Skip to content

Instellingen voor e-mailaccounts importeren vanuit Windows Live

19 de augustus de 2021
171693378 56a289713df78cf7727748ee 5c63500146e0fb00014428e1

Wanneer Windows Mail de bijnaam “Live” krijgt, hoeft u uw oude e-mails niet kwijt te raken. Het importeren van Windows Mail-mappen en de berichten is eenvoudig in Windows Live Mail en u kunt ook uw e-mailaccountinstellingen kopiëren. Windows Live Mail is een stopgezette e-mailclient van Microsoft. Dit artikel blijft alleen voor archiefdoeleinden.

E-mail- en accountinstellingen importeren vanuit Windows Mail in Windows Live Mail

Uw e-mailaccounts, mappen en berichten van Windows Mail importeren in Windows Live Mail:

 1. Start Windows Mail.

 2. Selecteer Hulpmiddelen > rekeningen uit de menukaart.

 3. Markeer het gewenste e-mailaccount.

 4. Selecteer Exporteren.

 5. Klik Sparen om de instellingen te exporteren naar een .iaf-bestand dat is vernoemd naar het account in uw map Documenten. Kies een netwerkstation of draagbaar medium om instellingen van de ene computer naar de andere over te zetten.

 6. Sluit Windows Mail.

 7. Open Windows Live Mail.

 8. Selecteer Hulpmiddelen > rekeningen in het menu.​ Mogelijk moet u de . ingedrukt houden Alt toets om het menu te zien.

 9. Selecteer Importeren.

 10. Markeer het .iaf-bestand dat u zojuist in Windows Mail hebt opgeslagen.

 11. Klik Open.

 12. Klik Dichtbij.

 13. Selecteer nu Bestand > Importeren > Berichten uit de menukaart.

 14. Zorg ervoor dat Windows Mail is geselecteerd.

 15. Klik Volgende.

 16. Klik Volgende nog een keer. Om e-mail van een andere computer te importeren, kopieert u eerst de volledige Windows Mail-winkelmap en gebruikt u de Bladeren knop om het te vinden.

 17. Kies specifieke mappen om te importeren onder Selecteer mappen, of verlaat Alle mappen geselecteerd om alle Windows Mail-berichten te importeren.

 18. Klik Volgende.

 19. Klik Af hebben. De geïmporteerde e-mail wordt weergegeven onder Opslagmappen in de mappenlijst van Windows Live Mail.

Overwegingen

Microsoft ondersteunt Windows Mail en Windows Live Mail niet meer. Als je de mogelijkheid hebt, upgrade dan naar de Mail-app in Windows 10, of gebruik in plaats daarvan Microsoft Outlook of Outlook.com voor berichten.