Skip to content

Hoe u Virtual Reality-ziekte kunt vermijden

11 de augustus de 2021
VRheadset2 BenjaminTorode getty 583e39723df78c6f6a9f2fa5

Wat te weten

  • Probeer VR zittend te gebruiken om duizeligheid te voorkomen.
  • Ga gemakkelijk staan ​​door het te gebruiken met een eenvoudig staand spel, zoals Google Tiltbrush.
  • Zoekt naar opties voor de comfortmodus in je VR-app of game.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u virtual reality-ziekte kunt voorkomen. De instructies zijn van toepassing op elk model VR-headset. Een VR-omgeving is anders dan een reguliere game-omgeving. Hierdoor zullen sommige gebruikers al na een paar minuten misselijk worden bij het verkennen van een virtuele wereld, terwijl anderen helemaal niet worden getroffen door welke ziekte dan ook.

Begin met zittende VR-ervaringen

Er is een oud gezegde dat luidt: “Je moet eerst kruipen voordat je kunt lopen.” Deze wijsheid geldt vaak voor virtual reality-ervaringen, maar beschouw het als: “Je moet zitten voordat je kunt staan.” Wanneer je voor het eerst een volledig meeslepende VR-wereld binnenstapt, kunnen je hersenen overweldigd worden door input. complexiteit om jezelf in evenwicht te houden terwijl deze nieuwe VR-wereld om je heen beweegt, en de ervaring kan je zintuigen overbelasten en gevoelens van misselijkheid, duizeligheid en algemene desoriëntatie veroorzaken. Zoek naar VR-ervaringen en games die een zittende optie bieden, waardoor problemen met de effecten die VR kan hebben op je evenwichtsgevoel. Als je al last hebt gehad van misselijkheid met VR, blijf dan weg van VR-vluchtsimulators en racegames. Ook al zijn het zittende ervaringen, ze kunnen nog steeds te intens zijn, vooral als ze dingen nabootsen zoals barrel-roll-manoeuvres.Die bewegingen kunnen zelfs mensen met ijzeren magen misselijk maken.

Ga naar een eenvoudig staand spel

Als je denkt dat je klaar bent om een ​​staande ervaring te proberen, begin dan met iets eenvoudigs, zoals Google’s Tiltbrush of een soortgelijk kunstprogramma waarin je de volledige controle hebt over een relatief statische omgeving. Dit geeft je de ervaring om te navigeren en een omgeving op kamerschaal te verkennen terwijl je je op je schilderij concentreert. Deze aanpak geeft je hersenen de tijd om te wennen aan deze dappere nieuwe wereld en om elke bewegings-geïnduceerde VR-ziekte te stoppen.

Zoek naar opties voor comfortmodus

VR-app- en game-ontwikkelaars zijn zich ervan bewust dat sommige mensen gevoelig zijn voor VR-gerelateerde bijwerkingen, dus velen voegen “comfortinstellingen” toe aan hun aanbod. Deze instellingen veranderen zaken als het gezichtsveld en het gezichtspunt van de gebruiker of voegen statische elementen van de gebruikersinterface toe die met de gebruiker meebewegen. Deze visuele ankers helpen bewegingsziekte te verminderen door de gebruiker iets te geven om zich op te concentreren. Een goed voorbeeld van een goed geïmplementeerde optie voor het instellen van comfort is de Comfort-modus die beschikbaar is in Google Earth VR. Deze instelling vernauwt het gezichtsveld van de gebruiker, maar alleen wanneer ze van de ene naar de andere locatie reizen. Door de focus te verkleinen tijdens gesimuleerde fysieke beweging, wordt dat deel van de ervaring draaglijker zonder afbreuk te doen aan de algehele ervaring. Wanneer het reisgedeelte is voltooid, wordt het gezichtsveld breder en hersteld, zodat de gebruiker het gevoel van schaal dat Google Earth zo groots biedt, niet mist.​

Zorg ervoor dat uw pc VR aankan

Hoewel het verleidelijk kan zijn om een ​​VR-headset te kopen en deze te gebruiken met uw bestaande pc, als die pc niet voldoet aan de minimale VR-systeemvereisten die zijn vastgesteld door de fabrikant van de headset, kunnen problemen met de systeemprestaties de ervaring verpesten of VR-ziekte veroorzaken. Oculus, HTC en anderen hebben minimale systeemspecificaties vastgesteld om ervoor te zorgen dat pc’s voldoende vermogen hebben om de juiste framesnelheid te bereiken die nodig is om een ​​comfortabele en consistente ervaring te creëren. Als uw hersenen enige vertraging opmerken tussen de beweging die uw lichaam maakt ten opzichte van wat uw ogen zien, doorbreekt elke vertraging die wordt veroorzaakt door ondermaatse hardware de illusie van onderdompeling, wat mogelijk gevoelens van ziekte veroorzaakt. Als je vatbaar bent voor VR-ziekte, overweeg dan om verder te gaan dan de minimale VR-specificaties om jezelf de best mogelijke kans te geven op een VR-ziektevrije ervaring. Extra snelheid en kracht is nooit slecht als het om VR gaat.

Verhoog uw VR-belichtingstijd langzaam

Als je alle technische problemen hebt opgelost en de andere tips hebt geprobeerd, en je nog steeds problemen hebt met VR-ziekte, heb je misschien gewoon meer tijd en blootstelling aan VR nodig. Wees geduldig en probeer niet door het ongemak heen te dringen. Je lichaam heeft tijd nodig om zich aan te passen. Neem regelmatig een pauze en vermijd VR-ervaringen en games die niet bij je passen. Probeer ze opnieuw nadat je meer ervaring hebt. VR moet een plezierige ervaring zijn waar je naar uitkijkt, niet iets waar je bang voor bent. Experimenteer met deze tips, krijg exposure en hopelijk wordt je VR-ziekte een verre herinnering. Niet iedereen die VR probeert, wordt ziek of misselijk. Misschien heb je helemaal geen probleem. Hoe je hersenen en lichaam reageren op VR is heel individueel en je weet het pas als je het probeert.