Skip to content

Je PSP kan veel meer dan alleen videogames spelen

3 de juli de 2021
1280px Sony PSP 1000 Body 5a1f46375b6e24001a0b94c6

De meeste mensen kopen een PlayStation Portable (PSP) om games te spelen, maar wat als je niet zeker weet of je een ander gamesysteem nodig hebt? Wat doe je met de PSP totdat die ene game waarop je hebt gewacht uitkomt? Net als zijn grote broer, de PlayStation 3, kan de PSP meer dan alleen games spelen. Sommige extra functies van de PSP zijn nuttiger dan andere, maar het is cool dat het ze überhaupt heeft, en elke nieuwe systeemupdate voegt nieuwe functies toe om mee te spelen.

Luisteren naar muziek

Met een pc, een USB-kabel en een geheugenstick kun je je muziek overbrengen naar je PSP en onderweg luisteren. Het is misschien niet erg als je al een mp3-speler hebt, behalve dat je met de PSP er maar één bij je hebt in plaats van aparte machines voor games en muziek. Je hebt waarschijnlijk een grotere geheugenstick nodig dan die in de doos zit, maar ze worden elke dag goedkoper.

Films bekijken

Films in het stopgezette UMD-formaat van de PSP zijn tegenwoordig vrij schaars, hoewel je oude films supergoedkoop kunt vinden. Hoe dan ook, de PSP is een handige draagbare filmspeler. U kunt films kopen op UMD​ of uw dvd-films overzetten naar een geheugenstick. Het scherm van de PSP lijkt misschien te klein om films te kijken, maar het is superscherp en de audio is geweldig met een koptelefoon.

Kijk naar foto’s

Download en bekijk foto’s of andere afbeeldingen in een ondersteund formaat met een geheugenstick. U kunt afbeeldingen zoomen, draaien en verplaatsen, en ze zelfs als een diavoorstelling bekijken. Het is een gemakkelijke manier om uw familie uw laatste digitale snapshots te laten zien zonder dat u een computer nodig heeft. Je kunt zelfs foto’s van je PSP naar de pc van je moeder overzetten. De mogelijkheden om de PSP te gebruiken als een draagbare portfolio voor kunstenaars en ontwerpers, brengen hem in de zakelijke wereld.

Surfen op het internet

Sinds systeemfirmware versie 2.0 is een internetbrowser een van de functies van de PSP. Het toetsenbord kan even wennen zijn, maar als je ooit een sms-bericht op je mobiele telefoon hebt verzonden, zou je geen problemen moeten hebben. Misschien wil je je thuis op je PSP niet druk maken over websurfen, vooral niet als je een desktop- of laptopcomputer bij de hand hebt, maar als je niet thuis bent, heb je toegang tot alle open draadloze punten. Waarom sjouwen met een laptop als je alleen je PSP nodig hebt?

Zien in het donker

U vindt dit misschien een hele klus, maar het heldere scherm van de PSP komt soms van pas, zoals wanneer u probeert te lezen zonder voldoende verlichting of wanneer u iets zoekt in een donkere kamer waarin uw kamergenoot slaapt.