Skip to content

Outlook voor Mac is niet gratis, maar deze alternatieven zijn:

7 de november de 2022
Startup Student Text Keyboard People Typing 849825 3f349e14ce8f4df4bb7bf2546b73f4cf

Outlook voor Mac is niet gratis. U kunt Outlook niet gratis downloaden op uw Mac, tenzij u het uitprobeert als een gratis proefversie van 30 dagen van Microsoft 365. U kunt de gratis webmailversie van Outlook gebruiken op Outlook.com, of er zijn andere POP- en IMAP-e-mail klanten die u misschien wilt verkennen.

De informatie in dit artikel is van toepassing op Outlook voor Mac.

Outlook voor Mac in Microsoft 365 en alternatieven

Wanneer u de Microsoft 356-proefversie van 30 dagen downloadt, wordt u om uw creditcardnummer gevraagd. Je kunt op elk moment annuleren of Microsoft 365 blijven gebruiken voor een maandelijks bedrag. De gratis download geeft je 30 dagen toegang tot Outlook en de andere Microsoft 365-programma’s op maximaal vijf Macs of pc’s. U kunt de mobiele Office-apps ook op maximaal vijf tablets en vijf telefoons installeren. Je krijgt tot 1 TB cloudopslag per gebruiker voor maximaal vijf gebruikers. Als u meerdere apparaten en gebruikers in uw huishouden heeft, vindt u deze wellicht van waarde. Je hebt Microsoft Office niet nodig om bestanden online op te slaan. Er zijn veel manieren om uw bestanden online op te slaan en er een back-up van te maken. Microsoft 365 is een abonnementsservice, wat betekent dat u regelmatig updates ontvangt in plaats van updates te kopen en te installeren. Als u wilt, kunt u de volledige functionaliteit opnieuw inschakelen door een exemplaar van Office voor Mac of de productsleutel aan te schaffen waarmee u het kunt blijven gebruiken.

Gratis Outlook voor Mac-alternatieven

Outlook heeft zijn voordelen, vooral als u het op het werk of thuis gebruikt. De cross-functionaliteit tussen Mac-, pc-, tablet- en telefoon-apps vergemakkelijkt de leercurve. Het is echter niet de enige keuze. Overweeg deze keuzes voor gratis Mac-e-mailprogramma’s en -services die niet verlopen:

Top gratis Mac e-mailprogramma’s. Deze e-mailclients kunnen worden gebruikt met POP en IMAP om uw e-mail af te handelen. Deze programma’s bewaren kopieën van e-mailberichten op uw Mac in plaats van op de cloud- of webmailservers. Een voordeel van deze clients is dat berichten kunnen worden gemigreerd naar een andere e-mailclient. U kunt Outlook-berichten importeren in een nieuwe client en vice versa. Als je meerdere e-mailaccounts hebt, zoek dan naar klanten die meerdere adressen verwerken.

Top gratis webgebaseerde e-mailservices. Als je geen offline e-mailclient op je Mac nodig hebt, gebruik dan een gratis webmailservice om je e-mail online te beheren vanaf elke webbrowser of computer, ongeacht het besturingssysteem, of het nu Mac, Windows, Android of Linux is. Een nadeel van deze diensten zijn de advertenties. Er zijn betaalde opties die minder duur zijn dan Microsoft Office en andere functies hebben.