Skip to content

Mappen en labels verbergen in Gmail IMAP

11 de augustus de 2021
blank red note attached to file folder in row 200506621 003 57cb71ce3df78c71b6a17cde

Selectieve synchronisatie van een Gmail-account met een desktop-e-mailprogramma wordt netjes voltooid wanneer u Gmail opent via het Internet Mail Access Protocol. Gmail-labels ondersteunen een show-in-IMAP-vlag die werkt, zelfs als je favoriete e-mailclient geen native ondersteuning biedt voor selectieve synchronisatie.

Mappen en labels verbergen in Gmail IMAP

Een Gmail-map of -label verbergen voor IMAP-toegang:

 1. Selecteer de Instellingen versnelling in de rechterbovenhoek.

 2. Selecteer Alle instellingen bekijken in het vervolgkeuzemenu.

  De knop

 3. In de Instellingen venster, selecteer Etiketten.

  Gmail-instellingen met het tabblad Labels gemarkeerd

 4. Verwijder de vinkjes bij de Weergeven in IMAP optie voor elk label dat u wilt onderdrukken in uw op IMAP gebaseerde e-mailclient. De lijst is onderverdeeld in drie secties: Systeemlabels, Categorieën, en Etiketten. Het laatste gedeelte is de plek waar uw aangepaste labels verschijnen.

  Instellingen voor Gmail-labels met 'Weergeven in IMAP' gemarkeerd

 5. Sluit de Instellingen venster als u klaar bent. Omdat uw wijzigingen in realtime worden opgeslagen, hoeft u geen knop Opslaan, Afsluiten of een vergelijkbare knop te selecteren.

Gmail-labels in IMAP-programma’s

Sommige e-mailprogramma’s ondersteunen het selectieve abonnement op IMAP-mappen. Die functionaliteit werkt niet samen met de functie Gmail Show in IMAP. De e-mailclient toont in het abonnementsvenster alleen die mappen waarvan de labels actief worden weergegeven in IMAP. Als u de lijst in uw e-mailprogramma wijzigt, worden die wijzigingen niet terug gesynchroniseerd met Gmail.