Skip to content

MP3- en AAC-bestanden afspelen op een Nintendo 3DS

12 de juli de 2021
nintendo hosts exclusive launch event for nintendo 3ds 110925581 5b200e16a474be00387fc941

Wist je dat de Nintendo 3DS muziek kan afspelen in MP3, AAC en andere formaten? Volg deze stappen om te leren hoe u muziek of audio-opnamen op uw 3DS kunt afspelen.

Audio afspelen op een Nintendo 3DS

Voordat u begint, heeft u het volgende nodig:

 • Een Nintendo 3DS
 • Een SD-kaart (een is inbegrepen bij de Nintendo 3DS)
 • Muziekbestanden in MP3- of AAC-indeling
 • Een pc met een SD-kaartlezer
 1. Haal de Nintendo 3DS SD-kaart uit de sleuf terwijl de Nintendo 3DS is uitgeschakeld. De SD-kaartsleuf bevindt zich aan de linkerkant van het apparaat. Open de afdekking van de SD-kaartsleuf, duw op de SD-kaart om deze los te maken en trek hem eruit.

 2. Plaats de SD-kaart in een computer die de muziekbestanden bevat die je naar de Nintendo 3DS wilt overbrengen. De computer moet een SD-kaartlezer hebben. U kunt ook een USB-naar-SD-kaartlezer gebruiken.

 3. Als een menu vraagt ​​wat u met de verwisselbare media wilt doen, opent u de map om de bestanden te bekijken. Als het menu niet automatisch verschijnt, navigeer dan naar het station met Mijn computer (PC) of Vinder (Mac).

 4. Open in een apart venster de map met de audiobestanden die u wilt overbrengen. Kopieer en plak (of sleep en zet) de bestanden vervolgens neer op de SD-kaart.

 5. Wanneer de muziek is overgezet, verwijdert u de SD-kaart uit de computer.

 6. Plaats de SD-kaart in de Nintendo 3DS. Zorg ervoor dat de stroom is uitgeschakeld.

 7. Zet de Nintendo 3DS aan.

 8. Selecteer Muziek en geluid op het onderste menuscherm.

 9. Gebruik de d-pad, druk op naar beneden totdat u de map bereikt die is gemarkeerd met SD-KAART. druk de EEN om uw geüploade muziek in een menu te selecteren.

Afspeellijsten en meer

Je kunt je Nintendo 3DS-muziek toewijzen aan afspeellijsten. Wanneer u een nummer afspeelt, selecteert u Toevoegen op het onderste scherm en selecteer vervolgens afspeellijst of maak een nieuwe. U kunt ook geluidsbestanden manipuleren. Wanneer een nummer wordt afgespeeld, tik je op de knoppen op het onderste scherm om de snelheid en toonhoogte van het nummer te wijzigen. Je kunt het ook filteren via een Radio-optie, de songtekst verwijderen met de Karaoke-optie, een Echo-effect toevoegen of het nummer converteren naar een 8-bits chiptune. Gebruik de L- en R-knoppen om meer effecten toe te voegen, zoals klappen, snaredrums, miauwen, blaffen en meer. Trek aan het touw op het onderste scherm (of gebruik de knoppen Omhoog en Omlaag op de d-pad) om een ​​andere afbeelding toe te wijzen aan uw audio-uitvoer. Er is hier veel retroliefde, waaronder een afbeelding die doet denken aan een titel uit de Game & Kijk serie en de personages uit de NES-klassieker Excite Bike. Wanneer je Nintendo 3DS is geopend, druk je op de rechter- en linkerknoppen op de d-pad om door je afspeellijst te bladeren. Wanneer je de Nintendo 3DS sluit, blijft de muziek door je koptelefoon spelen.