Skip to content

Minecraft-video’s maken

3 de augustus de 2021
1 aZcbE4e 5655a9935f9b5835e436949c

Hoe maak je Minecraft-video’s

Het maken van Minecraft-video’s is geen eenvoudig proces. Of het nu gaat om Let’s Plays, Machinimas, Reviews, Redstone Tutorials of een van de andere verschillende videogenres die er zijn, het kost tijd. Niemand is in het begin perfect, maar dit artikel helpt je om je plaats te vinden in de Minecraft-scène voor het maken van video’s online.

Jezelf vinden

MC-video's maken - 2

Zoekresultaat voor “Minecraft”.
Jezelf vinden is een groot proces als het gaat om het maken van inhoud op internet. Het probleem met het maken van video’s waar iedereen het kan zien, is dat het origineel is. Originaliteit is altijd het hoofddoel. Vraag jezelf bij het maken van een product af wat je leuk zou vinden. Nadat je je eigen vraag hebt beantwoord, vraag je hoe je het publiek ervan kunt laten genieten. Naar iemand kijken die succesvol is en zeggen: “Ik ga precies doen wat zij doen”, is min of meer de verkeerde manier om het te benaderen. Ze hebben hun eigen vak geperfectioneerd, en helaas, als je dat dacht, heeft iemand anders dat ook. Wees jezelf en je publiek zal daarom meer van je houden dan je denkt. Je kunt makkelijker jezelf zijn dan iemand anders.

Bewerken

MC-video's maken - 3

Sony Vegas is een van de vele bewerkingstools!.
Vraag elke videomaker wat het meest vervelende proces is bij het creëren van online entertainment en zonder twijfel zal “bewerken” hun antwoord zijn. Verwacht zonder enige kennis van bewerken niet dat je video’s maakt met de kwaliteit van mensen die het al jaren doen. Precies zoals het hierboven werd gezegd, “ze hebben hun eigen ambacht geperfectioneerd”. Als je helemaal nieuw bent in het bewerken en maken van video’s, raden we je ten zeerste aan om op te nemen met OBS (Open Broadcaster Software) en te bewerken met iMovie of een van de vele gratis video-editors, afhankelijk van je besturingssysteem. Nadat je het bewerken van die verschillende software onder de knie hebt gekregen, kun je proberen over te stappen naar Sony Vegas (alleen Windows) of Adobe Premiere (werkt op beide). Het vinden of uitvinden van je eigen creatieve invloed is uiterst belangrijk bij het beslissen hoe je video’s wilt maken. Misschien komt je creativiteit voort uit je commentaar, terwijl anderen zich richten op het bewerken. Hoewel montage in beide een belangrijke factor is, is het niet altijd slecht om het commentaar soms letterlijk voor zichzelf te laten spreken. Je zult uiteindelijk een balans vinden en weten hoe je jezelf creatief kunt portretteren op internet.

Geduld

MC-video's maken

Windows Live Movie Maker (nu niet meer leverbaar) wordt door sommigen nog steeds gebruikt als een geweldige, gratis optie voor videobewerking!.
De Minecraft-gemeenschap is absoluut enorm! Er zijn dagelijks duizenden mensen die Minecraft-inhoud uploaden, waardoor het erg moeilijk is om binnen te komen en je plek te vinden. Een ding om te onthouden is dat een publiek niet van de ene op de andere dag groeit. Hoewel sommige mensen veel geluk kunnen hebben en snel naar de top kunnen stijgen, betekent dat niet dat iedereen dat zal doen. Steek moeite, tijd en liefde in wat je doet. Als je het doet en je wordt er niet gelukkig van, dan is het maken van video’s misschien niets voor jou. Verwar echter niet dat je ontmoedigd bent omdat je er niet van geniet. Elke videomaker heeft een moeilijk punt, zelfs de grote. Blijf sjokken, je krijgt zeker een publiek.

Kwaliteit niet kwantiteit

MC-video's maken - 5

Een gigantische misvatting, niet alleen in de Minecraft-scène voor het maken van video’s, maar ook in de YouTube-scène in het algemeen, is dat het dagelijks maken van inhoud een must is. Onderwerp jezelf niet aan die denkwijze, tenzij je absoluut zeker weet dat je klaar bent voor dat soort toewijding. Geef nooit de kwaliteit van een video op, want je moet die dag een video uitbrengen. Een goede vraag die je jezelf moet stellen wanneer je de potentiële laatste hand aan een video toevoegt, is: “Als ik dit upload, zou ik hier dan echt van genieten?” Als het antwoord op die vraag “Nee” is, kunt u deze het beste niet uploaden. Als jij niet zou genieten van je eigen creatie, waarom zou iemand anders dat dan wel doen?

Tot slot

YouTube-video-screenshot

Een video van YouTuber “TheRedEngineer”.

Originaliteit is het sleutelwoord. Raak niet ontmoedigd. Neem de tijd terwijl je de moeite doet. Als je het ritme van het produceren van video’s in je hoofd krijgt, kun je ze veel efficiënter produceren. Onthoud dat Minecraft een zeer moeilijke YouTube-community is om opgemerkt te worden. Met zoveel mensen die proberen te doen wat sommigen “hetzelfde als al het andere” noemen, is het heel gemakkelijk om erin op te gaan. Val op. Focus op de kleine dingen waar iedereen geen oog voor heeft. Als je je vak perfectioneert, zal een publiek het opmerken. Het zal echter zeker enige tijd duren.