Skip to content

Soorten programma’s gevonden in Office Productivity Suites

12 de juli de 2021
high angle view of female design professional using computer at home 734166007 5b2f996cba617700363760bf

Of u nu net begint met een kantoorsoftwaresuite of er gewoon meer uit wilt halen, weten welke soorten programma’s zijn inbegrepen, is de eerste stap om uw productiviteit te verhogen.

Toepassingen in populaire kantoorsoftwaresuites

Elke kantoorsoftwaresuite is anders, dus ga er niet vanuit dat elke suite alle programma’s bevat die u in een eerdere suite had. Dat gezegd hebbende, zijn meestal de volgende programma’s opgenomen in een bepaalde softwaresuite. In andere gevallen moeten ze afzonderlijk worden gekocht of gedownload. Deze snelle lijst geeft u inzicht in waar u op moet letten, evenals tips of trucs om meer uit elk programma te halen.

Tekstverwerker

Dit populaire programmatype is het krachtpaard van de meeste kantoorsoftwaresuites. Met tekstverwerkers kunnen gebruikers informatie schrijven, bewerken, structureren of anderszins manipuleren, die vervolgens kan worden afgedrukt of elektronisch met anderen kan worden gedeeld.

Spreadsheet

Dit type programma organiseert numerieke en tekstuele gegevens en functioneert als een rekenmachine. Extra formules kunnen in de spreadsheet worden geprogrammeerd voor verschillende wiskundige en financiële berekeningen. De spreadsheet geeft ook grafieken en grafieken van die gegevens.

Presentatie / Diavoorstelling

Deze toepassingen bieden een reeks documentruimten die in een reeks kunnen worden weergegeven. Het gebruik van een diavoorstellingstool helpt bij het communiceren van een idee, of het nu op een scherm wordt geprojecteerd of voor een webbrowser wordt verpakt.

E-mailclient, contactbeheer en agenda’s

Deze programma’s openen en beheren de e-mail van een gebruiker, die vaak een planningskalender en taakbewakingssysteem bevat. Door integratie met de rest van de suite kunnen documenten bijvoorbeeld rechtstreeks naar e-mail worden verzonden.

Database management

Deze software slaat gegevens zeer nauwkeurig en categorisch op, zodat elk van de onderdelen voortdurend kan worden herschikt of gerapporteerd. Het kan worden gezien als het leveren van op maat gemaakte rapportage van gegevensdelen. Om deze reden worden databasebeheersystemen voor kantoorsuites vaak relationele databases genoemd.

Desktop publisher

Deze applicatie gaat verder dan een tekstverwerker bij het bewerken en documenteren, door meer grafische en lay-outmogelijkheden te bieden.

Teken- en grafische software

Creatievelingen gebruiken grafische ontwerpprogramma’s om visuele representaties te creëren, waarbij ze de tools gebruiken in combinatie met de muis, het toetsenbord of de stylus. Een opmerking: een “Raster Image Editor” manipuleert afbeeldingen volgens een digitale of gepixelde benadering, terwijl een “Vector Image Editor” manipuleert afbeeldingen volgens een wiskundige, op coördinaten gebaseerde benadering.

Wiskunde-, formule-editor en vergelijkingseditor

Deze programma’s zijn meestal kleine invoegtoepassingen binnen een programma zoals Word of OneNote, waardoor gebruikers wiskundige formules als tekst kunnen uitschrijven, met de nadruk op het communiceren van wiskundige logica, maar nieuwere versies zijn ook in staat tot berekeningen.

Personal Organizer en notitieprogramma

Dit programma is speciaal aangepast voor mobiel gebruik en stelt de gebruiker in staat om lijsten te maken, deze om te zetten in traceerbare taken en op een andere manier op een georganiseerde manier te communiceren. Deze applicatie wordt meestal gesynchroniseerd of uitgelijnd met de e-mailclientapplicatie van de gebruiker.

Project management

In tegenstelling tot persoonlijk beheer, persoonlijke planning of contactbeheer, bieden projectbeheerprogramma’s hulpmiddelen voor het organiseren van grootschalige projecten waarbij veel mensen betrokken zijn.

Diagrammen en brainstormen

Als een soort tekenhulpmiddel stelt dit programma een gebruiker in staat lijnen en vormen te creëren om architecturale diagrammen, organigrammen, stroomdiagrammen en andere visuele communicatie over te brengen

PDF (PostScript-printerbeschrijvingstaal)

Deze applicatie zet een pagina met tekst om in een afbeelding, zodat deze niet gemakkelijk door lezers kan worden bewerkt of gemanipuleerd. Een andere functie was om gebruikers van verschillende computerprogramma’s de mogelijkheid te bieden een bepaald document te lezen. Elk softwarebedrijf verpakt zijn kantoorproductiviteitssuites om verschillende programma’s te bevatten. Microsoft Office is natuurlijk de marktleider op het gebied van productiviteitssuites, maar bekijk deze volledige index van productiviteitssuites voor alternatieven die mogelijk geschikt zijn voor uw taken. Voor ondernemers raden we aan om naar uw bedrijfsplan te kijken als een manier om te beoordelen wat voor soort programma’s u aan boord wilt hebben. Onderzoek ook hoe add-ons voor kantoorsuites, niet-suite applicatiesoftware en bedrijfssoftware de door u gekozen productiviteitssoftware verbeteren.