Skip to content

Muziek overbrengen naar een PSP-geheugenstick

23 de juni de 2021
man listening to headphones at work 83211476 57c716e75f9b5829f446ca58

Hoewel de PSP voornamelijk een spelcomputer is, is hij ook een geweldige draagbare muziekspeler. Je kunt niet je hele muziekcollectie op één Memory Stick kwijt (hoewel ze elke dag groter en goedkoper worden), maar je kunt gemakkelijk overschakelen naar nieuwe muziek als je eenmaal weet hoe je de bestanden moet overzetten.

Hier is hoe

  1. Plaats een Memory Stick in de Memory Stick-sleuf aan de linkerkant van de PSP. Afhankelijk van hoeveel muziek je erin wilt hebben, heb je mogelijk een grotere nodig dan de stick die bij je systeem is geleverd.
  2. Zet de PSP aan.
  3. Sluit een USB-kabel aan op de achterkant van de PSP en op je pc of Mac. De USB-kabel moet aan het ene uiteinde een Mini-B-connector hebben (deze wordt aangesloten op de PSP) en een standaard USB-connector aan het andere uiteinde (deze wordt aangesloten op de computer).
  4. Scroll naar de Instellingen pictogram in het startmenu van je PSP.
  5. Vind de USB-verbinding icoon in de Instellingen menu. druk de X knop. Je PSP geeft de woorden “USB-modus” en uw pc of Mac zal het herkennen als een USB-opslagapparaat.
  6. Als er nog geen is, maak dan een map met de naam PSP op de PSP Memory Stick—het wordt weergegeven als Draagbaar opslagapparaat of iets dergelijks—(u kunt Windows Verkenner gebruiken op een pc of Finder op een Mac).
  7. Als er nog geen is, maak dan een map met de naam MUZIEK binnen in de PSP map.
  8. Sleep afbeeldingsbestanden naar de MUZIEK map net zoals u bestanden in een andere map op uw computer zou opslaan.
  9. Koppel je PSP los door eerst op . te klikken Veilig hardware verwijderen op de onderste menubalk van een pc, of door de schijf op de Mac “uit te werpen” (sleep het pictogram naar de prullenbak). Koppel vervolgens de USB-kabel los en druk op de cirkelknop om terug te keren naar het startmenu.

Tips

Je kunt MP3-, ATRAC3plus-, MP4-, WAV- en WMA-bestanden beluisteren op een PSP met firmwareversie 2.60 of hoger. Als uw machine een oudere firmwareversie heeft, kunt u niet alle formaten afspelen. (Ontdek welke versie je PSP heeft, volg de onderstaande tutorial en controleer vervolgens de firmwareprofielen om te zien welke formaten je PSP kan afspelen.) Memory Stick Duo is een beter type stick dan Memory Stick Pro Duo voor muziekbestanden. Memory Stick Pro Duos herkent mogelijk niet alle muziekbestanden. U kunt submappen maken in de map “MUZIEK”, maar u kunt geen submappen maken in andere submappen.