Skip to content

Hulu Plus op Xbox 360

18 de juli de 2021
Lifewire Share Image 46adcf5791084a5c80ac92ab3a24d05a

Hulu Plus is nu beschikbaar op de Xbox 360. We beantwoorden hier al je vragen over de service.

Wat is Hulu Plus?

Hulu is een videoservice op internet waarmee u legaal duizenden films en tv-programma’s kunt bekijken. Veel video’s zijn gratis beschikbaar dankzij commerciële advertenties die een paar keer per video worden uitgezonden, maar voor tv-programma’s die nog steeds worden uitgezonden met hogere licentiekosten, is de Hulu Plus-abonnementsservice gemaakt om de kosten te helpen compenseren. Voor $ 7,99 per maand kun je nieuwe afleveringen van populaire tv-programma’s bekijken binnen enkele dagen nadat ze voor het eerst op tv zijn uitgezonden. Met Hulu Plus kun je ook video’s bekijken in 720P high-definition, terwijl gratis Hulu alleen standaard is. Vind meer informatie over Hulu Plus.

Hulu Plus op Xbox 360-vereisten

Je Hulu Plus-sub is van toepassing op zowel je pc als Xbox 360 en andere apparaten, zodat je hem overal kunt bekijken. Het vereist uiteraard ook breedbandinternet. Afhankelijk van de snelheid van je verbinding zal de videokwaliteit beter of slechter zijn.

Commercials tijdens video’s op Hulu Plus

Ondanks dat het een premium service is waar je extra voor moet betalen, heeft Hulu Plus nog steeds een aantal commercials die niet kunnen worden overgeslagen tijdens elke video. Het licentiëren van deze video’s, met name voor tv-programma’s die momenteel worden uitgezonden, kost veel geld en de commercials en Hulu Plus-abonnementen helpen dit te betalen. Zie het op deze manier, hoewel je veel meer betaalt voor kabel- of satelliet-tv, nog steeds reclame moet kijken, maar niet kunt kiezen welke uitzendingen wanneer worden uitgezonden. Met Hulu Plus betaal je een stuk minder en heb je veel meer vrijheid.

Waarom is “Show X” beschikbaar op pc, maar niet op Xbox 360?

Niet alle video’s op Hulu Plus op pc zijn beschikbaar op Xbox 360 of andere apparaten. Het heeft allemaal te maken met licenties. Simpel gezegd, sommige shows hadden alleen een licentie voor pc, maar niet voor andere apparaten. Er zijn echter nog steeds duizenden afleveringen beschikbaar in honderden shows en er worden er steeds meer toegevoegd.

Hoe voeg je video’s toe aan je wachtrij?

Je kunt door de bibliotheek met Hulu-shows bladeren op je pc op Hulu.com of via de Hulu Plus-app op het Xbox 360-dashboard. U kunt shows aan uw wachtrij toevoegen en deze snel en gemakkelijk openen. Op de Xbox 360 kun je video’s sorteren op genre, tv-netwerk, studio en nog veel meer, waardoor je video’s vrij eenvoudig kunt vinden. Nadat je een programma hebt gekozen, kun je de seizoenen en afzonderlijke afleveringen doorzoeken om precies te vinden wat je zoekt. Het gebruikt hetzelfde tabbladsysteem als het huidige Xbox 360-dashboard (en Netflix-app) en is snel, schoon en gebruiksvriendelijk.

Is het de moeite waard?

Probeer het zeker eens met de gratis proefaanbieding, maar de meeste mensen zouden tevreden moeten zijn. Video’s worden snel geladen en de videokwaliteit is best goed met een 7Mb/s-verbinding. Het is ook snel en gemakkelijk om door alle shows en films te bladeren en ze toe te voegen aan je wachtrij op Xbox 360. Al met al ziet Hulu Plus eruit als een geweldige toevoeging aan de Xbox 360.