Skip to content

LG Q6 recensie

20 de maart de 2023
hero SQ 1LW4161045 1 235df5b421b5462abd32cb21fed33c70

LG Q6

Wat we leuk vinden

 • Aantrekkelijk ontwerp
 • Verrassend draagbaar ondanks het grote scherm
 • Waar voor je geld
 • Hoogwaardige weergave

Wat we niet leuk vinden

 • micro-USB-poort
 • Geen vingerafdruklezer
 • Matige camera
 • Slechte grafische prestaties

De LG Q6 is een betaalbare en aantrekkelijk ontworpen ontgrendelde Android-telefoon. Het is een competente budgetoptie, maar hij kan moeilijk concurreren met nieuwere telefoons in zijn prijsklasse.

3

LG Q6

LG Q6

in dit artikel

We hebben de LG Q6 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productbeoordeling.

Vlaggenschiptelefoons zijn tegenwoordig zo duur dat veel consumenten denken dat een goede telefoon toch niet zo veel hoeft te kosten. Gelukkig bestaan ​​er goede alternatieven voor high-end toestellen, waaronder de LG Q6. Deze wat oudere telefoon wil de volledige ervaring van moderne smartphones bieden tegen een betaalbare prijs. Het heeft een redelijk modern design en een mooi groot scherm met specificaties die aan de midrange kant zijn. De vraag is: kan het een boeiende ervaring bieden om je ogen weg te trekken van nieuwere, duurdere apparaten, en kan het concurreren met andere budgetopties? Lees verder om te zien hoe het verging tijdens onze tests.

LG Q6

Design: Aantrekkelijk en stevig

De LG Q6 is verrassend solide en biedt een bouwkwaliteit die doorgaans niet wordt geassocieerd met telefoons in zijn prijsklasse. Het is misschien niet waterdicht of beoordeeld op duurzaamheid, maar het voelt alsof het tegen een stootje kan. De duurzaamheid wordt verbeterd door de grotendeels plastic constructie, die minder glad zou moeten zijn dan duurdere glazen telefoons, en ook niet zal versplinteren. Het neemt echter heel gemakkelijk vingerafdrukken en krassen op, dus u zult willen investeren in een hoesje om cosmetische schade te voorkomen. Dit is een kleine telefoon in vergelijking met veel van de huidige phablets. Het 5,5-inch scherm maakt het gemakkelijk om met één hand te gebruiken zonder dat u uw hand hoeft te spannen om over het scherm te reiken. Hij past zelfs in een kleine zak. We waardeerden zeker de vormfactor en waardeerden de iPhone-achtige zilveren rand van het apparaat. De volume- en aan/uit-knoppen bevinden zich op hun gebruikelijke plaats aan weerszijden van de telefoon, net als de USB- en audiopoorten. Helaas gebruikt deze telefoon geen USB-C, maar gebruikt in plaats daarvan de oudere micro-USB-poort, dus het overzetten van gegevens en het opladen zal aanzienlijk langzamer gaan. De enkele achteruitrijcamera en flitser bevinden zich in de rechterbovenhoek van de achterkant van de telefoon en een luidsprekerrooster bevindt zich in de rechter benedenhoek. Helaas is er geen vingerafdruksensor, maar de Q6 probeert dit goed te maken door Face ID op te nemen. Maar we waren niet erg onder de indruk van de betrouwbaarheid van de gezichtsherkenningstechnologie, aangezien er geen speciale sensoren of IR-camera’s worden gebruikt, waardoor het onbetrouwbaar en gemakkelijk te misleiden is.

LG Q6

Installatieproces: basis-Android

Het installatieproces voor de Q6 is eenvoudig. Dit is een heel eenvoudige Android-telefoon en u zult niet veel verschil merken tussen het instellen en elke andere telefoon met dit besturingssysteem. Kies gewoon uw taal, log in op uw Google-account en ga akkoord met de licentievoorwaarden. De telefoon zal je ook vragen om in te loggen op Amazon om toegang te krijgen tot de vooraf geïnstalleerde apps die afkomstig zijn van een Prime-exclusieve telefoon. De Q6 vereiste een behoorlijk grote update bij de eerste keer opstarten en het kostte veel tijd om te voltooien. Zorg ervoor dat de batterij is opgeladen of dat de telefoon is aangesloten wanneer u deze updates uitvoert, en wacht een middag om ze te voltooien. Als je eerder een Android-telefoon hebt gebruikt, zouden de instellingen en aanpassingsopties allemaal bekend moeten zijn, aangezien er geen radicale wijzigingen zijn in de basisinterface.

Beeldkwaliteit: Een kijkplezier

Het scherm van 2160 x 1080 op de Q6 is scherp en biedt een goed contrast en kleurnauwkeurigheid. 1080p is een meer dan voldoende resolutie voor een 5,5-inch scherm, en ondanks dat het alleen LCD-technologie bevat en niet de rijkere OLED-schermen die te vinden zijn in duurdere telefoons, biedt het nog steeds een bevredigende ervaring. Kijkhoeken zijn erg goed. We merkten niet dat het scherm vervaagd raakte of van kleur veranderde vanuit een hoek. We vonden het erg leesbaar in heldere buitenomstandigheden.

Prestaties: Grafisch teleurstellend

Het was ons meteen duidelijk dat de Q6 niet bedoeld is voor mobiel gamen. Toen we DOTA: Underlords lanceerden, ging de game onmiddellijk terug naar de absolute minimale instellingen, en zelfs op die grafische niveaus kon het de taak nauwelijks aan. Een groot deel van het spel weigerde gedeeltelijk of helemaal niet te laden, waarbij veel personages verschillende delen van hun anatomie misten. De framesnelheid was soms zo traag dat het spelen bijna onmogelijk werd. We zijn erin geslaagd om een ​​lange wedstrijd te voltooien voordat de game terugging naar het hoofdmenu en prompt crashte. Het is ook vermeldenswaard dat de telefoon extreem heet werd tijdens het spelen en dat het batterijniveau aanzienlijk kelderde. Oudere en minder grafisch veeleisende games draaiden prima. Er is geen probleem als je een rondje Angry Birds of Candy Crush wilt spelen, maar ben niet van plan om te genieten van de nieuwste en beste games. Gezien deze slechte prestaties in games, verwachtten we niet veel van onze PCMark-tests en waren we niet verrast dat onze angsten werden bevestigd. De verouderde Qualcomm Snapdragon 435-processor behaalde slechts een score van 2.977, wat verre van indrukwekkend is. Het ging echter goed als het ging om het fotobewerkingsgedeelte van de test met 5.301, hoewel moet worden opgemerkt dat de prestaties op alle andere gebieden op zijn best minder dan 3.500 waren, en helemaal tot 1.717 voor de schrijftest. GFXBench gaf ons vergelijkbare niet-indrukwekkende scores van 2 frames per seconde (fps) in de Car Chase-test en 12 fps in T-Rex. Beide tests werden uitgevoerd met een resolutie van 1080p, wat onze slechte real-life resultaten in moderne mobiele games bevestigt. Gelukkig is dit gebrek aan vermogen nog steeds voldoende voor surfen op het web, sociale media, casual games en het meeste dagelijkse gebruik. Als je geen grote gamer bent en je budget niet kunt oprekken voor een duurder apparaat, is de Q6 misschien goed genoeg voor jou.

LG Q6

Connectiviteit: Betrouwbare communicatie

We hebben de Q6 getest op het AT&T-netwerk en hij presteerde redelijk goed in onze tests, hoewel het in de regio van de Pacific Northwest, waar we deze telefoon hebben getest, moeilijk was om een ​​consistent idee te krijgen van de verbindingskwaliteit vanwege het inconsistente mobiele signaal in het gebied. Op locaties met een goed signaal konden we op één locatie 18,57 Mbps down en 14,23 Mbps up krijgen, wat in lijn was met de resultaten van andere telefoons zoals de LG Stylo 4 en K30. YouTube was perfect te bekijken met hoge resoluties en de Q6 was redelijk betrouwbaar. De Q6 beschikt ook over Bluetooth- en NFC-mogelijkheden.

Geluidskwaliteit: niet indrukwekkend maar capabel

De geluidskwaliteit was niet al te slecht. De naar achteren gerichte luidspreker levert redelijk heldere audio, hoewel hij veel impact en helderheid verliest in het basbereik. Desondanks hebben we genoten van het luisteren naar 2Cello’s vertolking van “Thunderstruck” op YouTube, en we waardeerden de behoorlijke geluidskwaliteit tijdens het spelen van DOTA: Underlords. Een probleem dat we tegenkwamen, was dat we vaak per ongeluk de luidspreker met onze vingers bedekten, waardoor het geluid werd gedempt. Gelukkig heeft de telefoon een 3,5 mm audio-aansluiting voor eenvoudig luisteren via hoofdtelefoon/oordopjes. De Q6 handelde telefoontjes goed af, en noch wij, noch de mensen aan de andere kant van de lijn hadden moeite om elkaar te verstaan. We hebben dit getest in een luide, openbare omgeving en hadden geen problemen.

LG Q6

Camera-/videokwaliteit: op zijn best middelmatig

De Q6 biedt geen geweldige foto- of videokwaliteit. De 13-megapixelcamera heeft een vergelijkbare resolutie als de meeste andere smartphonecamera’s, maar kan niet tippen aan zijn vlaggenschipbroeders. Het f/2.2-diafragma van de lens is vrij donker, wat de mogelijkheden bij weinig licht beperkt. Bij goed, helder daglicht hadden we geen probleem. De kleurweergave is nauwkeurig en de afbeeldingen zijn helder en duidelijk. Weinig licht is een ander verhaal: verwacht veel ruis, gebrek aan detail en onnauwkeurige kleuren bij het fotograferen in donkere interieurs of ’s nachts. We kunnen het ook niet aanbevelen voor video, dat beperkt is tot 1080p. Een zwakke LED-flitser bevindt zich naast de camera, maar verbetert de beelden niet veel. Je krijgt een basisselectie van modi en filters zoals Panorama, Food en een paar vreemde modi zoals Grid Shot die we ons nooit kunnen voorstellen, zelfs niet als nieuwigheid. We hadden graag een handmatige fotografiemodus gezien, maar die is helaas niet aanwezig in de standaardapp. De camera aan de voorzijde van 5 megapixels is net als de camera aan de achterzijde: bruikbaar maar slecht bij weinig licht. Het bevat een portretmodus die oneffenheden verwijdert, hoewel het ook je gezicht erg verzacht. De Q6 heeft de gebruikelijke reeks filters en een interessante groepsmodus die de camera iets uitzoomt om meer mensen vast te leggen. Het effect is vrij klein, maar kan in sommige situaties nuttig zijn. In wezen is dit de meest elementaire set mobiele telefooncamera’s die u zich kunt voorstellen. Ze klaren de klus en niet meer. Als je echter niet zo’n fotograaf bent en af ​​en toe een foto wilt maken voor het nageslacht of voor sociale media, dan is de Q6 waarschijnlijk voldoende.

Batterij: aanvaardbare capaciteit

De batterij van 3000 mAh kon de hele dag meegaan, hoewel het spelen van games hem aanzienlijk leegmaakte. We waren in staat om ongeveer zes en een half uur streaming video op 1080p te krijgen met de maximale helderheid. Het duurde ongeveer 90 minuten om leeg op te laden. Aangezien de meeste mensen hun telefoon niet constant gebruiken, verwachten we dat de Q6 je gemakkelijk een dienst op kantoor zal doorstaan.

Software: basis-Android met enkele aanpassingen

De interface van Android 9.0 Pie (geüpgraded van 7.0 Nougat) is bekend en de aanpassingen van LG zijn klein en onopvallend. Onze Q6 kwam met heel weinig bloatware, waarbij LG SmartWorld de meest voor de hand liggende extra app was. We zien graag een telefoon die je niet overlaadt met software die je niet nodig hebt. Alle Google-apps zijn vooraf geïnstalleerd, net als Facebook en Instagram. Je krijgt ook een kalender, een klok-app en een bestandsbeheerder, naast een paar andere handige apps.

Prijs: twijfelachtige waarde, tenzij u het in de uitverkoop krijgt.

De adviesprijs van de LG Q6 was $ 300, maar is nu meestal te koop voor $ 179. Voor die prijs is het niet duur, maar je zou ook de LG Stylo 4 kunnen krijgen voor dezelfde adviesprijs, wat in bijna alle opzichten een betere, capabelere telefoon is. Dit is een mooie budgettelefoon, maar vergeleken met LG’s eigen productlijn moet de waarde ervan in twijfel worden getrokken. Gelukkig is de Q6 te vinden voor minder dan de helft van zijn adviesprijs en is hij veel competitiever in dat bereik. Voor $ 120 – $ 200 biedt het een goede prijs-kwaliteitverhouding.

LG Q6 versus LG Stylo 4

De LG Q6 is op zichzelf beschouwd een zeer aantrekkelijke, budgetgerichte smartphone. In vergelijking met de eigen Stylo 4 van het bedrijf wordt hij echter aanzienlijk minder indrukwekkend. De Stylo 4 biedt meer kracht voor gaming en een zeer handige geïntegreerde stylus. De enige voordelen die de Q6 heeft ten opzichte van de Stylo 4, zijn de kleinere vormfactor en het aantrekkelijkere ontwerp. Tenzij je de Q6 voor aanzienlijk minder kunt vinden dan de Stylo 4, is de Stylo 4 de duidelijke keuze.


Eindoordeel

Een goede telefoon in een drukke markt als je hem in de uitverkoop kunt krijgen. De LG Q6 is een heel eenvoudige telefoon die je goed van dienst zal zijn zolang je niet van plan bent om bekroonde foto’s te maken of de nieuwste en beste games ermee te spelen. Het is erg aantrekkelijk en heeft een eersteklas uiterlijk, waardoor het een degelijke allround smartphone is die veel mensen acceptabel zouden moeten vinden. Het wordt nu echter aan de oudere kant, dus tenzij u het in de uitverkoop kunt krijgen, raden we u aan een nieuwer apparaat te kiezen.

Specificaties

 • productnaam

  Q6

 • Productmerk

  LG


 • UPC

  652810819466

 • Prijs

  $ 179,99

 • Productafmetingen

  2,73 x 0,32 x 5,61 inch.


 • Garantie

  1 jaar

 • Compatibiliteit

  AT&T, T-Mobile

 • Platform:

  Android


 • Verwerker

  Qualcomm Leeuwenbek 435

 • Scherm grootte

  5,5 inch, 2160 x 1080

 • RAM

  3GB


 • Opslag

  32GB

 • Camera

  13 MP (achter) 5 MP (voor)

 • Batterij capaciteit

  3.000 mAh


 • Poorten

  USB, 3,5 mm audio

 • Waterbestendig

  Nee