Skip to content

Wat eten Axolotls in Minecraft?

18 de oktober de 2022
what do axolotls eat in minecraft 5217874 cc74de28ff5f46ec8f21498aa59f7660

Axolotls zijn amfibische wezens die enige aandacht vereisen voor Minecraft-fans. Hier is een overzicht van alles wat u over hen moet weten.

Axolotls zijn toegevoegd aan Minecraft in de Minecraft Caves & Cliffs-update.

Wat zijn het doel van Axolotls in Minecraft?

Axolotls kunnen spawnen in elke ondergrondse waterbron in Minecraft, ervan uitgaande dat de speler een paar kanttekeningen maakt. Deze omvatten de noodzaak dat de ondergrondse waterbron zich in totale duisternis en onder zeeniveau bevindt (y63).

Ze zijn over het algemeen onverschillig voor de speler, maar kunnen ze helpen bij het bestrijden van andere onderwater- en vijandige wezens. Als een speler een menigte verslaat die een axolotl aanvalt, krijgt hij het statuseffect Regeneratie en wordt mijnvermoeidheid van hem verwijderd als deze momenteel bestaat. Spelers ontgrendelen ook een prestatie door samen te werken met een axolotl. De prestatie heet The Healing Power of Friendship!.

Als spelers willen gaan vissen of lange afstanden onder water willen reizen, is het een goed idee om axolotls te rekruteren om ze in een gevecht te beschermen. Het kan alles onder water verslaan, behalve een dolfijn of schildpad.

Wat eten Axolotls in Minecraft?

Axolotls eten tropische vissen, die zich meestal in oceaanbiomen bevinden. Om een ​​axolotl te voeren, moeten spelers een emmer tropische vissen gebruiken in plaats van individuele vissen.

In plaats van een hengel te gebruiken, moeten spelers een emmer maken en vervolgens op het blok water met tropische vissen klikken om een ​​bos te vangen.

Tropische vissen kunnen lastig te vangen zijn, dus het is ook mogelijk om een ​​emmer van de Wandering Trader te kopen voor één Emerald.

Hoe krijg je een Axolotl in Minecraft?

Om er een te krijgen, moet je hem vinden in een ondergrondse waterbron. Plaats het van daaruit in een emmer of bevestig het aan een lijn. Het is ook mogelijk om ze te kweken, waardoor je meer axolotls krijgt.

Om er een te kweken, als je eenmaal twee volwassen axolotls bij elkaar hebt, voer je ze beide tropische vissen totdat er rode harten boven hen verschijnen. Dit resulteert in een baby axolotl die de kleuren heeft van een van zijn ouders. Het duurt ongeveer 20 in-game minuten om volwassen te worden. Je kunt het proces versnellen door meer tropische vissen te gebruiken.

Kunnen Axolotls worden getemd in Minecraft?

Spelers kunnen axolotls niet temmen in de conventionele zin. Ze zijn echter niet vijandig tegenover de speler. Je kunt ze oppakken, in een emmer doen en ze in een vijver of meer herplaatsen. Het is ook mogelijk om een ​​lijn aan een axolotl te bevestigen, maar het wezen zal na vijf minuten uit het water te zijn doodgaan. De enige manier om dit te voorkomen is als het regent of onweert.

Wat is de zeldzaamste Axolotl-kleur in Minecraft?

Minecraft axolotls zijn er in vijf verschillende kleuren. Deze omvatten Lucy (roze), Wild (bruin), goud, cyaan en blauw. De blauwe is het zeldzaamste type en heeft een kans van 0,083% om op natuurlijke wijze of bij het broeden te paaien.

Reken er niet op dat je snel een blauwe ziet. Het is onwaarschijnlijk.

FAQ

 • Wat laten axolotls vallen in Minecraft?

  Wanneer axolotls sterven in Minecraft, laten ze meestal ervaringsbollen vallen.

 • Wat doodt axolotls in Minecraft?

  Axolotls in Minecraft moeten minstens twee blokken diep binnen 16 blokken van een waterpad in het water zijn om te overleven. Als ze langer dan vijf minuten buiten het water zijn, gaan ze dood. Axolotls kunnen ook worden gedood als ze uit het water zijn en passagiers in een boot. Ze sterven niet op het land tijdens regen of onweer.

 • Vallen axolotls andere mobs aan?

  Axolotls zullen bedreigingen vanuit zee aanvallen, waaronder een Drowned. Ze zullen echter geen dolfijnen of schildpadden aanvallen.

 • Waarom vallen axolotls geen mensen aan?

  Hoewel axolotls hun eigenaren af ​​en toe bijten, is het niet uit agressie. Axolotls zijn voedselgemotiveerd en kunnen handen voor voedsel aanzien. Anders zijn axolotls gevoelig en hebben ze meer kans om door mensen gekwetst te worden dan om mensen aan te vallen.