Skip to content

PowerPoint-presentaties converteren naar Word-documenten

8 de augustus de 2021
presenting company annual report statement document papers cha 608598130 5ac0f3896bf06900370ce71b 87008ca3dd05456886aa57764bf2f4e8

Een PowerPoint-document kan niet worden omgezet in een Word-document. PowerPoint-documenten zijn op dia’s gebaseerde bestanden die bedoeld zijn voor projectie, terwijl Word-documenten tekst weergeven die bedoeld is om af te drukken. PowerPoint ondersteunt echter het maken van hand-outs hulpprogramma dat PowerPoint-presentatiedia’s en notities exporteert naar een formaat dat geschikt is voor Word. Sterker nog, de wijzigingen die u in Word aanbrengt, kunnen terugvloeien naar PowerPoint. De informatie in dit artikel is van toepassing op PowerPoint voor Microsoft 365, PowerPoint 2019 en PowerPoint 2016. PowerPoint ondersteunt echter op de een of andere manier sinds ten minste Word 2010 een functie voor exporteren naar hand-outs.

PowerPoint-inhoud exporteren als Word-hand-outs

Stuur uw PowerPoint-overzicht en notities in slechts een paar stappen naar Word:

 1. Selecteer Bestand > Exporteren om de . weer te geven Exporteren raam.

 2. Selecteer Hand-outs maken.

  Exportscherm in PowerPoint met de optie Hand-outs maken gemarkeerd

 3. In de Verzenden naar Microsoft Word dialoogvenster, selecteer de gewenste paginalay-out en kies vervolgens (onder aan het vak) of u de dia’s in Word wilt plakken, waarmee een kopie wordt gemaakt, of dat u een koppeling wilt plakken, die teruggaat naar PowerPoint. Als u een koppeling plakt, betekent dit dat alle wijzigingen die u in Word aanbrengt, ook in PowerPoint worden weergegeven. U moet echter toegang hebben tot het PowerPoint-document wanneer u het Word-document bewerkt, anders hebt u geen toegang tot de diakoppelingen.

  Verzenden naar Microsoft Word-venster in PowerPoint met de opties Plakken en Koppeling plakken gemarkeerd

 4. Selecteer OK.

  Verzenden naar Microsoft Word-venster in PowerPoint met de OK-knop gemarkeerd

 5. Word wordt geopend met het geëxporteerde document.

  woord met geëxporteerd powerpoint-bestand

Een andere manier om papieren exemplaren van uw presentatie te verzenden en Word te omzeilen, is door uw diavoorstelling naar PDF af te drukken. De Opslaan als Adobe PDF functie in PowerPoint exporteert een paginagrote versie van elke dia in kleur op één pagina van een PDF, met aantekeningen van de sprekers als annotatie op de relevante dia.