Skip to content

Stuur uw e-mailmarketingberichten als alternatief voor meerdere delen

13 de augustus de 2021
4157566260 74e937692f o Seth Lemmons before after 008 5804edc93df78cbc2887674f 2f3c1b5f3e9145c79faaa3af525c937d

Sommige gebruikers hebben hun e-mailvoorkeuren ingesteld om berichten in HTML-indeling te accepteren, terwijl anderen ervoor hebben gekozen om e-mails alleen in platte tekst te ontvangen om privacy- en beveiligingsproblemen te bestrijden. ​Als u een marketing-e-mail verzendt, verzendt u uw berichten als: meerdelige alternatief zal uw bericht correct weergeven in HTML of platte tekst, zodat u meer van uw potentiële klanten kunt bereiken.

Wat is multipart/alternatief?

Meerdelige/alternatieve e-mails bevatten zowel platte tekst als HTML. Wat een gebruiker ziet, hangt af van hun ingestelde voorkeuren of wat is toegestaan ​​door hun e-mailclient. Als een e-mailclient geen HTML-berichten kan weergeven, wordt de platte tekstversie weergegeven. HTML-enabled e-mailprogramma’s zullen meestal de uitgebreide HTML-versie tonen, tenzij gebruikers een voorkeur hebben ingesteld voor alleen platte tekst e-mail. Het verzenden van alternatieve berichten uit meerdere delen is een geweldige oplossing om al uw abonnees te bereiken zonder dat u twee aparte lijsten hoeft bij te houden.

Hoe het werkt

Zorg ervoor dat uw e-mailmarketingsoftware of serviceprovider dit formaat ondersteunt om uw marketingberichten als meerdelige/alternatieve e-mails te bezorgen. Sommige serviceproviders maken automatisch een platte tekstversie van uw HTML-berichten, maar het is belangrijk om de kwaliteit van dat bericht te controleren. Gewoonlijk stelt u zowel een uitgebreide HTML-versie van uw bericht als een equivalent in platte tekst op en verzendt u ze vervolgens samen als één alternatief bericht met meerdere delen. Het proces verschilt afhankelijk van uw e-mailmarketingsoftware of -service, dus controleer het proces voor uw specifieke tool.

Hoe werkt Multipart Alternative?

Meerdelige alternatieve e-mails maken gebruik van de MIME-e-mailstandaard. De afzonderlijke delen worden op dezelfde manier verzonden als bijgevoegde bestanden, dus e-mailprogramma’s herkennen ze als alternatieve versies. In plaats van alle versies van de e-mail weer te geven, wordt alleen de voorkeursversie weergegeven. De alternatieve versies in een meerdelige/alternatieve e-mail worden gescheiden door een grensmarkering, die voor alle versies identiek is. Aan elke e-mailversie is ook een MIME-inhoudstype toegewezen. Hier verschillen de versies. Bij uit meerdere delen bestaande alternatieve marketing-e-mails zijn de inhoudstypen doorgaans ’tekst/plat’ en ’tekst/HTML’. De typen volgen elkaar op en e-mailprogramma’s geven meestal de laatste versie weer die ze kunnen weergeven. Dit betekent “text/plain” gevolgd door “text/HTML” in alternatieve e-mails met meerdere delen, tenzij gebruikers een bepaalde voorkeur hebben ingesteld.

Meerdelig/alternatief voorbeeld

De bron van een e-mail met alternatieve opmaak in meerdere delen kan er als volgt uitzien: Van: Afzender
Aan: [email protected]
Onderwerp: Voorbeeld
Datum: vr, 13 nov 2015 19:36:00 +0000 (GMT)
MIME-versie: 1.0
Inhoudstype: meerdelig/alternatief;
border=”Boundary_MA2″
–Boundary_MA2
Inhoudstype: tekst/plat; CHARSET=US-ASCII; format=flowed
Content-overdracht-codering: 7BIT
Dit is maar een test.
–Boundary_MA2
Inhoudstype: tekst/html; CHARSET=US-ASCII
Content-overdracht-codering: 7BIT

Deze is maar een test.

–Boundary_MA2–