Skip to content

Grote bestandsbijlagen (tot 5 GB) verzenden in Apple Mail

22 de juni de 2021
GettyImages 1046983540 c1c0aae6ade84765b0c8ff458709a84b

Met macOS Mail en iCloud Mail Drop kun je bestanden tot 5 GB per e-mail verzenden. Het instellen van uw Mail-app voor Mail Drop is eenvoudig.

Is groter beter voor bijlagen?

Zoals iedereen die ooit heeft geprobeerd een groot bestand aan een e-mail toe te voegen heeft ontdekt, is groter niet altijd beter. Grote bestanden veroorzaken vertragingen, wachttijden, fouten, herhalingen en niet-bezorgde berichten, om nog maar te zwijgen van frustratie. Je kunt op zoek gaan naar services, plug-ins en apps om het probleem te omzeilen, inclusief bestandsoverdrachtservices zoals Dropbox en WeTransfer, of je kunt de ingebouwde oplossing van Apple gebruiken.

iCloud Mail Drop

Met een iCloud-account en macOS Mail kun je Mail Drop gebruiken om automatisch bestanden te uploaden die te groot zijn voor een e-mail naar de iCloud-servers. Daar worden ze in versleutelde vorm opgeslagen en kunnen ze gedurende maximaal 30 dagen door elke ontvanger met de link worden gedownload. Mail Drop-bijlagen werken niet anders dan bijlagen die rechtstreeks met een bericht worden verzonden. Voor ontvangers die macOS Mail gebruiken, worden Mail Drop-bijlagen weergegeven als regelmatig bijgevoegde bestanden.

Mail Drop inschakelen voor een e-mailaccount in OS X Mail

Hier leest u hoe u Mail Drop inschakelt, zodat grote bijlagen die vanaf een Apple Mail-account worden verzonden, automatisch worden verwerkt met Mail Drop:

 1. Zorg ervoor dat je een iCloud-account hebt en dat je hierop bent ingelogd met macOS Mail.

 2. Selecteer Mail > Voorkeuren vanuit de menubalk in Mail.

 3. Selecteer de rekeningen tabblad.

  E-mailvoorkeuren met het tabblad Accounts gemarkeerd

 4. Selecteer in de lijst met accounts het account waarvoor u Mail Drop wilt inschakelen.

  Een e-mailaccount geselecteerd in het voorkeurenvenster Accounts

 5. Vink het vakje aan naast Grote bijlagen verzenden met Mail Drop.

  E-mailvoorkeuren met optie om grote bijlagen te verzenden met Mail Drop

 6. Sluit de Voorkeuren venster.

Grote bestandsbijlagen (tot 5 GB) verzenden in Apple Mail

U kunt als volgt bestanden tot 5 GB per e-mail verzenden vanuit macOS Mail:

 1. Zorg ervoor dat Mail Drop is ingeschakeld voor het account dat u gebruikt.

 2. Gebruik een van de volgende methoden om bestanden of mappen toe te voegen aan een bericht dat u opstelt in macOS Mail:

  • Plaats de tekstcursor waar u de bijlage wilt weergeven. Selecteer de Paperclip-pictogram (📎) in de werkbalk van het bericht. Markeer het gewenste document of de gewenste map en selecteer vervolgens Kies bestand.
  • Zorg ervoor dat de cursor staat waar u het bestand of de bestanden wilt invoegen. Selecteer het dossier > Voeg bestanden toe vanuit het menu of druk op Opdracht+Verschuiving+EEN. Selecteer de gewenste bestanden en mappen en selecteer vervolgens Kies bestand.
  • Sleep het gewenste document of de gewenste map naar de berichttekst waar u de bijlage wilt laten verschijnen.

Voor bijlagen die een bepaalde grootte overschrijden (dit hangt af van uw e-mailprovider), uploadt Mail het bestand automatisch op de achtergrond naar een iCloud-webserver, waar ontvangers het bestand kunnen downloaden door een link in het bericht te volgen. De bestanden zijn 30 dagen beschikbaar.