Skip to content

Selectievoorkeuren instellen in Word 2016

9 de juli de 2021
ScreenShot2018 01 20at11.46.38AM 5a638f31eb4d5200372949ea

Van tijd tot tijd komt er een nieuwe functie langs die het unieke onderscheid heeft dat het zowel een vloek als een zegen is. De manier waarop Microsoft Word omgaat met tekst- en alineaselectie, te beginnen met Word 2016, is een van die functies. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Microsoft Word 2016, 2019 en Microsoft 365 voor Windows.

De instelling voor woordselectie wijzigen

Standaard selecteert Word automatisch een heel woord wanneer slechts een deel ervan is gemarkeerd. Deze snelkoppeling bespaart u wat tijd en voorkomt dat u een deel van een woord achterlaat terwijl u van plan was het helemaal te verwijderen. Het kan echter omslachtig worden als u alleen delen van woorden wilt selecteren. Volg deze stappen om deze instelling te wijzigen:

  1. Selecteer de het dossier tabblad bestanden bovenaan.

  2. Klik in de linkerbalk op Opties.

  3. Klik in het venster Word-opties op Geavanceerd in het linkermenu.

  4. In de Bewerken opties sectie, vink (of verwijder het vinkje) de Selecteer bij het selecteren automatisch het hele woord keuze.

  5. Klik OK.

De instelling voor alineaselectie wijzigen

Bij het selecteren van alinea’s selecteert Word naast tekst ook standaard de opmaakkenmerken van de alinea. Het is echter mogelijk dat u deze extra kenmerken niet wilt koppelen aan de tekst die u hebt geselecteerd. Schakel deze functie uit (of schakel deze in) door deze stappen te volgen:

  1. Klik op de het dossier tabblad bestanden bovenaan.

  2. Klik in de linkerbalk op Opties.

  3. Klik in het venster Word-opties op Geavanceerd in het linkermenu.

  4. In de Bewerken opties sectie, vink (of verwijder het vinkje) de Slimme alineaselectie gebruiken keuze.

  5. Klik OK.

Geef alinea-einden en andere opmaakmarkeringen in uw tekst weer die in een selectie zouden worden opgenomen door de Huis tabblad, en onder de Paragraaf sectie, activeer de Laten zien verbergen symbool.