Skip to content

Ontwerpideeën voor thuiskantoorlay-out

2 de juli de 2021
man working at home 968890648 5c8a9cac46e0fb000146acb5

Ben je het zat om in je thuiskantoor te werken omdat het voor jou niet werkt? Deze voorbeelden maken gebruik van een verscheidenheid aan meubels voor thuiskantoor en kamervormen die perfect zijn voor elke thuiswerker of telewerker. Je werkt niet meer in een hokje, dus laat je persoonlijkheid en persoonlijke voorkeuren in de manier waarop je werkt je het beste begeleiden bij het creëren van je ultieme thuiskantoor. Het is gemakkelijk om uw thuiskantoor opnieuw in te richten zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over toestemming van uw baas of collega’s.

Strip/Basic Thuiskantoor Lay-out Voorbeeld

Dit is de meest eenvoudige en eenvoudige lay-out. Als er weinig ruimte is, is de strip/basisindeling waarschijnlijk het beste om mee te beginnen, omdat deze in verschillende ruimtes kan worden gebruikt, vooral wanneer het delen van woonruimte vereist is. Deze thuiskantoorindeling is de meest economische en biedt u de werkruimte die u nodig hebt om te beginnen met werken. Bovendien is het vrij eenvoudig om deze lay-out toe te voegen of erop voort te bouwen om andere te creëren die u later hebt gezien of wilt ontwerpen.

Een hoekindeling gebruiken voor een thuiskantoor

Hoek Thuiskantoor Lay-out Voorbeeld

Een hoekindeling werkt goed bij vierkante kamers of wanneer u een deel van een andere kamer gebruikt. Het ziet er geweldig uit en optimaliseert de totale ruimte. Een van de belangrijke punten om in gedachten te houden bij een hoeklay-out is de positie van eventuele vensters. Als je toevallig voor een straat staat, wil je misschien niet dat iedereen je kan zien. Een andere overweging is de plaatsing van stopcontacten en telefoonaansluitingen. Hoewel dit geen ernstige problemen oplevert, wil je niet veel elektrische verlengsnoeren gebruiken. Probeer uw werkstation zo dicht mogelijk bij de stopcontacten te plaatsen, zodat uw overspanningsbeveiliging er rechtstreeks op kan worden aangesloten.

Voorbeeld Corridor Thuiskantoor Lay-out

Gang Thuiskantoor Indeling

Deze lange en smalle lay-out werkt goed voor gebruik in lange gangen of kasten die niet worden gebruikt. Als er aan beide uiteinden een opening naar de kamer is, is dit de beste kantoorindeling om te gebruiken. De sleutel tot het succesvol gebruiken van deze thuiskantoorindeling is om te onthouden dat er veel opslagruimte moet zijn. Aangezien dit gebied veel verkeer kan zien wanneer u niet aan het werk bent, is het belangrijk om de zaken netjes en opgeruimd te houden. Vouwdeuren kunnen worden gebruikt om het kantoorgedeelte af te sluiten wanneer het niet in gebruik is. Zware gordijnen zijn een ander alternatief.

L-vormig thuiskantoorontwerp

L-vorm Home Office-ontwerpvoorbeeld

Met een L-vormige thuiskantoorindeling kunt u profiteren van de beschikbare ruimte en is deze zeer geschikt voor situaties waarin thuiskantoormedewerkers een kamer delen. Dit plan biedt een grote werkruimte en u kunt deze indien nodig vaak groot genoeg maken voor meer dan één persoon. U kunt de werkruimte ook aanpassen met opslagruimte en ruimte voor alle thuiskantoorapparatuur. Zorg ervoor dat u bijhoudt waar stopcontacten en telefoonaansluitingen zich bevinden. Met een bureau kan deze lange, geblokkeerde toegang een echt probleem zijn.

Gebruik een L-vormige gang voor een thuiskantoor

L-vormige gang Home Office-indeling

L-vormige gangen zijn gebruikelijk bovenaan trappen of op de begane grond van sommige oudere huizen. Met behulp van een L-vormige gang in uw huis kan een overzichtelijk thuiskantoor worden gecreëerd. Gebruik smalle boekenkasten en een lang smal bureau om optimaal gebruik te maken van deze ruimte. Laat ruimte over om uw bureaustoel weg te stoppen wanneer deze niet in gebruik is (zorg er dus voor dat uw stoel echt onder het bureau past). Mogelijk moet u stroom- en telefoonaansluitingen toevoegen om ervoor te zorgen dat al uw kantoorapparatuur op deze locatie goed werkt. Gecoördineerde meubels die aansluiten bij de algemene inrichting van de L-vormige gang zullen het beste werken.

Ga in cirkels in uw thuiskantoor

Voorbeeld van een thuiskantoorindeling in een ronde kamer

Kamers met afgeronde muren kunnen een indrukwekkend thuiskantoor zijn en u een prachtig uitzicht bieden. Een kamer met een dergelijke unieke vorm kan worden ontworpen met werkruimtes voor uw computerapparatuur en leesruimtes. Werken met een uniek gevormde kamer kan vereisen dat u op maat ontworpen meubels voor uw thuiskantoor hebt om te profiteren van de beschikbare ruimte en te passen bij gebogen wanden.

T-vormige lay-out

T-vormig thuiskantoorontwerp

Deze lay-out is vergelijkbaar met de basislay-out die bovenaan deze pagina staat, maar heeft meer werkruimte en kan door meer dan één persoon worden gebruikt. Zoals u kunt zien, kunnen beide personen het middengedeelte van het bureau delen terwijl ze toch hun eigen hokachtige gebieden hebben. Deze indeling is erg handig als je kamer de ruimte biedt. Het is ideaal wanneer u veel apparatuur heeft of een grotere werkomgeving nodig heeft.

T-vormige kamers bieden thuiskantoorpotentieel

T-vormige kamer thuiskantoor

Door een T-vormige kamer te gebruiken, kunt u uw werk en uw thuiskantoor georganiseerd houden. Dit is cruciaal als het moeilijk voor je is om van de twee te scheiden. AT Shaped room biedt voldoende ruimte om een ​​functioneel thuiskantoor te ontwerpen en ruimte voor opslag. Door deze vorm van deze kamer heeft u een rustige en besloten werkruimte voor uw thuiskantoor. Zoals bij de meeste thuiskantooropstellingen, is planning de sleutel. Regel de inrichting van uw thuiskantoor zodanig dat u profiteert van verlichting, ramen, stopcontacten en telefoonaansluitingen.

Voorbeeld U-vormige thuiskantoorlay-out

U-vormig thuiskantoorontwerp

Deze indeling biedt veel werkruimte. U kunt hokken op verschillende secties gebruiken voor extra opslag. Deze indeling kan worden gebruikt in kleine of grote kamers. Een andere leuke eigenschap is dat twee mensen deze ruimte vrij gemakkelijk kunnen delen en elkaar niet in de weg zitten. U kunt de basis U-vorm creëren met één bureau en tafels of eilanden aan de zijkanten. Er zijn ook U-vormige units verkrijgbaar bij sommige kantoormeubelwinkels. Het creëren van de U-vorm met het schiereiland zal wat meer werk vergen omdat het meer ruimte in beslag neemt. Als uw toekomstige plannen het hebben van meer computers omvatten, dan is dit misschien wel de beste keuze. Deze indeling werkt ook goed in gedeelde kamers. Het maakt optimaal gebruik van de ruimte en ruimte voor opslag zonder zich naar het andere gebied te verspreiden.