Skip to content

Is de PS5 achterwaarts compatibel met PS3-games en -accessoires?

2 de augustus de 2021
is the ps5 backward compatible with ps3 games and accessories 5084152 07e603984c72496a9a043cfb331b3ce3

Speelt de PlayStation 5 PlayStation 3-games? Hoewel de PS3 misschien een verouderde console is, vinden sommige mensen het belangrijk om hun oude favorieten te kunnen spelen op hun nieuwe favoriet: de PS5. Hier is een blik op alles wat je moet weten over achterwaartse compatibiliteit van PS5 met de PS3, inclusief welke accessoires compatibel zijn met de PS5.

Kan ik PS3-games spelen op Playstation 5?

Het korte antwoord: soort van. Het is niet mogelijk om een ​​PS3-schijf in je PS5 te plaatsen en deze correct te laden. Het schijfstation kan de inhoud van de schijf niet lezen en werkt gewoon niet. Er zijn echter andere oplossingen die ervoor zorgen dat je nog steeds sommige PS3-games op PS5 kunt spelen. Een van de meest prominente en eenvoudigste oplossingen is om PlayStation Now te gebruiken. Met de abonnementsservice kun je games naar je console streamen met veel beschikbare titels, waaronder PS4-, PS3- en PS2-titels. Het is niet volledig, dus sommige games die je misschien wilt spelen, zijn mogelijk niet beschikbaar op de service. Meestal zijn de meest populaire spellen beschikbaar op de service, dus je hebt misschien pech als je iets relatief obscuurs wilt spelen. PlayStation Now is echter de meest rechttoe rechtaan methode en degene die Sony het meest aanmoedigt onder spelers die willen genieten van achterwaartse compatibiliteit. Het heeft ook een gratis proefperiode van 7 dagen, zodat u zich nergens aan hoeft te binden om het uit te proberen. Als alternatief kan de PS5 bijna elke beschikbare PS4-game spelen. Dat maakt het voor jou mogelijk om voor sommige PS3-titels een geremasterde PS4-collectie aan te schaffen. Er zijn veel geremasterde collecties beschikbaar. Deze omvatten de Uncharted Collection, God of War Collection en een geremasterde editie van The Last of Us. Andere niet-Sony-favorieten zoals BioShock en zelfs Call of Duty 4: Modern Warfare zijn beschikbaar als PS4-remasters. Het is de moeite waard om te controleren of je favoriete PS3-titel is geremasterd voor de PS4, zodat je hem op de PS5 kunt spelen. Als je een PS5 Digital Edition hebt, moet je de geremasterde collecties kopen in de PlayStation Store in plaats van een fysieke schijf te kopen, aangezien de PS5 Digital Edition geen schijfstation heeft.

Kan ik PlayStation 3-accessoires gebruiken op PlayStation 5?

Voor het grootste deel, nee. Hoewel je met de PS5 een PS4-controller kunt gebruiken om PS4-games te spelen, is de PS5 niet compatibel met PS3-controllers, zelfs niet als je een PS3-game speelt. Dat is het geval met zowel officiële Dual Shock 3-controllers als andere gelicentieerde apparaten zoals racesturen. PS3-gebaseerde Blu-ray Disc-afstandsbedieningen werken ook niet op de PS5 en ook niet op camera’s zoals de PlayStation Eye. Je kunt een bedrade headset gebruiken met de PS5, dus als je er eerder een hebt gebruikt met de PS3, blijft deze compatibel met de nieuwste PS5.