Skip to content

Iemands e-mailadres vinden door op internet te zoeken

23 de juli de 2021
high angle blurred view of pillars in world map shape 591407485 57d88e6a5f9b589b0a0a641b

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u op Google naar e-mailadressen kunt zoeken. Er zijn ook zoeksites voor e-mail en adreslijsten om u te helpen de informatie te vinden die u nodig hebt.

Online naar iemands e-mailadres zoeken

Het kan moeilijk zijn om iemands e-mailadres te vinden. Zonder een e-maildomeinnaam om naar te verwijzen of een organisatie om ze in te classificeren (zoals @gmail.com of @company.com), wordt uw zoekopdracht onmiddellijk extreem breed. Als u echter hun naam weet, kunt u op internet zoeken naar informatie met betrekking tot de persoon, wat u kan helpen bij het bepalen van hun e-mailadres. De eenvoudigste manier om een ​​zoekopdracht op internet te starten om iemands e-mailadres te vinden, is door niet alleen hun naam in te typen, maar elke informatie over hen. Het doel is om een ​​bron te vinden die hun identificeerbare informatie groepeert met hun e-mailadres.

Zoeken naar e-mails binnen een bepaalde website

Dit is de beste methode om een ​​e-mailadres te vinden: ik hoop dat ze het openbaar op hun sociale-mediaprofiel hebben vermeld (als ze er een hebben). Om dit te doen, gebruikt u Google om te zoeken naar wat u weet binnen een website waarvan u vermoedt dat ze deze gebruiken. Probeer zoekopdrachten als deze:

 • site:twitter.com “eerste Laatste
 • site:facebook.com “eerste Laatste

Vervangen eerste Laatste met de naam van de persoon wiens e-mailadres u zoekt, maar zorg ervoor dat u de aanhalingstekens rond de naam bewaart om ervoor te zorgen dat Google naar die hele zin zoekt. Als dat niet werkt, laat dan de voornaam of achternaam weg, maar dat zal de zoekopdracht verbreden en het moeilijker maken om te vinden wie je zoekt. Gebruik een willekeurige website na “site:”, zodat de zoekopdracht alleen binnen die website valt. Als je hebt geprobeerd te zoeken naar “first last” zonder een website zoals hierboven te gebruiken, krijg je meer resultaten dan nodig is, waardoor het moeilijker wordt om hun e-mailadres te vinden.

Een bestaande gebruikersnaam gebruiken

Als je een gebruikersnaam weet die ze op één website gebruiken, zoek dan op Google naar diezelfde gebruikersnaam. Hoe minder gebruikelijk de gebruikersnaam, hoe groter de kans dat je hun profielen (en hopelijk e-mailadres) zult vinden. Bijvoorbeeld als ze een Twitter- of Facebook-profiel hebben dat de gebruikersnaam “D89username781227” gebruikt. Aangezien de meeste mensen dezelfde gebruikersnaam op meerdere platforms gebruiken, is de kans groot dat deze die andere profielen vindt:

 • D89gebruikersnaam781227

Het enige wat je hoeft te doen is zoeken naar die ene gebruikersnaam, maar als je ook hun naam weet, of een van de andere hierboven genoemde informatie, voeg dat dan toe aan de mix:

 • eerste Laatste D89gebruikersnaam781227

Meer e-mailzoekopties

Denk aan alles wat met deze persoon te maken kan hebben, maar houd het beknopt. Voer geen hele zinnen in Google in en verwacht dat het een webpagina vindt met al die informatie; het zal waarschijnlijk niet. Als u bijvoorbeeld het beroep van de persoon kent (zoals een bakker), kan hij of zij een website hebben die dat woord bevat, die een contactpagina of een e-mailadres kan bevatten. Bijvoorbeeld:

 • eerste Laatstebakker

Combineer dit met de website-specifieke zoekopdracht hierboven voor meer verfijnde zoekresultaten:

 • site:twitter.com “eerste Laatstebakker

Als je weet dat ze een website hebben, gebruik dan veelvoorkomende woorden zoals deze:

 • eerste Laatstebakker contact

Sommige websites gebruiken het woord ‘contact’ in de URL voor de contactpagina, dus een zoekopdracht als deze kan ook nuttig zijn:

 • eerste Laatstebakker inurl:contact

Misschien hebben ze een bijnaam waar je naar moet zoeken. Als ze een hobby hebben waarvan je weet dat ze online profielen hebben gemaakt, zoek dan ook naar dat woord. Een adres of plaatsnaam is ook handig, zoals deze:

 • eerste LaatsteBakker Dellwood

Aangezien veel online records worden vermeld als openbare records, gebruikt u die optie ook:

 • eerste Laatsteinurl:public Dellwood

Kent u het e-maildomein dat ze gebruiken? Als ze Gmail, Yahoo of Outlook gebruiken, heb je misschien meer geluk om het volledige adres te vinden als je die ook in je zoekopdracht opneemt:

 • eerste Laatste” @gmail.com Dellwood