Skip to content

SSL gebruiken met een e-mailaccount in macOS Mail

17 de augustus de 2021
TypingOnMac 58ee9b4b5f9b582c4d0865c3

E-mail is notoir onveilig. Tenzij u codering gebruikt, reizen e-mailberichten de wereld rond in platte tekst, wat betekent dat iedereen die ze onderschept de inhoud ervan kan lezen. Er is een manier om de verbinding van u naar uw mailserver op zijn minst gedeeltelijk te beveiligen. Het is dezelfde technologie die ook e-commercesites beveiligt: ​​SSL of Secure Sockets Layer. Als uw e-mailprovider dit ondersteunt, kunt u macOS Mail configureren om verbinding te maken met de server via SSL, waardoor een deel van uw communicatie wordt versleuteld en beveiligd.

SSL gebruiken met een e-mailaccount in Apple Mail

U kunt als volgt SSL-codering inschakelen voor een e-mailaccount in macOS Mail:

  1. Selecteer Mail > Voorkeuren via de menubalk in Apple Mail.

  2. Selecteer de rekeningen tabblad en markeer het gewenste e-mailaccount.

    Tabblad Accounts

  3. Selecteer de Serverinstellingen tabblad.

    Instellingen voor e-mailserver

  4. Selecteer Gebruik TLS/SSL. Hierdoor wordt automatisch de poort gewijzigd die wordt gebruikt om verbinding te maken met de mailserver. Tenzij uw internetprovider (ISP) u specifieke instructies heeft gegeven over de poort die u moet gebruiken, is de standaardinstelling in orde. Deze optie is niet beschikbaar als uw e-mailprovider SSL niet ondersteunt.

  5. Selecteer Sparen, en sluit de Voorkeuren tabblad.

SSL kan de prestaties enigszins verminderen, omdat alle communicatie met de server wordt versleuteld. Afhankelijk van hoe modern je Mac is en wat voor soort bandbreedte je hebt voor je e-mailprovider, merk je misschien wel of niet een verandering in snelheid.

SSL versus versleutelde e-mail

SSL versleutelt de verbinding tussen uw Mac en de server van uw e-mailprovider. Deze benadering biedt een zekere mate van bescherming tegen mensen op uw lokale netwerk, evenals uw ISP, tegen afluisteren in uw e-mailtransmissies. SSL versleutelt echter geen e-mailberichten; het versleutelt alleen de communicatiekanaal tussen Apple Mail en de server van uw e-mailprovider. Als zodanig is het bericht nog steeds niet-versleuteld wanneer het van de server van uw provider naar de eindbestemming wordt verplaatst. Om de inhoud van uw e-mail van oorsprong tot bestemming volledig te beschermen, moet u het bericht zelf versleutelen met behulp van een open-sourcetechnologie zoals GPG of door het gebruik van een coderingscertificaat van een derde partij. U kunt ook gebruik maken van een gratis of betaalde beveiligde e-mailservice, die niet alleen uw berichten versleutelt, maar ook uw privacy beschermt.