Skip to content

Een Gmail-bug rapporteren

18 de augustus de 2021
GettyImages 458595753 5bd8b8a7c9e77c002662c81d

Het kan frustrerend zijn als er iets misgaat in Gmail en jij geen schuld hebt. Gelukkig kun je met Google Gmail-bugs melden, zodat jij en anderen er niet meer mee te maken krijgen. Dit is hoe het werkt. Voordat je een Gmail-bug meldt, moet je de status van Gmail controleren om er zeker van te zijn dat het geen bekend probleem is dat Google al aan het oplossen is.

Een Gmail-bug rapporteren

Een bug melden of feedback geven:

 1. Selecteer in je Gmail-inboxscherm de Steun icoon (vraagteken).

 2. Selecteer Feedback verzenden naar Google.

  Gmail-inboxscherm met

 3. Typ uw feedback in het vak.

  Gmail-feedbackvak met gemarkeerde instructies

 4. Als u een optionele schermafbeelding wilt opnemen, vinkt u de Schermafbeelding opnemen doos. Het browservenster met Gmail wordt automatisch vastgelegd.

  Google-feedbackvenster in Gmail met Screenshot opnemen gemarkeerd

 5. Selecteer optioneel de overlay-tekst op de schermafbeelding die zegt: Klik om informatie te markeren of te verbergen.

  Gmail-feedbackscherm met "Klik om info te verbergen of te markeren" gemarkeerd

  Als je het goed vindt dat het Gmail-team alles in de schermafbeelding ziet, kun je deze en de volgende stap overslaan.

 6. Gebruik de gele en zwarte vakken om de schermafbeelding te markeren. Gebruik geel om probleemgebieden te benadrukken en zwart om privé-informatie te onderdrukken waarvan u niet wilt dat de technici van Google deze zien. De tools tekenen rechthoeken van elke gewenste grootte. Klik Klaar wanneer u klaar bent met de tool.

  Gmail-feedback's "gevoelige informatie verbergen" gereedschap gemarkeerd

 7. Controleer de tekst van je feedback en of de miniatuur van je screenshot (als deze is meegeleverd) aan je verwachtingen voldoet. druk op Versturen.

  Gmail-feedbackvenster met Verzenden gemarkeerd

Praktische tips voor het melden van een Gmail-bug of het verzenden van Google-feedback

Specifieke informatie is altijd beter dan generieke klachten. Zeggen dat iets “niet werkt” is minder nuttig voor een technicus dan te zeggen dat “knop X niet wordt geactiveerd als ik optie Y heb geselecteerd.”

 • Wees kalm: Er gebeuren fouten. Door het technische ondersteuningsteam te overladen met boze opmerkingen of verzoeken om snel ingrijpen, wordt het probleem niet sneller opgelost.
 • Wees beknopt: Formuleer het probleem volledig, maar schrijf geen boek. Focus alleen op het probleem en bied slechts één probleem per supportticket of feedbacksessie aan.
 • Maak een lijst van de stappen die je hebt genomen om de bug te genereren: Als u het probleem kunt herhalen, vermeld dan de stappen (in volgorde) om de bug opnieuw te laten verschijnen.
 • Deel als de bug herhaalbaar is: Was het een eenmalige storing, of blijft het bestaan, zelfs nadat u de gebruikelijke stappen voor probleemoplossing hebt uitgevoerd, zoals opnieuw opstarten, wissen van browsercaches, enz.?
 • Geef bewijs van het probleem: voeg schermafbeeldingen, foutenlogboekrapporten of bestandsbijlagen (waar mogelijk) toe die het probleem in zijn context laten zien.
 • Bied relevante context aan: Als u bijvoorbeeld een sociale-login-knop niet kunt laten werken, is het de moeite waard om te delen of u privacy-plug-ins met uw browser gebruikt.