Skip to content

Toegang krijgen tot een Gmail-account met Eudora

4 de augustus de 2021
6133587103 93b8e75a12 b 57f52c725f9b586c35506f32

Wat te weten

 • Schakel IMAP-toegang in voor Gmail, open vervolgens Eudora en selecteer Hulpmiddelen > Account instellingen > Accountacties > E-mailaccount toevoegen.
 • Wanneer u nieuwe berichten opstelt, selecteert u de pijl-omlaag in de Van veld om te kiezen welk e-mailaccount u wilt gebruiken.
 • Opmerking: hoewel Eudora in 2013 werd stopgezet, ondersteunt het nog steeds POP3-, IMAP- en SMTP-protocollen.

Dit artikel legt uit hoe je toegang krijgt tot een Gmail-account met Eudora 8.0 voor Windows en Mac.

Toegang krijgen tot Gmail in Eudora

Om je Gmail-account aan Eudora te koppelen zodat je berichten kunt verzenden en ontvangen:

 1. Zorg ervoor dat je IMAP-toegang hebt ingeschakeld voor je Gmail-account.

 2. Open Eudora en selecteer Hulpmiddelen > Account instellingen.

 3. Selecteer Accountacties > E-mailaccount toevoegen.

  Een screenshot van accountinstellingen in Eudora

 4. Voer de naam in die u wilt weergeven wanneer u Gmail-berichten verzendt vanuit Eudora, voer vervolgens uw Gmail-inloggegevens in en selecteer Doorgaan met.

  Een screenshot van het Mail Account Setup-venster in Eudora met de knop Doorgaan gemarkeerd

 5. Eudora zal automatisch de IMAP- en SMTP-instellingen voor Gmail configureren. Als het klaar is, selecteert u Maak account. Als de poging niet is gelukt, moet u mogelijk minder goed beveiligde apps toegang geven tot uw Gmail-account en moet u meervoudige verificatie uitschakelen.

  Een screenshot van Eudora's Mail Account Setup-scherm met de Create Account-knop gemarkeerd

 6. Selecteer OK op de pagina Accountinstellingen.

  Een screenshot van Eudora's accountinstellingen scherm met de OK-knop gemarkeerd

 7. Dubbelklik op uw Gmail-account in het linkerdeelvenster en dubbelklik vervolgens op Postvak IN om je berichten te zien. Het kan enkele minuten duren voordat al uw berichten worden weergegeven.

  Een screenshot van Eudora met een Gmail-inbox gemarkeerd

Heb je toegang tot een Gmail-account met Eudora?

Hoewel de ondersteuning voor Eudora in 2013 werd stopgezet, ondersteunt de e-mailclient nog steeds POP3-, IMAP- en SMTP-protocollen naast SSL- en S/MIME-authenticatie. Dat betekent dat je vanuit Eudora toegang hebt tot je Gmail-account als dit nog steeds je favoriete e-mailprogramma is.

Hoe u berichten kunt verzenden vanaf uw Gmail-account in Eudora

Wanneer u nieuwe berichten opstelt, selecteert u de pijl-omlaag in de Van veld om te kiezen welk e-mailaccount u wilt gebruiken.

Een screenshot van een nieuw bericht in Eudora met de adresselectiepijl gemarkeerd

Is Eudora nog steeds beschikbaar?

Hoewel Eudora niet langer beschikbaar is op de website van de ontwikkelaar, kun je versies van het programma vinden op verschillende torrent-websites en andere plaatsen op internet. Download de nieuwste updates voor uw besturingssysteem en installeer antivirussoftware voordat u bestanden van internet downloadt.

Geschiedenis van Eudora

Eudora is vernoemd naar de Amerikaanse auteur Eudora Welty, een Amerikaanse schrijver van korte verhalen en romanschrijver die schreef over het Amerikaanse Zuiden, vanwege haar korte verhaal “Waarom ik bij de PO woon”. Oorspronkelijk gratis verspreid, werd Eudora overgenomen en gecommercialiseerd door Qualcomm in 1991. In 2006 stopte Qualcomm met de ontwikkeling van de commerciële versie en sponsorde de creatie van een nieuwe open-sourceversie op basis van Mozilla Thunderbird, met de codenaam Penelope, later omgedoopt tot Eudora OSE. De ontwikkeling van de open-sourceversie stopte in 2010 en werd officieel beëindigd in 2013.