Skip to content

Uw PowerPoint-show hervatten na een pauze

19 de juni de 2021
young african businessman at a seminar working something on computer 926362636 5b3aebef46e0fb003e7de66c 8a02414b3b664f2fbbeb6d5734559170

Als u een presentatie pauzeert, worden timers stopgezet – een handige functie als u onverwachts moet pauzeren tijdens een gesprek met tijdslimiet. PowerPoint ondersteunt verschillende methoden voor het pauzeren en hervatten van de timing in een live presentatie. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op PowerPoint voor Microsoft 365, PowerPoint 2019, PowerPoint 2016, PowerPoint 2013 en PowerPoint 2010.

Methoden om een ​​PowerPoint-diavoorstelling te pauzeren

Gebruik een van deze methoden om een ​​lopende presentatie te pauzeren:

  • druk de B toets om de show te pauzeren en een zwart scherm weer te geven, zodat er geen andere afleiding op het scherm is. Houd er rekening mee dat B voor zwart staat om deze snelkoppeling te onthouden.

  • druk de W toets om de show te pauzeren en geeft een wit scherm weer. De W staat voor wit.

  • Als de diavoorstelling is ingesteld met automatische timing, klik dan met de rechtermuisknop op de huidige dia terwijl de show loopt en kies Pauze uit het snelmenu. Deze procedure pauzeert de diavoorstelling met de huidige dia nog steeds op het scherm.

Methoden om een ​​PowerPoint-diavoorstelling te hervatten na een pauze

  • druk de B of W toets, afhankelijk van de toets die u hebt gebruikt om de show te pauzeren. Met deze actie wordt de diavoorstelling hervat vanaf de laatst getoonde dia.

  • Als de diavoorstelling is ingesteld met automatische timing, klik dan met de rechtermuisknop op de huidige dia en kies Hervat uit het snelmenu.

Tijdens een pauze aan andere programma’s werken

Om toegang te krijgen tot een andere presentatie of programma terwijl uw diavoorstelling is gepauzeerd, houdt u . ingedrukt Winnen+Tab (of cmd+Tab op een Mac) om snel over te schakelen naar de andere taak. Voer dezelfde actie uit om terug te keren naar uw onderbroken presentatie.

Een laatste tip voor presentatoren

Als u denkt dat het publiek even een pauze nodig heeft van de diavoorstelling, is uw presentatie misschien te lang. Een effectieve presentatie moet de aandacht van het publiek gedurende het hele proces behouden. Een goede presentator brengt de boodschap (in de meeste gevallen) in 10 of minder dia’s over.