Skip to content

Gmail-hulpprogramma’s die het gedoe van e-mail wegnemen

17 de juli de 2021
inbox by gmail 2 58f13fc15f9b582c4d0904d8

Hoe populair en gemakkelijk te gebruiken een e-mailplatform als Gmail ook is, het kan een ontmoedigende, vreselijke taak zijn om daadwerkelijk door te gaan en e-mail dagelijks te beheren. Het gebruik van extra hulpprogramma’s voor e-mailbeheer die met Gmail werken, zorgt er misschien niet voor dat u verliefd wordt op e-mail, maar het zal zeker een deel van de hoofdpijn wegnemen door u wat van uw kostbare tijd en energie terug te geven. Of u Gmail nu voor persoonlijke of professionele redenen gebruikt, op internet of vanaf een mobiel apparaat, alle volgende hulpprogramma’s kunnen voor u van groot nut zijn. Kijk snel welke je opvallen.

Boemerang voor Gmail

Heb je ooit gewenst dat je nu een e-mail kon schrijven, maar deze later zou verzenden? In plaats van een e-mail als concept achter te laten en vervolgens te proberen te onthouden om deze op een bepaald tijdstip te verzenden, gebruikt u gewoon Boomerang. Gratis gebruikers kunnen tot 10 e-mails per maand plannen (en meer als je over Boomerang post op sociale media). Wanneer je een nieuwe e-mail schrijft in Gmail terwijl Boomerang is geïnstalleerd, kun je op de nieuwe knop ‘Later verzenden’ drukken die naast de normale knop ‘Verzenden’ verschijnt, waarmee je snel een tijdstip kunt kiezen om te verzenden (morgenochtend, morgenmiddag, enz.) of de mogelijkheid om een ​​exacte datum en tijd in te stellen om het te verzenden.

Uitrollen.me

Postbus

Abonneer je op te veel e-mailnieuwsbrieven? Met Unroll.me kun je je niet alleen massaal afmelden, maar je kunt ook je eigen “rollup” van e-mailnieuwsbrieven maken, waarmee je een dagelijks overzicht krijgt van alle nieuwsbriefabonnementen die je eigenlijk wilt behouden. Unroll.me heeft ook een handige iOS-app die je kunt gebruiken om al je e-mailabonnementen te beheren terwijl je onderweg bent. Als er een bepaald abonnement is dat je in je inbox wilt bewaren, stuur het dan naar je “Bewaar”-gedeelte zodat Unroll.me het niet aanraakt.

SaneBox

Map

Net als Unroll.me is SaneBox een andere Gmail-tool die kan helpen bij het automatiseren van uw organisatie van inkomende berichten. In plaats van zelf filters en mappen te maken, analyseert SaneBox al uw berichten en activiteiten om te begrijpen welke e-mails belangrijk voor u zijn voordat alle onbelangrijke e-mails naar een nieuwe map met de naam “SaneLater” worden verplaatst. Je kunt ook onbelangrijke berichten die nog steeds in je inbox verschijnen naar je SaneLater-map verplaatsen, en als iets dat in je SaneLater-map wordt gearchiveerd weer belangrijk wordt, kun je het daar weghalen. Ook al haalt SaneLater het handmatige werk uit de organisatie, je hebt nog steeds volledige controle over die berichten die je specifiek ergens moet neerzetten.

Cold Email.ai (voorheen LeadCooker)

E-mail

Als het gaat om online marketing, is het geen twijfel dat e-mail nog steeds enorm belangrijk is. Veel e-mailmarketeers sturen met één klik op de knop berichten in één keer naar honderden of duizenden e-mailadressen met behulp van e-mailmarketingplatforms van derden, zoals MailChimp of Aweber. Het nadeel hiervan is dat het niet erg persoonlijk is en gemakkelijk als spam kan eindigen. Cold Email.ai (voorheen LeadCooker) kan je helpen een balans te vinden tussen het e-mailen van veel mensen en het persoonlijker houden. Je krijgt nog steeds veel van de functies van traditionele e-mailmarketingplatforms, zoals geautomatiseerde follow-ups en tracking, maar ontvangers zien geen afmeldlink en je berichten komen rechtstreeks van je Gmail-adres. Plannen beginnen bij $ 9 per maand.

Gesorteerd voor Gmail

Stapel Papieren

Sortd is een geweldige tool die het uiterlijk van je Gmail-account volledig transformeert in iets dat er veel meer uitziet en functioneert als een takenlijst. Met een gebruikersinterface die net zo eenvoudig en intuïtief te gebruiken is als Gmail zelf, is het doel van Sortd om mensen die moeite hebben om op de hoogte te blijven van e-mail een betere manier te bieden om georganiseerd te blijven. Sortd is de eerste “slimme skin” voor Gmail die je inbox in vier hoofdkolommen verdeelt, met opties om dingen aan te passen zoals jij dat wilt. Er zijn ook apps beschikbaar voor zowel iOS als Android. Aangezien het momenteel in bèta is, is de tool voorlopig helemaal gratis, dus bekijk hem nu het nog kan voordat de prijs wordt ingevoerd!

Giphy voor Gmail

Geanimeerde GIF

Giphy is een populaire zoekmachine voor GIF’s. Hoewel je zeker rechtstreeks naar Giphy.com kunt gaan om naar een GIF te zoeken om in een nieuw Gmail-bericht in te sluiten, is een veel eenvoudigere en handigere manier om dit te doen door de Giphy voor Gmail Chrome-extensie te installeren. Als je graag GIF’s in Gmail gebruikt, is dit een must-have om je te helpen meer tijd te besparen en je berichten efficiënter op te stellen. De recensies van deze extensie zijn over het algemeen redelijk goed, hoewel sommige recensenten hun bezorgdheid hebben geuit over bugs. Het Giphy-team lijkt de extensie zo nu en dan bij te werken, dus als het niet meteen voor u werkt, overweeg dan om het opnieuw te proberen wanneer er een nieuwe versie beschikbaar is.

Lelijke e-mail

Oog

Meer e-mailafzenders gebruiken nu trackingtools, zodat ze meer over u te weten kunnen komen zonder dat u het zelf weet. Ze kunnen meestal zien wanneer je hun e-mails opent, of je op links hebt geklikt, waar je opent/klikt en welk apparaat je gebruikt. Als u echt waarde hecht aan uw privacy, kunt u overwegen om Ugly Email te gebruiken om u te helpen gemakkelijk te identificeren welke Gmail-berichten die u ontvangt, worden bijgehouden. Ugly Email, een Chrome-extensie, plaatst gewoon een klein ‘boze oog’-pictogram voor het onderwerpveld van elke bijgehouden e-mail. Als je dat kleine boze oog ziet, kun je beslissen of je het wilt openen, weggooien of misschien een filter wilt maken voor toekomstige e-mails van die afzender.

SignEasy voor Gmail

Handtekening

Het ontvangen van documenten als bijlage in Gmail die moeten worden ingevuld en ondertekend, kan erg lastig zijn om mee te werken. SignEasy vereenvoudigt het hele proces doordat u eenvoudig formulieren kunt invullen en documenten kunt ondertekenen zonder uw Gmail-account te verlaten. Er verschijnt een SignEasy-optie wanneer u klikt om de bijlage in uw browser te bekijken. Nadat u de velden heeft ingevuld die moeten worden ingevuld, wordt het bijgewerkte document in dezelfde e-mailthread bijgevoegd.