Skip to content

Overleven in Recore: een beginnershandleiding

19 de juni de 2021
microsoft recore 02 57ddbdd23df78c9cce543270 09ba74f1ac7f40ef901bcd3b022b4385

Heb je genoten van ReCore, de nieuwste game van Keiji Inafune’s Comcept? Je hebt waarschijnlijk veel vragen. En dat is prima, daar zijn we voor, om ervoor te zorgen dat ze beantwoord worden. In ReCore kruip je in de huid van Joule, een jonge vrouw die zichzelf de laatste overlevende vindt van een planeet die bedoeld was om voor mensen te worden gekoloniseerd, behalve dat bijna alles dat fout kon gaan… op een extreem slechte manier deed. Maar Joule is niet de enige op deze angstaanjagende nieuwe planeet. Ze heeft een robot-sidekick terwijl ze het opneemt tegen de andere robots die nu de wereld bewonen. Dus maak je geen zorgen. Ook al voelt het alsof jij het bent tegen de wereld, dat kan niet verder van de waarheid zijn. Deze beginnershandleiding voor ReCore zorgt ervoor dat je precies weet wat je moet doen om het spel tot het einde te voltooien, zelfs als je denkt dat de kansen tegen je zijn. Van het uithalen van Extracties tot het kleurcoderen van je aanvallen, je zou geen hulp moeten zoeken nadat je hebt nagedacht over wat we hier voor je in petto hebben.

Extracties verwijderen?

ReCore is een op actie gebaseerde shooter, waarin Joule verschillende vaardigheden heeft. Ze kan springen, sprinten, haar wapen opladen om dodelijke munitie af te vuren, zich op vijanden richten en de “actieknop” gebruiken om verschillende acties uit te voeren. Hoewel dit allemaal vrij eenvoudige manoeuvres voor het spel zijn, wil je gebruik maken van een heel speciale vaardigheid: Joule’s Extracties, wat in wezen betekent dat ze de kernen van vijanden kan verwijderen. Als je besluit een vijand niet volledig te vernietigen, moet je een snelle strijd aangaan om hem van het lichaam van een vijand te worstelen voordat hij instort. Je hebt een speciale knop om dit te bereiken, dus houd de knop ingedrukt die aan je Extractor-tool is toegewezen om deel te nemen aan de minigame. Wissel af tussen duwen en trekken om uiteindelijk de kern van de eigenaar te rukken, en je zult merken dat je een kern hebt om te gebruiken voor extra materiaalvoorraden. De ene vindt plaats wanneer je eindelijk de gezondheidsbalk van een robot leegmaakt, en de andere gebeurt wanneer je combometer boven de 10 komt. Je hoeft niet te rommelen met de speciale minigame als je hier kunt komen, omdat de kern onmiddellijk wordt geëxtraheerd . Je combo eindigt op hetzelfde moment, maar je krijgt een overvloed aan ervaringspunten voor de moeite. Aan de ene kant is het een goed idee om meer energie te besteden aan het verkrijgen van de kernen, maar je kunt ook energie verspillen die je beter had kunnen besteden aan het verkennen en ervoor zorgen dat je elk item krijgt dat je nodig hebt om verder te komen in de game. Je moet echt wat tijd besteden aan het nemen van deze beslissingen als je het maximale uit ReCore wilt halen. Het heeft een verborgen strategielaag waar je op moet letten als je het goed wilt doen.

Kernen gebruiken om te knutselen

Je zult tijdens het spel verschillende frames moeten gebruiken, vooral voor je FL1-R-frame. Overweeg om Seth te gebruiken om je schade in de toekomst te vergroten en gebruik gekleurde kernen om hem in de toekomst te vergroten. Je zou paarse kernen kunnen gebruiken om blauwe en rode kernenergie te krijgen, groene kernen om gele en blauwe kernenergie te krijgen, en oranje kernen om gele en rode kernenergie te krijgen. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk verschillende Cores verzamelt, zodat je later kunt upgraden. Je zult er dankbaar voor zijn als je verschillende soorten vijanden tegenkomt die verschillende methoden nodig hebben om ze uit te schakelen. Zorg ervoor dat u speciale werkbanken gebruikt wanneer u ze bereikt. Je zult het moeten gebruiken om de middelen die je had goed te gebruiken. Alle bronnen die je verzamelt, kunnen direct met je mee terug naar de crawler en worden daar afgeleverd zodra je binnenkomt. Uw werkbank kan voor u worden gebruikt om speciale items te maken. Natuurlijk heb je een reeks blauwdrukken nodig om de constructie van verschillende items in de toekomst te voltooien. Om de blauwdrukken samen te stellen, heb je echter speciale middelen en materialen nodig. Hulpbronnen zijn te vinden in drie verschillende niveaus van zeldzaamheid: basiskernen met een lager vermogen, hoge kwaliteit met grotere schaaldelen en onberispelijke kernen met extra vermogen om te sparen, zodat je ze kunt gebruiken met grotere schaaldelen. Het is het beste om deze zoveel mogelijk op te slaan, want ze zijn niet gemakkelijk te vinden. Het is duidelijk dat een groter spel betere resultaten zal opleveren, dus houd daar ook rekening mee. Net als veel van de andere systemen in ReCore, draait het verzamelen en bijhouden van middelen om goed beheer en weinig anders. Als je de dingen gecompartimenteerd houdt zoals ze zouden moeten zijn, dan komt het wel goed.

Zorg ervoor dat u kleurcode-aanvallen uitvoert

Over strategisch aanvallende vijanden gesproken, let op elk monster dat je tegenkomt. Het zal een andere kern hebben, dus zorg ervoor dat je opmerkt welke kleur het is voordat je een gecoördineerd aanvalsoffensief lanceert. Naarmate je verder komt in het spel, zul je merken dat je upgrades krijgt voor Joule’s geweer die overeenkomen met de kleuren die je daar ziet. Als je een rode bol ziet, zorg er dan voor dat je wapens en vaardigheden gebruikt die overeenkomen met rode bollen en correleer dezelfde aanvalspatronen met de rest van de vijanden gedurende het spel. Als je eerder games zoals Ikaruga hebt gespeeld, is dit waarschijnlijk logisch, aangezien een groot deel van die game wordt besteed aan het “veranderen van polariteiten” tussen zwarte en witte kleuren. Wit zal wit absorberen en zwart zal wit absorberen. Het is hier een vergelijkbare situatie, behalve dat dezelfde kleur als de vijanden die je tegenkomt, betekent dat je meer schade oploopt. Het is misschien niet zo logisch als je gewend bent aan games zoals Pokemon of Magic: The Gathering, maar er is een systeem op zijn plaats hier met een reden.

Verzamel die prismatische kernen!

Je bent je er misschien niet van bewust, maar je moet tijdens het spel verschillende energiebronnen, prismatische kernen genaamd, verzamelen om toegang te krijgen tot verschillende delen ervan. Als je dat niet doet, kun je het spel eigenlijk niet voltooien. Je hebt 45 Prismatic Cores nodig om de campagne van het spel volledig te voltooien, dus zorg ervoor dat je alles krijgt wat je nodig hebt terwijl je door het spel gaat. Dit betekent dat je wat tijd nodig hebt om delen van elke kerker en verschillende secties te verkennen, zelfs als je meer gedwongen bent om er gewoon doorheen te vliegen. Om extra Corebots te krijgen, moet je verhaalmissies voltooien. Als je bij de laatste kerker komt en je hebt nog niet alles verkend, krijg je geen kans om terug te gaan, dus zorg ervoor dat je alles uit je systeem hebt gehaald.

Krijg de Hang (Swing?) der dingen!

ReCore is een platformgame in hart en nieren, dus zorg ervoor dat je een idee hebt van waar je tegenaan loopt voordat je aan de slag gaat zonder dat je enig idee hebt hoe je moet spelen. Joule kan met het grootste gemak draaien en springen door de lucht, en haar exo-pak laat haar twee sprongen in de lucht maken. Ze kan ook een luchtfoto maken. Zodra ze de grond raakt, wordt haar sprong gereset en kan ze weer in actie komen. Ze is op haar best als ze in de lucht is, en er is zelfs een indicator terwijl je in de lucht bent om je te laten zien waar je gaat landen. Dit is belangrijk omdat je vaak sprongen moet maken die anders misschien niet goed uitpakken. Er moet veel worden gepland met sommige van deze platformsegmenten, dus het is belangrijk om een ​​beetje te weten wat Joule te bieden heeft op het gebied van acrobatiek.

Grind voor ervaringspunten

Dit lijkt misschien een dwaas advies of iets waar je niet echt acht op hoeft te slaan, omdat het duidelijk is, maar zorg ervoor dat je genoeg tijd besteedt aan het grinden voor XP wanneer je maar kunt. ReCore combineert meerdere elementen van verschillende genres, waaronder RPG’s, dus je zult heel goed moeten letten op hoe je Joule in-game “verhoogt”. Verspil geen tijd aan het ontsnappen aan gevechten of iets dergelijks, want je krijgt niet alle XP die je nodig hebt om door te gaan. Joule moet absoluut worden genivelleerd om ook toegang te krijgen tot bepaalde delen van het spel. Het is misschien verleidelijk om je zo snel mogelijk naar het volgende checkpoint te haasten, maar als je niet verder kunt, is er geen reden om dat te doen. Je zult gewoon moeten wachten tot je genoeg kunt malen om door te gaan. Deze beginnerstips zouden je op weg moeten helpen om een ​​echte ReCore-expert te worden. Nu de game beschikbaar is via het Play Anywhere-initiatief van Microsoft, kun je op Windows 10 pc of Xbox One spelen en de game onderweg gebruiken, dus als je vrienden hulp nodig hebben, kun je ze laten weten wat er aan de hand is.