Skip to content

Hoe update ik mijn PSP-firmware?

3 de juli de 2021
psp sony playstation portable console 534194895 5ba7b4ee4cedfd0025962aa2

Het is belangrijk om de firmware van je PSP up-to-date te houden als je wilt profiteren van alle handige functies die Sony heeft meegeleverd. Veel nieuwe game-releases vereisen ook dat je een bepaalde firmwareversie hebt om op je systeem te kunnen spelen. Gelukkig is het updaten van de firmware van je PSP niet moeilijk, hoewel het in het begin een beetje verwarrend kan zijn. Houd er echter rekening mee dat als u homebrew-programmering wilt uitvoeren, het bijwerken van uw firmware misschien niet de beste keuze is. Als je echter alleen officiële software en games wilt gebruiken, is updaten de beste keuze.

Drie manieren om PSP-firmware bij te werken

Sony biedt drie verschillende manieren om de firmware van je PSP bij te werken, zodat je degene kunt kiezen die het beste werkt voor je internetverbinding en apparatuur. Omdat er drie verschillende manieren zijn om te updaten, is de eerste stap om te kiezen welke je gaat gebruiken. Lees de instructies voor elk als u het niet zeker weet en kies degene die het beste bij u past.

PSP-firmware bijwerken via systeemupdate

De eenvoudigste manier om je firmware bij te werken, is door de functie “systeemupdate” op de PSP zelf te gebruiken. Je hebt een draadloze internetverbinding nodig om deze methode te gebruiken, dus als je je computer via een kabel- of telefoonverbinding verbindt en geen internet op je PSP gebruikt, moet je een andere optie kiezen. Als je draadloze toegang hebt op je PSP, volg dan de onderstaande stappen:

 1. Zorg ervoor dat je PSP-batterij is opgeladen. Steek de AC-adapter in de PSP en een stopcontact.
 2. Zorg ervoor dat er minimaal 28 MB vrije ruimte is op je geheugenstick (of op het ingebouwde geheugen als je een PSPgo hebt).
 3. Zet de PSP aan en navigeer naar de Instellingen menu en selecteer Systeem update.
 4. Selecteer desgevraagd: Update via internet.
 5. Je moet dan ofwel je internetverbinding selecteren (als je er al een hebt ingesteld) of selecteren [New Connection] en volg de stappen om toegang te krijgen tot uw draadloze internetverbinding.
 6. Wanneer de PSP is aangesloten, controleert deze automatisch of er een update is en als hij een nieuwere firmwareversie vindt, vraagt ​​hij of je wilt updaten. Selecteer Ja.
 7. Schakel de PSP niet uit en speel niet op een andere manier met de knoppen terwijl u wacht tot de update is gedownload. Als je de status van de download wilt controleren en je energiebesparende functie heeft het PSP-scherm uitgeschakeld, druk dan op de Scherm knop om het scherm weer helderder te maken (het is de knop onderaan met een kleine afgeronde rechthoek erop).
 8. Wanneer de update is gedownload, wordt u gevraagd of u meteen wilt updaten. Selecteer Ja en wacht tot de update is geïnstalleerd. De PSP wordt opnieuw opgestart wanneer de update is voltooid, dus zorg ervoor dat de installatie en herstart zijn voltooid voordat u op een knop drukt.
 9. Als u besluit om later bij te werken, kunt u de download vinden onder de Systeem menu, in Systeem update. Selecteer deze keer Update via opslagmedia om de update te starten. U kunt ook navigeren naar de Spel menu en selecteer de geheugenkaart en vervolgens de update. druk op X om de update te starten.
 10. Zodra de update is voltooid, kunt u het updatebestand van uw geheugenstick verwijderen om ruimte te besparen.

PSP-firmware bijwerken via UMD

De volgende meest eenvoudige manier om uw firmware bij te werken, is vanaf een recente game UMD. Het is duidelijk dat je deze methode niet kunt gebruiken op een PSPgo, en het is niet de beste keuze als je de meest up-to-date firmware wilt, aangezien zelfs de meest recente games alleen de nieuwste versie bevatten die ze nodig hebben om te draaien, en niet de nieuwste versie die is uitgebracht. Het kan echter een goede strategie zijn als je alleen de moeite wilt nemen om te updaten wanneer dat nodig is om de games die je bezit uit te voeren.

 1. Zorg ervoor dat je PSP-batterij volledig is opgeladen en steek de AC-adapter in de PSP en in een stopcontact.
 2. Plaats een recente game UMD in de UMD-sleuf (houd er rekening mee dat niet elke game-UMD een update zal bevatten – deze zal er alleen zijn als de game een specifieke update nodig heeft om te kunnen draaien) en zet de PSP aan.
 3. Als de firmwareversie op de UMD recenter is dan die op je PSP en die versie is vereist om het spel op de UMD te kunnen spelen, krijg je een scherm waarin je wordt gevraagd om te updaten wanneer je het spel probeert uit te voeren. Selecteer Ja om de update te starten.
 4. Als alternatief kunt u naar de updategegevens navigeren onder de Spel menu. Selecteer PSP-update versie. x.xx (waarbij x.xx staat voor de firmwareversie op de UMD).
 5. Wacht tot de firmware is geïnstalleerd. De PSP start automatisch opnieuw op zodra de firmware is geïnstalleerd, dus probeer niets op je PSP te doen totdat je zeker weet dat de update is voltooid en het systeem opnieuw is opgestart.

PSP-firmware bijwerken via pc (Windows of Mac)

Als je geen draadloze internetverbinding hebt of nooit internet op je PSP gebruikt, kun je ook PSP-firmware-updates naar je computer downloaden en vanaf daar bijwerken. Er zijn een paar verschillende manieren om de downloadgegevens via een pc naar je PSP te krijgen, maar als je ze eenmaal doorhebt, is het niet zo moeilijk. De sleutel is om de updategegevens op de geheugenstick van onze PSP (of het interne geheugen van de PSPgo) in de juiste map te krijgen.

 1. Zorg ervoor dat de batterij van je PSP is opgeladen en steek de stekker in het stopcontact via de AC-adapter.
 2. Plaats een geheugenstick met ten minste 28 MB aan ruimte op een van de volgende drie plaatsen: de PSP, de geheugensticksleuf van uw computer (indien aanwezig) of een geheugenkaartlezer.
 3. Als u de geheugenstick in de PSP of een kaartlezer steekt, sluit u deze met een USB-kabel aan op de pc (bij een PSP kan deze automatisch overschakelen naar de USB-modus of moet u naar de Systeem menu en selecteer USB-modus).
 4. Zorg ervoor dat de geheugenstick een map op het hoogste niveau heeft met de naam ‘PSP’. In de PSP-map zou er een map moeten zijn met de naam SPEL en in de GAME-map zou er een moeten zijn met de naam BIJWERKEN (alle mapnamen zonder aanhalingstekens). Als de mappen niet bestaan, maakt u ze aan.
 5. Download de updategegevens van de pagina Systeemupdate van de PlayStation-website.
 6. Sla de download rechtstreeks op in de UPDATE-map op de PSP-geheugenstick of sla hem ergens op uw computer op waar u hem kunt vinden, en breng hem vervolgens over naar de UPDATE-map.
 7. Als je de geheugenkaartsleuf van je pc of een kaartlezer hebt gebruikt, verwijder dan de geheugenkaart en plaats deze in de PSP. Als je je PSP hebt gebruikt, verwijder je de PSP van de pc en koppel je de USB-kabel los (laat de AC-adapter aangesloten).
 8. Navigeer naar de PSP’s Systeem menu en selecteer Systeem update. Selecteer Update via opslagmedia om de update te starten. U kunt ook navigeren naar de Spel menu en selecteer de geheugenkaart en vervolgens de update. druk op X om de update te starten.
 9. Wacht tot de firmware is geïnstalleerd. De PSP start automatisch opnieuw op zodra de firmware is geïnstalleerd, dus probeer niets op je PSP te doen totdat je zeker weet dat de update is voltooid en het systeem opnieuw is opgestart.
 10. Zodra de update is voltooid, kunt u het updatebestand van uw geheugenstick verwijderen om ruimte te besparen.