Skip to content

Een mailinglijst maken in Thunderbird

13 de augustus de 2021
business woman are sending email marketing by digital smart phone 647510470 51de33bf38c34e339575d2809faeccc3

Sommige e-mails moeten naar een groep mensen gaan. Gebruik makend van cc: of Bcc: is prima, maar mailinglijsten zijn sneller en eleganter. Een mailinglijst is gewoon een sublijst van uw bestaande adresboek die wordt gebruikt om één e-mail tegelijkertijd naar een hele groep te sturen. Gelukkig bevat Mozilla Thunderbird ondersteuning voor eenvoudige mailinglijsten. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Mozilla Thunderbird versie 68.1 of hoger op Windows 10, 8 of 7, of Mac OS X 10.9 of hoger.

Een mailinglijst maken in Mozilla Thunderbird

Uw Thunderbird-adresboek kan meer dan één mailinglijst hebben. U kunt elk contact met een geldig e-mailadres toevoegen aan uw mailinglijst.

 1. Start Mozilla Thunderbird.

 2. Selecteer Adresboek in de werkbalk bovenaan het hoofdvenster. U kunt ook toegang krijgen tot het adresboek door te selecteren: Hulpmiddelen > Adresboek of gebruik de sneltoets Ctrl-Shift-B in Windows.

 3. Selecteer de Nieuwe lijst pictogram op de werkbalk of ga naar Bestand > Nieuw > Mailinglijst. Het dialoogvenster Nieuwe verzendlijst wordt geopend.

  Nieuwe lijstknop in Thunderbird

 4. Selecteer het adresboek waartoe u de nieuwe lijst wilt laten behoren onder Alle adresboeken in de Optellen bij keuzelijst. Als u er maar één heeft, selecteert u de naam van het adresboek dat in de lijst wordt weergegeven.

  Venster Toevoegen aan lijst in Thunderbird

 5. Voer een naam in voor de lijst in de Naam veld evenals een bijnaam in de Lijst bijnaam veld en een korte beschrijving in de Beschrijving veld, indien gewenst. Een beschrijving is vooral handig als u van plan bent meerdere vergelijkbare mailinglijsten te maken.

  Nieuwe mailinglijstvelden in Thunderbird

 6. Begin met het toevoegen van e-mailadressen aan de mailinglijst. U kunt dit doen door ze met de hand in te typen of door ze te kopiëren en in de lijst te plakken. Adressen hoeven niet in uw adresboek te staan ​​om ze aan de lijst toe te voegen. Wanneer u begint te typen, zal de functie voor automatisch aanvullen de namen in uw adresboek voorstellen om het proces te versnellen. Thunderbird voegt een nieuwe “skelet”-adreskaart toe voor degenen die niet in uw adresboek stonden.

 7. Selecteer OK om de mailinglijst op te slaan en sluit vervolgens het dialoogvenster voor de lijst die u zojuist hebt gemaakt. De lijst verschijnt in het deelvenster Adresboeken onder het bijbehorende adresboek.

U kunt individuele adreskaarten uit elk adresboek naar een mailinglijst slepen en neerzetten.

Stuur een bericht naar je lijst

Nu je een lijst in je adresboek hebt, is het gemakkelijk om een ​​groep mensen te mailen.