Skip to content

Een vriendencode toevoegen op je Nintendo 3DS

6 de augustus de 2021
GettyImages 110925632 c9e4b0d883334988a04612ad920d5e67

Het proces voor het toevoegen van een vriend op de Nintendo 3DS vereist dat je jezelf en je vrienden identificeert met een “Vriendencode” voordat je allemaal online kunt communiceren, vergelijkbaar met de Nintendo DS en Nintendo DSi. In tegenstelling tot de Nintendo DS is het registreren van een vriend echter redelijk gestroomlijnd, aangezien elke Nintendo 3DS zijn eigen 12-cijferige vriendcode heeft. Zodra je een vriend hebt toegevoegd, kun je samen lokaal of online games spelen, elkaars online status bekijken en elkaars Friend Card bekijken, een basisprofiel dat de naam, het nummer en het favoriete spel van een vriend beschrijft. Je hebt een vriendencode nodig van de persoon die je op je 3DS wilt toevoegen, en zij hebben ook je vriendencode nodig om jou toe te voegen.

Je eigen vriendencode vinden

Noteer uw vriendencode zodat u deze kunt delen met anderen die u als vrienden wilt toevoegen door deze stappen te volgen.

 1. Zet je Nintendo 3DS aan.

 2. Vind de Vriendenlijst pictogram bovenaan het aanraakscherm — het ziet eruit als een oranje smileygezicht — en tik erop.

 3. Tik op je eigen Vriendenkaart (er staat een afbeelding van je Mii naast een gouden kroonpictogram).

 4. Je vriendencode staat onderaan je Mii-kaart.

Een nieuwe vriend registreren

 1. Zet je Nintendo 3DS aan.

 2. Vind de Vriendenlijst pictogram bovenaan het aanraakscherm — het ziet eruit als een oranje smileygezicht — en tik erop.

 3. Druk op Registreer vriend pictogram, dat er ook uitziet als een oranje smileygezicht.

 4. Wanneer het menu wordt geopend, kies je of je een vriend wilt registreren die is lokaal of op internet. Als je vriend lokaal is en zich binnen het bereik van het signaal van je Nintendo 3DS bevindt, hoef je geen vriendcodes te gebruiken. Jullie kunnen allebei het gebied scannen en vervolgens op elkaars Friend Cards tikken. Hierdoor worden jullie automatisch ingeschreven op elkaars Vriendenlijsten. In dit geval bent u klaar en kunt u de overige stappen overslaan!

 5. Als u vrienden via internet registreert, voert u, nadat u op de internetoptie hebt getikt, de 12-cijferige vriendcode van uw vriend in met het numerieke toetsenblok op het aanraakscherm. Vergeet niet dat je een werkende wifi-verbinding nodig hebt om internetvrienden te registreren.

 6. Kraan OK.

 7. Als uw vriend u nog niet als vriend heeft geregistreerd, ziet u een grijze tijdelijke vriendenkaart en wordt u gevraagd een naam voor zijn of haar profiel in te voeren. Zodra uw vriend uw vriendencode registreert, wordt zijn volledige informatie ingevuld op zijn vriendenkaart.

 8. Als uw vriend uw informatie al heeft geregistreerd, zal zijn of haar Vriendenkaart automatisch verschijnen met al hun gegevens ingevuld. Nu kun je elkaars favoriete games en online status bekijken en samen games spelen.

Je kunt maximaal 100 vrienden toevoegen aan je Nintendo 3DS-vriendenlijst. Je kunt ook een gezegde toevoegen dat je vrienden kunnen zien als ze je vriendenkaart bekijken – wees slim, grappig, geïnspireerd of geef hier uitdrukking aan je huidige stemming, zo ongeveer alles (maar wees niet onbeleefd). Onthoud dat je vriend je opnieuw moet toevoegen om informatie uit te wisselen en samen te spelen.