Skip to content

Een webpagina verzenden met het e-mailprogramma van de Mac

26 de juli de 2021
MailMac 7e484e53be404839a7529b7fa996395b

Met de toepassing Mail in macOS kunt u koppelingen naar webpagina’s verzenden, maar koppelingen zijn niet uw enige optie als u de Apple Mail- en Safari-browser gebruikt. Met het pictogram Delen in Safari kunt u een webpagina e-mailen in een van de vier indelingen:

 • Webpagina en link
 • Reader-formaat en link
 • Bijgevoegde PDF en link
 • Alleen link
Wanneer u de webpagina deelt in webpagina-indeling of reader-indeling, is deze zichtbaar en schuifbaar in de e-mail. Alle links werken. Als u ervoor kiest om de webpagina als PDF aan de e-mail toe te voegen, is deze niet zichtbaar in de e-mail, maar de ontvanger kan op het PDF-pictogram klikken om deze in een PDF-reader te openen. De PDF bevat ook de volledige webpagina en de links blijven functioneel. De informatie in dit artikel is van toepassing op de Mail-toepassing in macOS Catalina (10.15) tot OS X Mavericks (10.9).

Een webpagina-afbeelding delen met Safari en Mail

 1. Open in Safari de webpagina die u wilt e-mailen.

 2. Klik op de Deel pictogram bovenaan het Safari-scherm (het lijkt op een doos met een pijl die uit de bovenkant komt).

  Het deelpictogram in Safari.

 3. Selecteer E-mail deze pagina in het vervolgkeuzemenu Delen.

  Het vervolgkeuzemenu Delen in de Safari-browser

 4. Wanneer de e-mail wordt geopend in Apple Mail, gaat u naar de Webinhoud verzenden als menu en selecteer Webpagina om een ​​replica van de webpagina te verzenden zoals u deze in uw browser ziet.

  Apple Mail toont opties voor webcontentr

 5. Voer het e-mailadres van uw ontvanger in, typ een bericht en klik op Versturen.

Het Safari Share-menu bevat alleen de optie “E-mail deze pagina” wanneer Apple Mail uw standaard e-mailclient is en Mail is ingesteld als de “Standaard e-maillezer” in de Mail-voorkeuren.

Een webpagina verzenden in andere e-mailprogramma’s

Als u Apple Mail niet als uw standaard e-mailclient gebruikt, heeft u de optie “E-mail dit programma” niet in het menu Delen. U kunt nog steeds een PDF van een webpagina verzenden door een PDF in een browser te genereren en deze handmatig aan uw e-mail toe te voegen.

 1. Open de webpagina die u wilt delen in Chrome, Firefox, Safari of een andere webbrowser met de optie Opslaan als PDF.

 2. Selecteer Bestand > Afdrukken in de browsermenubalk.

  Chrome-browser Afdrukoptie in het menu Bestand

 3. Kiezen Opslaan naar PDF in de printeropties en Afdrukken.

  De posities van deze opdrachten en instellingen verschillen per browser.

  Afdrukopties in de Chrome-browser met de optie Opslaan naar PDF

 4. Open een e-mail in een e-mailclient en voeg de opgeslagen PDF toe. Vul het adres van de ontvanger in, voeg een bericht toe en klik op Versturen.

De ontvanger kan elke PDF-viewer gebruiken om de opmaak van de PDF weer te geven zoals u die ziet. De PDF is niet afhankelijk van het e-mailprogramma van de ontvanger. De ontvanger moet echter een apparaat of programma hebben dat PDF-bestanden kan weergeven om de volledig opgemaakte pagina te zien.