Skip to content

Playstation 3 Achterwaartse Compatibiliteit (PS2 Afspeelbaar)

12 de juli de 2021
can your ps3 play ps2 games 2717135 f21315f0f26b4c0b927758a45abf548c

Hoewel alle PlayStation 3-consoles originele PlayStation-schijven kunnen afspelen, zijn niet alle modellen PlayStation 2-compatibel. Als je PS2-games van je PS3 wilt spelen, moet je ervoor zorgen dat je het juiste model koopt. Er zijn een paar PS2-schijven die op geen enkel PS3-model werken. Gamers konden voorheen PS2-klassiekers downloaden en games opslaan op de PS3-drive, maar Sony sloot de PS3-winkel in 2018.

Hoe weet je of je PS2-games op je PS3 kunt spelen?

De originele lanceringsmodellen van 60 GB en 20 GB zijn achterwaarts compatibel met PS2-games omdat ze PS2-chips bevatten. Andere modellen, met name de 80 GB Metal Gear Solid PS3, waren vroeger achterwaarts compatibel met emulatiesoftware, maar ondersteunen geen PS2-games meer. Om te zien of je console achterwaarts compatibel is met PS2:

  1. Kijk of de PS3 een PlayStation 3 Slim-model is. Je kunt zien of een PS3 een slank model is als hij een lager profiel heeft, een matzwarte afwerking (niet glanzend) en het PS3-logo bovenaan in plaats van het woord ‘PlayStation 3’. Als het een PS3 Slim is, is het niet achterwaarts compatibel met PS2, hoewel je er nog steeds van kunt genieten van PS3- en PSone-games.

    PS3 Slank model

  2. Kijk of de PS3 een PlayStation 3 van 20 GB is. Deze waren alleen beschikbaar bij de lancering. Ze hebben geen wifi of een flashkaartlezer, maar ze hebben wel vier USB-poorten en zijn achterwaarts compatibel. Het modelnummer is meestal ‘CECHBxx’. Deze zijn ook groter dan de PS3 Slim, hebben een glanzende afwerking en het woord “PlayStation 3” staat bovenaan. Als je PS3 vier USB-poorten heeft en het paneel waar je de schijf plaatst zwart is en niet zilver, en er is geen plek aan de voorkant voor SD-kaarten, dan heb je een PS3 van 20 GB en is deze achterwaarts compatibel met PS2-games.

    Originele PlayStation 3

  3. Kijk of de PS3 een 60GB PlayStation 3 is. Deze waren ook alleen beschikbaar bij de lancering. Ze hebben wifi, een flashkaartlezer en vier USB-poorten. Net als het 20GB-model is het 60GB-model glanzend en heeft het het woord “PlayStation 3” bovenaan. Het gezicht waar je de schijf plaatst is ook zilver.

Als je een PlayStation 3 van 80 GB of een Metal Gear Solid PS3 hebt die niet is bijgewerkt sinds hij uit de doos kwam, is hij mogelijk nog steeds achterwaarts compatibel via software-emulatie. Als je online PS3-services gebruikt, heeft je console waarschijnlijk de achterwaartse compatibiliteit van de PS2-software-emulatie verloren.

Een achterwaarts compatibele PS3 vinden

Omdat de nieuwere PS3-modellen geen PS2-games kunnen spelen, kosten gebruikte 20GB en 60GB PS3-consoles vaak meer dan een gloednieuwe PS3 Slim. Nu Sony de PlayStation 3-winkel heeft gesloten, kun je zelfs geen oude PS2-games meer downloaden op de PS3. Daarom kun je voor het spelen van oude PS2-games het beste een gebruikte PlayStation 2 kopen als je die nog niet hebt.