Skip to content

Hoe het te repareren wanneer PS4 geen verbinding maakt met wifi

29 de juli de 2021
GettyImages 538358495 2950e5fe9bb34dbaa11dbfe65cc58e6c

Er is niets frustrerender dan een PlayStation 4 die niet online kan gaan als je een game wilt spelen, je systeem wilt updaten, een nieuwe titel wilt downloaden of een film wilt kijken. Er zijn meerdere redenen waarom dit gebeurt, en sommige zijn complexer dan andere. Hieronder hebben we mogelijke oorzaken en oplossingen.

Oorzaken van PS4 die geen verbinding maakt met internet

Er kunnen tal van redenen zijn waarom je PS4 geen verbinding met internet maakt, maar dit zijn enkele van de meest voorkomende problemen:

 • Het PlayStation Network (PSN) is offline.
 • Je wifi-netwerk heeft geen internetverbinding meer.
 • U probeert verbinding te maken met een ongeldige gebruikersnaam of ongeldig wachtwoord.
 • De DNS-instellingen op je PS4 zijn niet correct geconfigureerd.
 • De afstand tussen je PS4 en de draadloze router is te groot, waardoor het signaal af en toe wegvalt.

Hoe het te repareren wanneer uw PS4 geen verbinding maakt met wifi

Volg de onderstaande aanbevelingen om je PS4-console weer met internet te verbinden.

 1. Controleer de status van het PlayStation Network. Als PSN offline is, maakt het niet uit of de console verbinding kan maken met wifi. Controleer dus de status ervan als een eerste stap. Gamers diagnosticeren PSN-storingen vaak als een probleem met hun netwerkconnectiviteit, wat voor onnodige verwarring kan zorgen.

 2. Start de modem en router opnieuw op. Het is het beste om zowel de modem als de draadloze router opnieuw op te starten. Kijk vervolgens of de console verbinding kan maken met het wifi-netwerk voordat u ervan uitgaat dat de PS4 het probleem is. Start de modem en router handmatig opnieuw op, wacht ongeveer vijf minuten en controleer vervolgens of de PS4 een verbinding tot stand kan brengen. Als u niet zeker weet hoe u deze apparaten in- en uitschakelt, raadpleegt u de handleidingen van de apparaten of de klantenondersteuning van uw serviceprovider.

 3. Start de PlayStation 4 opnieuw op. Start vervolgens de PS4 opnieuw op en kijk of deze daarna succesvol verbinding maakt. Schakel de console volledig uit en weer in, in plaats van naar de rustmodus te gaan en vervolgens het besturingssysteem van de console te activeren.

 4. Controleer of uw wifi-wachtwoord correct is. Het is mogelijk dat de PS4 geen verbinding kan maken met je wifi-netwerk omdat je het verkeerde wachtwoord gebruikt, een probleem dat vaak verkeerd wordt gediagnosticeerd omdat de formulering van de foutmelding een beetje dubbelzinnig is. Verbind een ander apparaat (zoals uw laptop of smartphone) met hetzelfde wifi-netwerk met hetzelfde wachtwoord, bij voorkeur een apparaat dat onlangs een succesvolle verbinding tot stand heeft gebracht. Als dit andere apparaat het wifi-netwerk kan zien, maar er geen verbinding mee kan maken met dit wachtwoord, is de kans groot dat het wachtwoord ongeldig is. Het proces om het juiste wachtwoord voor uw wifi-netwerk te bepalen, is afhankelijk van de hardware en configuratie. Raadpleeg de handleiding van uw modem of router of de klantenondersteuning van uw serviceprovider als u niet weet hoe u het wifi-wachtwoord kunt vinden of wijzigen.

 5. Plaats je PS4 dichter bij de draadloze router. Het is geen mogelijke oorzaak die vaak wordt overwogen wanneer een apparaat geen verbinding kan maken met wifi. De fysieke afstand tussen een draadloze router en de PS4 is een mogelijke reden waarom je niet online kunt komen. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat het wifi-signaal niet wordt gehinderd door apparaatgerelateerde interferentie of obstakels zoals versterkte deuren of te dikke muren.

 6. Wijzig het kanaalnummer van het wifi-netwerk. Het is gebruikelijk dat apparaten met een internetverbinding standaard allemaal hetzelfde smalle radiofrequentiebereik gebruiken. Je buren kunnen ook hetzelfde kanaal gebruiken. Wijzig het kanaal op de draadloze router om een ​​sterkere verbinding tot stand te brengen.

 7. Wijzig de DNS-instellingen op de PS4. Een veelvoorkomende oorzaak van PS4 Wi-Fi-verbindingsproblemen heeft te maken met de DNS-instellingen van de console. Wijzig de DNS-adressen die worden gebruikt met uw wifi-netwerk en kijk of dat het probleem oplost.

 8. Verbind de PS4 met een bekabelde verbinding. Als je al het bovenstaande hebt geprobeerd en je console nog steeds niet kunt verbinden met je wifi-netwerk, gebruik dan een betrouwbare bedrade optie, zoals een Ethernet-kabel.

 9. Fabrieksreset de PS4. Het laatste redmiddel is om de PS4 terug te zetten naar de standaard fabrieksinstellingen. Als je dit punt hebt bereikt en nog steeds geen verbinding kunt maken, is het aanbevolen om de console opnieuw in te stellen. Maak een back-up van uw gegevens en sla games op voordat u deze stap probeert, anders kunt u alles kwijtraken.