Skip to content

Meerdere bestanden e-mailen met een ZIP-bestand

20 de juli de 2021

Wat te weten

 • Selecteer de bestanden die u wilt verzenden, klik er met de rechtermuisknop op en Verzenden naar > Gecomprimeerde (gezipte) map.
 • Geef het bestand een naam, zoals gevraagd.
 • E-mail het ZIP-bestand zoals elk ander bestand.

In dit artikel wordt beschreven hoe u ZIP-bestanden maakt en verzendt in Windows.

ZIP-bestanden maken en verzenden

 1. Selecteer de bestanden en/of mappen die u wilt comprimeren. Ze worden gemarkeerd om aan te geven dat ze zijn geselecteerd. Klik met de rechtermuisknop op een van de geselecteerde items en ga naar Verzenden naar > Gecomprimeerde (gezipte) map. Als u bestanden op verschillende locaties in hetzelfde ZIP-bestand wilt opnemen, voegt u er om te beginnen slechts één toe. Sleep vervolgens de rest van de bestanden naar het ZIP-bestand. Je kunt ze één voor één of meerdere tegelijk laten vallen.

 2. Geef het bestand een beschrijvende naam, zodat de ontvanger in één oogopslag begrijpt wat de map bevat. Als het ZIP-bestand bijvoorbeeld vakantiefoto’s bevat, noem het dan zoiets als Vakantiefoto’s 2021, niet iets obscuurs zoals de bestanden die je wilde of foto’s.

  Schermafbeelding die laat zien hoe u een ZIP-bestand hernoemt in Windows 10

  Een ZIP-bestand hernoemen in Windows 10.
  Om het bestand te hernoemen, klikt u met de rechtermuisknop op het ZIP-bestand en kiest u Hernoemen.

 3. Voeg het bestand toe en verzend het in uw e-mailclient, net als elk ander bestand. Bijvoorbeeld in Outlook.com:

  1. Klik Nieuw bericht of Antwoord, wat van toepassing is.
  2. Klik op de paperclip (bijlage) knop onder aan het bericht.
  3. Selecteer Door deze computer bladeren.
  4. Klik op het ZIP-bestand dat u hebt gemaakt.
  5. Klik Open > Bijvoegen als kopie.

U kunt ook programma’s van derden gebruiken, zoals 7-Zip, PeaZip en Keka om ZIP-bestanden te maken en te verzenden. Als het ZIP-bestand te groot is om via e-mail te verzenden, upload het dan eerst naar OneDrive en stuur de ontvanger vervolgens een link om het te downloaden.

Over ZIP-bestanden

ZIP-bestanden lijken veel op mappen, behalve dat ze zich gedragen als bestanden. U kunt alle bestanden die u wilt verzenden in dit speciale bestand plaatsen en uw e-mailclient zal het als elk ander bestand behandelen. Op deze manier wordt slechts één bestand (het ZIP-bestand) verzonden. Wanneer de ontvanger uw e-mail ontvangt, kan deze het ZIP-bestand openen om alle bestanden en mappen te zien die u daarin hebt verzonden.