Skip to content

Meer dan één Gmail-account gebruiken met de iOS Gmail-app

19 de juli de 2021
GettyImages 971008020 5bd79bfac9e77c00516d9088 5db02147c4824174889c113274477258

Wat te weten

  • Extra accounts toevoegen: Open Gmail, tik op je gebruikerspictogram > Nog een account toevoegen > Googleen volg dan de instructies.
  • Schakelen tussen accounts: Tik op je gebruikerspictogram in de rechterbovenhoek en tik vervolgens op het gewenste e-mailadres.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u meerdere accounts aan Gmail voor iOS kunt toevoegen en kunt wisselen tussen accounts wanneer u maar wilt. Deze instructies zijn van toepassing op apparaten met iOS 11 of nieuwer en Gmail-app versie 5.0.181202 en hoger.

Extra accounts toevoegen aan de Gmail iOS-app

Houd al uw e-mailaccounts bij de hand in de Gmail-app en bespaar tijd. Hier is hoe.

  1. Open de Gmail-app en tik vervolgens op je gebruikerspictogram in de rechterbovenhoek van de app.

  2. Kraan Nog een account toevoegenen tik vervolgens op Google. U kunt accounts van verschillende e-mailplatforms toevoegen. De procedure hiervoor kan anders zijn.

  3. Kraan Doorgaan met om te bevestigen dat u een Gmail-account wilt toevoegen. Voer op de volgende schermen uw e-mailadres en wachtwoord in. Tik vervolgens op De volgende doorgaan.

    Accountgegevens invoeren in de Gmail-app

  4. De inbox van het nieuwe account wordt geopend. Herhaal deze stappen voor elk account dat u wilt toevoegen.

Toegang krijgen tot meerdere accounts in Gmail voor iOS

Nadat u nieuwe accounts heeft ingesteld, kunt u op elk gewenst moment tussen accounts schakelen. Tik hiervoor op uw gebruikerspictogram in de rechterbovenhoek en tik vervolgens op het gewenste e-mailadres. Dit opent de inbox voor het tweede account.

Van account wisselen in de Gmail-app

Hoewel je de berichten van slechts één account tegelijk kunt zien en doorzoeken, tellen de Gmail-pushmeldingen (app-badges) het totaal van de nieuwe berichten in alle geconfigureerde accounts.