Skip to content

Video verdwijnt uit Windows Movie Maker Project

15 de juli de 2021
film reel in spotlight 129309425 5a64cff9c7822d0037d66d2f

U moet zich ervan bewust zijn dat afbeeldingen, muziek of video’s die in Windows Movie Maker zijn ingevoegd, niet in het project zijn ingesloten. Ze worden eenvoudig vanaf hun huidige locatie aan het project gekoppeld. Als u een wijziging aanbrengt in een van deze variabelen, kan het programma deze bestanden daarom niet vinden.

Video verdwijnt uit Windows Movie Maker Project

Hier zijn enkele mogelijke redenen voor het probleem.

 • Je werkte de eerste dag op een andere computer. Toen u het projectbestand naar een andere computer kopieerde, vergat u alle extra videobestanden die u in uw filmtijdlijn had ingevoegd, te kopiëren.
 • Misschien heb je inderdaad alle videobestanden naar een tweede computer gekopieerd. Als u ze echter niet in een identiek mappenstructuur zoals op de eerste computer, weet Windows Movie Maker ze niet te vinden. Dit programma is erg kieskeurig en houdt niet van verandering.
 • Misschien gebruikte u uw videobestanden van een USB-flashstation en had u het flashstation niet terug in de computer geplaatst.
 • De videobestanden stonden op een netwerkschijf in plaats van op de lokale harde schijf, en nu bent u niet aangesloten op hetzelfde netwerk. Nogmaals, Windows Movie Maker kan de benodigde videobestanden niet vinden.

Toon Windows Movie Maker waar u de videobestanden hebt verplaatst

Als u de videobestanden (of foto’s of audiobestanden) daadwerkelijk naar een andere locatie op uw computer hebt verplaatst, kunt u Windows Movie Maker laten weten waar de nieuwe locatie is, waarna de bestanden in uw project worden weergegeven.

 1. Open uw Windows Movie Maker-projectbestand.

 2. Merk op dat er gele driehoeken met zwarte uitroeptekens in uw project waar er videoclips zouden moeten zijn.

 3. Dubbelklik op a gele driehoek. Windows zal u vragen om naar de bestandslocatie te bladeren.

 4. Navigeer naar de nieuwe locatie van de videobestanden en klik op de juiste videoclip voor dit exemplaar.

 5. De videoclip zou moeten verschijnen in de tijdlijn (of storyboard, afhankelijk van de weergave die wordt weergegeven). In veel gevallen zullen alle videoclips ook op magische wijze verschijnen omdat de nieuwe locatie ook de rest van de videoclips bevat die u in het project hebt gebruikt.

 6. Ga door met het bewerken van je film.

Praktische tips voor Windows Movie Maker

 • Maak een nieuwe map die niet alleen uw Windows Movie Maker-project zal bevatten, maar ook alle foto’s, muziekbestanden en video’s die deel uitmaken van uw eindproduct.
 • Kopieer alle bestanden die deel uitmaken van dit project naar deze map.
 • Om het project naar een andere computer te verplaatsen, hoeft u alleen maar de volledige map te kopiëren en kunt u uw film vervolgens vanaf een andere computer bewerken.