Skip to content

Hoe u dit kunt oplossen als uw Xbox One-headset niet werkt

12 de juli de 2021
GettyImages 8440628581 a002f50adb2440bcbb1e1479a67f70d7

Wanneer uw Xbox One-headset niet werkt, manifesteert dit zich meestal op de volgende drie manieren: mensen kunnen u horen, maar u kunt ze niet horen; niemand kan je horen, en je kunt niemand horen; of iedereen is stil. Deze problemen kunnen zich op elk moment voordoen en u kunt een situatie ervaren waarin uw headset niet meer werkt en weer begint te werken terwijl u hem gebruikt.

Oorzaken van een Xbox One-headset die niet werkt

Wanneer een Xbox One-headset niet meer werkt, kan dit komen door een probleem met de headset, een probleem met de controller of een probleem met de Xbox One-instellingen. Veelvoorkomende problemen zijn gerafelde snoeren en gebroken draden, verbogen hoofdtelefoonstekkers en losse hoofdtelefoonaansluitingen.

Een Xbox One-headset repareren die niet werkt

In de meeste gevallen kun je een Xbox One-headset die niet werkt zelf repareren. Om erachter te komen wat het probleem is en het op te lossen, volgt u de volgende stappen voor probleemoplossing in volgorde. Probeer elke oplossing en controleer vervolgens of uw headset werkt. Als de headset defect is, betekent de moeilijkheid die gepaard gaat met het repareren van een headset en de lage kosten om er een te vervangen, dat u meestal beter een nieuwe kunt kopen. Zorg ervoor dat uw controller is ingeschakeld en verbonden met uw Xbox One voordat u doorgaat. Als dit niet het geval is, bekijk dan onze tips om een ​​Xbox One-controller te repareren die geen verbinding maakt om te zien of dat helpt bij je probleem.

 1. Koppel de headset los en sluit deze vervolgens stevig aan. Een verkeerd geplaatste headsetstekker is de meest voorkomende oorzaak van dit soort problemen. Als de headset werkt nadat deze weer is aangesloten, maar later niet meer werkt, is er mogelijk een probleem met de koptelefoonaansluiting. Sluit de headset aan en ontkoppel hem door de connector stevig vast te pakken. Als u aan het snoer trekt, kan de headset of de poort in uw controller beschadigd raken.

 2. Beweeg de stekker voorzichtig heen en weer terwijl de headset is aangesloten. Als de stekker heen en weer kan wiebelen als hij stevig in de controller is gestoken, heb je waarschijnlijk te maken met een slechte koptelefoonaansluiting voor de Xbox One-controller.

 3. Controleer of de headset niet is gedempt. Controleer de mute-knop op de headsetadapter of op de inline volumeregeling. Als het gedempt is, draait u het om en probeert u het opnieuw.

 4. Probeer de headset met een andere controller of een ander apparaat. Dit zal uw headset uitsluiten als het probleem. Als het werkt wanneer het is aangesloten op een andere controller of ander apparaat, dan weet je dat de headset niet slecht is.

 5. Probeer een andere headset met je controller. Dit zal de controller als het probleem uitsluiten. Als de headset niet werkt wanneer deze op een andere controller is aangesloten, is er waarschijnlijk een probleem met de headset.

 6. Controleer het snoer en de stekker van de headset op tekenen van schade of vuil. Als het snoer beschadigd is of de stekker verbogen is, repareer of vervang dan de headset. Als u vuil zoals vuil of voedsel op de connector aantreft, maakt u deze schoon met een wattenstaafje gedrenkt in ontsmettingsalcohol. Zorg ervoor dat de connector droog is voordat u deze weer aansluit.

 7. Verhoog de audio van de headset. U kunt niemand horen als het volume van de headset laag of gedempt is, maar mensen kunnen u wel horen. Verhoog het geluid met de knoppen op de connector die is aangesloten op de uitbreidingspoort van de controller, of het inline volumewiel als je een 3,5 mm-chatheadset hebt. Je kunt ook de volume-instellingen op je Xbox One aanpassen. Ga naar Instellingen > Apparaat & accessoires. Selecteer uw regelaar. Pas vervolgens de audio-instellingen aan.

 8. Controleer de privacy-instellingen van je Xbox One. Met deze instellingen kun je kiezen wie je kunt horen wanneer je games speelt op het Xbox-netwerk, dus onjuiste instellingen kunnen voorkomen dat je iemand hoort. Om deze instellingen te controleren, ga naar Instellingen > Account > Privacy en online veiligheid > Details bekijken en aanpassen > Communiceren met spraak en tekst > iedereen. Kinderprofielen kunnen deze instelling niet wijzigen. Om deze instelling voor een kind te wijzigen, logt u in met het bijbehorende ouderprofiel.

 9. Controleer de chatmixer. Deze instelling wijzigt de geluiden die u hoort op basis van of andere mensen praten, waardoor de headset zich abnormaal kan gedragen. Om dit uit te sluiten, ga naar Instellingen > Weergave & geluid > Volume > Chat-mixer. Selecteer vervolgens Niets doen.

 10. Wijzig de uitvoer van uw partychat. Met deze instelling kun je kiezen of partychat via je headset, je tv-luidsprekers of beide komt. Als je het verandert om door je speakers te komen, en je kunt je feestje horen, dan zijn je chatinstellingen correct. Om dit uit te sluiten, ga naar Instellingen > Weergave & geluid > Volume > Uitgang van partychaten selecteer Sprekers. Als deze instelling was ingeschakeld Sprekers, verander het in Koptelefoon.

 11. Pas de geluidsbalans van de gamechat aan. Als je de Xbox One-headsetadapter gebruikt, heeft deze een ingebouwde mixer. Als deze mixer is ingesteld op 100% gamegeluid en nul procent chat, lijkt het alsof je headset niet werkt. Iedereen zal je kunnen horen, maar je zult niemand anders kunnen horen. Druk op het persoonspictogram en kijk of de headset begint te werken. Op de knop drukken met de persoon pictogram verhoogt het chatvolume en door op de controller te drukken pictogram verhoogt het spelvolume.

 12. Vervang de batterijen in de controller. Als de batterijen bijna leeg zijn, werkt de headset mogelijk niet correct. Probeer gloednieuwe batterijen of pas opgeladen batterijen en controleer of de headset begint te werken.

 13. Werk de controllerfirmware bij. Xbox One-controllers gebruiken firmware die Microsoft van tijd tot tijd bijwerkt. In sommige gevallen kan een firmware-update de functionaliteit van de headset verbreken.

 14. Schakel de Xbox One uit. In zeldzame gevallen kan een probleem met je Xbox One ervoor zorgen dat de headset niet goed werkt. Om dit uit te sluiten, schakelt u de console uit. Om een ​​console uit te schakelen, houdt u de aan/uit-knop van de Xbox One ingedrukt totdat de LED uitgaat en laat u deze enkele minuten uit. Terwijl je wacht, zet je de controller uit of verwijder je de batterijen om hem meteen uit te schakelen. Nadat er een paar minuten zijn verstreken, drukt u nogmaals op de aan/uit-knop van de Xbox One. Het zal opstarten en u zou de opstartanimatie op uw tv moeten zien die aangeeft dat het is uitgezet.

 15. Als je headset nog steeds niet werkt, is de headset of controller mogelijk kapot. Probeer een andere headset met de controller en probeer de headset met een andere controller, zelfs als je extra’s moet lenen om de test te doen. Je hebt misschien een slechte controller of headset, en deze test helpt je erachter te komen welke slecht is. Bekijk deze tips voor het oplossen van Xbox One-microfoonproblemen voor meer informatie.