Skip to content

Een tekstlink invoegen in een e-mail met macOS Mail

21 de juli de 2021
http www internet concept 98427178 57bdeb655f9b582f3861997e

Een koppeling naar een webpagina invoegen is eenvoudig in Mail voor macOS. Kopieer de URL van de webpagina uit de adresbalk van uw browser en plak deze in de hoofdtekst van de e-mail. Soms is de manier waarop Mail uitgaande berichten opmaakt echter in strijd met de manier waarop de ontvangers ze lezen, en dat kan zelfs de link verbreken die u probeert te verzenden. Een oplossing is het maken van een hyperlink.

Een hyperlink maken in rich-text-e-mails voor macOS Mail

2:20 Om een ​​klikbare link toe te voegen, moet je je bericht als rich text opstellen. Dit werkt in de Mail-app op alle Mac-computers.

 1. Open Mail en start een nieuw bericht.

 2. Selecteer in de menubalk Formaat > Rich Text maken om uw bericht op te stellen in RTF-formaat. (Als je alleen ziet Maak platte tekst, uw e-mail is al ingesteld voor rich text en u hoeft niets te doen.)

 3. Typ uw bericht en markeer het woord of de zin waarvan u een hyperlink wilt maken.

 4. Onder de Bewerk menu, selecteer Voeg een link toe…

  Voeg een link toe

 5. Er verschijnt een vak waarin om de link wordt gevraagd. Plak de URL en selecteer OK.

Het uiterlijk van de gekoppelde tekst verandert om aan te geven dat het een link is. Wanneer de e-mailontvanger op de gekoppelde tekst klikt, wordt de webpagina geopend.

Hyperlinks naar URL’s maken in e-mails met platte tekst

Mac Mail zal geen klikbare tekstlink in de platte tekstversie van een e-mail plaatsen, aangezien de platte tekstindeling van nature geen tekstlinks ondersteunt. Als u niet zeker weet of de ontvanger e-mails met rich- of HTML-opmaak kan lezen, plakt u de link rechtstreeks in de berichttekst in plaats van er tekst aan te koppelen. Volg deze stappen om ervoor te zorgen dat Mail de link niet “breekt”:

 • Plak de URL op een eigen regel.
 • Als de URL langer is dan 69 tekens, gebruik dan een service zoals Bitly of TinyURL om de URL korter te maken. Mail breekt regels bij 70 tekens. Als de breuk zich in het midden van een URL voordoet, is de link mogelijk niet klikbaar.

Een koppeling in een macOS-e-mailbericht bewerken of verwijderen

Als je van gedachten verandert, kun je de hyperlink in macOS Mail wijzigen of verwijderen:

 1. Klik ergens in de tekst die de link bevat.

 2. Onder de Bewerk menu, selecteer Link bewerken.

  Link bewerken

 3. Selecteer Link verwijderen Remove > OK. De link verdwijnt uit de gemarkeerde tekst.

  Link verwijderen Remove