten van Outlook naar Excel importeren om een ​​spreadsheet te maken van de mensen die u kent, hun namen, adressen, enzovoort.

Mac-versie
Alle Mac-versies van Microsoft 365 bevatten Outlook, Word, Excel, PowerPoint en OneNote.

Android-versie
Omvat Word, Excel, PowerPoint als een uniforme app; Outlook en OneNote zijn afzonderlijke apps. Word, Excel en PowerPoint kunnen ook afzonderlijk worden gedownload.

iOS-versie
Omvat Word, Excel, PowerPoint als afzonderlijke apps of een uniforme Office-app, Outlook en OneNote zijn alleen afzonderlijke apps.