Skip to content

Het account kiezen dat wordt gebruikt om een ​​bericht in Outlook te verzenden

2 de augustus de 2021
GettyImages 75649824 b12b91219a5c4fc4aeb05193ac818615

Wat te weten

 • Selecteer in het venster Nieuw bericht Van en kies het gewenste account uit de lijst. Dit is de accountnaam die de ontvanger te zien krijgt.
 • Om uw standaard e-mailaccount te wijzigen, gaat u naar de Bestand tabblad en selecteer Info > Account instellingen > Account instellingen.
 • Kies vervolgens het account dat u als standaard verzendaccount wilt gebruiken en selecteer Stel in als standaard. Selecteer Dichtbij om uw wijzigingen op te slaan.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u het e-mailaccount kunt wijzigen dat in het veld Van in Microsoft Outlook wordt weergegeven als u een e-mail wilt verzenden vanuit een ander dan uw standaardaccount. De instructies hebben betrekking op Outlook 2019, 2016 en 2013, evenals Outlook voor Microsoft 365.

Kies het account dat wordt gebruikt om een ​​bericht te verzenden

U kunt verschillende Outlook-e-mailaccounts hebben voor verschillende doeleinden, bijvoorbeeld een zakelijk account, een schoolaccount en een account voor een vrijwilligersorganisatie. Om het account op te geven van waaruit u het bericht verzendt:

 1. Selecteer in het venster Nieuw bericht Van.

 2. Selecteer de gewenste rekening uit de lijst. Dit is de accountnaam die de ontvanger ziet wanneer hij de e-mail ontvangt. Als je de ziet Versturen knop, maar niet de Van knop, betekent dit dat uw Outlook-profiel slechts één e-mailaccount bevat. Om de Van-knop te bekijken, moet u nog een e-mailaccount toevoegen.

Het standaardaccount wijzigen

Als u meer een ander account gebruikt dan het account dat u hebt ingesteld als het standaard Outlook-account, wijzigt u het standaardaccount om tijd en toetsaanslagen te besparen.

 1. Ga naar de Bestand tabblad en selecteer Info.

 2. Selecteer Account instellingen > Account instellingen.

  Schermafbeelding van het selecteren van Accountinstellingen in Outlook

 3. Kies het account dat u als standaard verzendaccount wilt gebruiken en selecteer vervolgens Stel in als standaard.

  Screenshot van het instellen van het standaard verzendaccount in Outlook

 4. Selecteer Dichtbij om uw wijzigingen op te slaan en het venster te sluiten.