Skip to content

Moet u uw thuismap in Linux versleutelen?

12 de augustus de 2021
DRM Encryption 56a67ee65f9b58b7d0e34031

Door uw thuismap te versleutelen, blijven uw gegevens en documenten veilig. Ook al moet u zich bij het systeem aanmelden om toegang te krijgen tot uw bestanden, een persoon die toegang heeft tot uw computer via een op USB gebaseerd live-besturingssysteem, kan nog steeds uw thuismap aankoppelen en toegang krijgen tot uw bestanden. Door uw thuismap te versleutelen, wordt deze omzeiling van op inloggen gebaseerde beveiliging voorkomen.

Hoe u uw thuismap handmatig kunt versleutelen

Om de thuismap handmatig te versleutelen, maakt u eerst een back-up van uw thuismap. Log in op uw account, open de terminal en installeer de ecryptfs-utils pakket. Maak een tijdelijke nieuwe gebruiker met beheerdersrechten (dwz geautoriseerd om het sudo-commando op te roepen). Het versleutelen van een thuismap terwijl u nog bent aangemeld bij die gebruiker kan problemen veroorzaken. Log in op het nieuwe tijdelijke beheerdersaccount om de thuismap van uw normale account te coderen. Om de thuismap te versleutelen, typt u: sudo ecryptfs-migrate-home –u “gebruikersnaam”

waarbij “gebruikersnaam” de naam is van de thuismap die u wilt versleutelen. Log in op het oorspronkelijke account en voltooi het versleutelingsproces. Volg de instructies om een ​​wachtwoord toe te voegen aan de nieuw versleutelde map. Als je het niet ziet, voer dan in: ecryptfs-add-passphrase

en voeg er zelf een toe. Verwijder of schakel het tijdelijke account dat u hebt gemaakt uit en start uw systeem opnieuw op.

Nadelen van het versleutelen van gegevens

Er zijn een paar nadelen aan het versleutelen van uw thuismap. Zij zijn:

  • Uw computer kan een prestatiehit krijgen als uw thuismap is gecodeerd.
  • Als uw harde schijf defect raakt, is het veel gemakkelijker om de gegevens te herstellen als deze niet versleuteld is.
  • Als u uw gebruikersnaam en wachtwoord vergeet, verliest u uw gegevens.