Skip to content

Hoe u een Bluetooth-luidspreker op uw telefoon aansluit

2 de juli de 2021
GettyImages 909600256 5b75d62ac9e77c0057913a4a

Wat te weten

 • Zet uw Bluetooth-apparaat in de koppelingsmodus door de . ingedrukt te houden Vermogen knop of Koppelen knop.
 • iPhone: Ga naar Instellingen > Bluetooth > Andere apparaten. Tik op het apparaat om verbinding te maken.
 • Android: Ga naar Instellingen > Verbonden apparaten > Bluetooth. Selecteer Nieuw apparaat koppelen en tik vervolgens op de naam van de spreker.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een Bluetooth-speaker koppelt aan uw iPhone of Android-smartphone. Sommige Android-knoppen en menu-opties kunnen enigszins afwijken.

Een Bluetooth-luidspreker verbinden met een iPhone

Het koppelen van een Bluetooth-luidspreker aan een iPhone hoeft maar één keer te gebeuren. Zodra een Bluetooth-luidspreker met succes is gekoppeld aan een iPhone, moet deze automatisch verbinding maken telkens wanneer deze wordt ingeschakeld.

 1. Zet het Bluetooth-apparaat in de koppelingsmodus.

 2. Open op de iPhone de Instellingen app.

 3. Selecteer Bluetooth.

 4. Zorg ervoor dat de Bluetooth-functionaliteit is ingeschakeld. Als de Bluetooth tuimelschakelaar is groen, Bluetooth is ingeschakeld en er hoeft niets te worden gewijzigd. Als dat niet het geval is, selecteert u de schakelaar om Bluetooth in te schakelen.

 5. Scroll naar beneden naar Andere apparaten en zoek naar de Bluetooth-luidspreker in de lijst. Wees geduldig, want het kan even duren voordat je verschijnt. Zorg ervoor dat de Bluetooth-luidspreker gedurende deze tijd in de koppelingsmodus staat.

  Het Bluetooth-instellingenscherm op een iPhone

 6. Wanneer de luidspreker verschijnt, selecteert u de apparaatnaam om verbinding mee te maken. Het duurt een paar seconden voordat de twee apparaten zijn gekoppeld. Als u klaar bent, wordt de status bijgewerkt naar: Verbonden op het scherm.

Een Bluetooth-luidspreker verbinden met een Android-telefoon

Hetzelfde als bij een iPhone, hoeft het proces van het verbinden van een Bluetooth-luidspreker met een Android-apparaat slechts één keer te gebeuren. Zodra een Bluetooth-luidspreker met succes aan uw apparaat is gekoppeld, moet deze automatisch verbinding maken telkens wanneer deze wordt ingeschakeld.

 1. Open de Instellingen app.

 2. Navigeren naar Verbonden apparatenen zet de aan Bluetooth tuimelschakelaar, als deze niet is ingeschakeld.

  Schermafbeeldingen van een Android-apparaat met de Bluetooth-tuimelschakelaar

 3. Selecteer Bluetooth om de opties te bekijken.

 4. Selecteer Nieuw apparaat koppelen om het Bluetooth-apparaat in de koppelingsmodus te zetten.

 5. Zoek de naam van de Bluetooth-luidspreker in de lijst. Wees geduldig, want het kan even duren voordat je verschijnt. Zorg ervoor dat de Bluetooth-luidspreker gedurende deze tijd in de koppelingsmodus staat.

 6. Selecteer de naam van de luidspreker om er verbinding mee te maken. Het duurt een paar seconden voordat de apparaten zijn gekoppeld. Als u klaar bent, geeft het scherm aan dat de luidspreker is aangesloten.

  Schermafbeeldingen van een Android-apparaat die laten zien hoe je een apparaat via Bluetooth koppelt

Meerdere luidsprekers tegelijk koppelen

Sommige populaire Bluetooth-luidsprekers kunnen in tandem worden aangesloten op een enkele telefoon om stereogeluid te krijgen of om het volume te verhogen. Als je een paar luidsprekers hebt waarvan je weet dat ze in één keer verbinding kunnen maken, download dan de mobiele applicatie van de fabrikant van Google Play of de Apple App Store om aan de slag te gaan. Het populaire merk Ultimate Ears-luidsprekers van Logitech kan bijvoorbeeld worden gekoppeld door een van de beschikbare apps van het bedrijf te downloaden. Neem contact op met de fabrikant om te zien of de functie mogelijk is met uw luidsprekers.

Hoe de koppelmodus op een luidspreker in te schakelen

Voordat u iets koppelt, plaatst u de Bluetooth-luidspreker in de koppelingsmodus, zodat deze door uw telefoon kan worden ontdekt voor de eerste installatie. Hoewel elke luidspreker op een andere manier naar de koppelingsmodus gaat, zouden deze twee suggesties u in staat moeten stellen om erachter te komen hoe u uw luidspreker snel kunt laten voldoen. Als de onderstaande tips niet van toepassing zijn op uw apparaat, raadpleeg dan de gebruikershandleiding van de fabrikant van de luidspreker voor verdere instructies.

 • Houd de aan/uit-knop ingedrukt: Veel Bluetooth-luidsprekers schakelen over naar de koppelingsmodus door de luidspreker uit te schakelen en vervolgens het apparaat in te schakelen terwijl u de aan/uit-knop ingedrukt houdt. Wanneer de luidspreker zich in de koppelingsmodus bevindt, laat deze meestal een geluid horen of knippert de lichtindicator snel.
 • Houd de koppelingsknop ingedrukt: Sommige Bluetooth-luidsprekers hebben een speciale knop waarmee het apparaat in de koppelingsmodus wordt gezet. Zoek een knop op uw apparaat met het Bluetooth-symbool ernaast en houd deze ingedrukt totdat de luidspreker een geluid laat horen of de lichtindicator snel knippert.

Nu je Bluetooth-luidspreker vindbaar is, koppel je hem aan je iPhone of Android-telefoon.