Skip to content

Het standaard scheidingsteken voor e-mailhandtekeningen gebruiken

18 de augustus de 2021
mom working with laptop and daughter 57fe8a133df78cbc2860600b

E-mailhandtekeningen zijn een nuttige aanvulling op uw zakelijke en persoonlijke e-mail. Ze bieden u de mogelijkheid om uw communicatie te markeren en de ontvanger informatie te geven over hoe hij contact met u kan opnemen. In het verleden waren e-mailhandtekeningen beperkt tot één tot vier regels. Ze werden onderscheiden van de rest van een e-mail door een handtekeningscheidingsteken, dat vaak bestond uit twee streepjes en een spatie gevolgd door de basisinformatie van de afzender, zoals naam, titel en bedrijf op de volgende regel. Die vroege e-mailhandtekeningen bevatten slechts de minimale hoeveelheid informatie die nodig is om u als afzender te identificeren. Na verloop van tijd, toen opmaak mogelijk werd in e-mails, werden handtekeningen uitgebreid met veel meer informatie, vaak inclusief een e-mailadres, telefoonnummer of social media-link. Al snel voegden logo’s en grappige citaten zich bij de e-mailhandtekening. Desondanks markeert het gebruik van het handtekeningscheidingsteken als de eerste regel van een handtekening met meerdere regels de informatie als een handtekening en voorkomt het duplicatie ervan in antwoorden en threads.

Standaard scheidingsteken voor e-mailhandtekening

Of u nu een zelfstandig e-mailprogramma gebruikt of een op een website gebaseerde e-mailservice zoals Gmail of Yahoo Mail, u kunt een e-mailhandtekening configureren. Soms wordt deze handtekening gescheiden van de hoofdtekst van de e-mail door een specifieke tekenreeks die het scheidingsteken voor de e-mailhandtekening wordt genoemd. Het handtekeningscheidingsteken geeft aan waar de hoofdtekst van de e-mail eindigt en de handtekening begint. Als u een handtekeningscheidingsteken als eerste regel van uw e-mailhandtekening gebruikt, weten de meeste e-mailsoftware en webmailclients dat ze uw handtekening niet opnieuw moeten weergeven in antwoorden en lange e-mailthreads.

Voorbeeld handtekening met standaard scheidingsteken

Het standaard scheidingsteken voor handtekeningen, voor het eerst gebruikt op Usenet, maar ook met e-mail, ziet er als volgt uit: —
Mary Smith, penningmeester, ABC Company