Skip to content

Wat IMAP-e-mail voor u kan doen

11 de september de 2021
488027945 56a288415f9b58b7d0cbd6c9 a934617f93cf4943a958a7ef2a61b9e4

IMAP is een afkorting voor “Internet Message Access Protocol”, en toegang tot internetberichten is precies wat u met het protocol kunt doen.

POP en IMAP, de protocollen voor e-mailtoegang

Wanneer u in uw inbox ontvangen e-mailberichten ophaalt van een e-mailserver met behulp van een e-mailprogramma (op een computer of een mobiele telefoon), hebben de server en uw programma (die optreden als de client) in de begindagen van e-mail het Post Office Protocol gebruikt (POP) om te communiceren. Het downloaden van berichten naar een e-mailprogramma is wat IMAP en POP delen. Hoewel POP alleen daarvoor is ontworpen, biedt IMAP veel extra nuttige functionaliteit.

POP en het probleem met meerdere computers of apparaten

In een typische POP-sessie downloadt uw e-mailprogramma alle nieuw binnengekomen berichten en verwijdert deze e-mails vervolgens onmiddellijk van de server. Deze procedure bespaart ruimte op de server en werkt natuurlijk prima, op voorwaarde dat u uw e-mail opent vanaf slechts één computer of apparaat en precies één e-mailprogramma. Zodra u vanaf meer dan één machine aan uw e-mail probeert te werken (bijvoorbeeld een desktop op het werk, een laptop thuis en een telefoon), wordt POP-e-mail een grote hoofdpijn om te beheren:

  • Inkomende e-mails beginnen te ontbreken in al uw e-mailprogramma’s op één na
  • Berichten kunnen niet gemakkelijk opnieuw worden gedownload (dus ga je over op het doorsturen en omleiden van berichten naar jezelf),
  • Je moet overal regels opnieuw maken en
  • Verzonden e-mail is meestal alleen beschikbaar op het apparaat van waaruit u het hebt verzonden

Dit is slechts een korte lijst van de dingen die vaak mis gaan met POP-e-mail.

De oorzaak van problemen POP-e-mailtoegang

Aan de basis van al deze problemen ligt POP’s concept van offline e-mailtoegang. E-mailberichten worden afgeleverd op de server. Een e-mailprogramma downloadt ze naar uw computer en verwijdert alle berichten onmiddellijk van de server. Dit betekent dat ze allemaal lokaal zijn voor de machine en het e-mailprogramma. Hier kunt u berichten verwijderen, beantwoorden, sorteren en in mappen opslaan. Hoe kan IMAP dit verbeteren? Hoewel IMAP kan worden gebruikt voor offline e-mailtoegang op vrijwel dezelfde manier als POP, biedt het ook online e-mailverwerking die automatisch acties tussen e-mailprogramma’s synchroniseert.

IMAP: uw e-mailinbox in de cloud

Wat betekent dat? Kortom, u werkt op de mailbox die zich op de server bevindt alsof deze lokaal is op uw machine. Berichten worden niet onmiddellijk gedownload en verwijderd, maar bevinden zich op de server en het e-mailprogramma bewaart een lokale kopie, alleen voor weergave. Op de IMAP-server kunnen de berichten worden gemarkeerd met vlaggen zoals “gezien”, “verwijderd”, “beantwoord”, “gevlagd”. (IMAP ondersteunt ook door de gebruiker gedefinieerde vlaggen; deze worden echter zelden gebruikt.)

Gesynchroniseerde toegang tot alle e-mailmappen

Wat doe je nog meer met berichten in je e-mailclient? Je zou ze in verschillende mappen archiveren en je zou de mappen doorzoeken op specifieke berichten. Beide kunnen ook via IMAP rechtstreeks op de server worden gedaan. U kunt er e-mailmappen en bestandsberichten in instellen, en u kunt de server vertellen zijn repository te doorzoeken en de resultaten aan u te bezorgen. Aangezien u de e-mails rechtstreeks op de server manipuleert, is het een fluitje van een cent om meerdere computers te gebruiken om toegang te krijgen tot hetzelfde e-mailaccount. Het is zelfs mogelijk om hetzelfde account en dezelfde map bijvoorbeeld in een webinterface en op je telefoon tegelijkertijd open te hebben staan. Elke actie die u op de ene plaats onderneemt, wordt automatisch gespiegeld op de server en vervolgens op het andere apparaat.

Gedeelde mappen

IMAP geeft ook toegang tot gedeelde mailboxen. Dit is een gemakkelijke manier om informatie te delen, of om ervoor te zorgen dat belangrijke e-mail (bijvoorbeeld naar een ondersteuningsmailbox) wordt afgehandeld: alle ondersteuningsmedewerkers hebben toegang tot de IMAP-mailbox en zien direct welke berichten zijn beantwoord en welke nog steeds in afwachting. Dat is de theorie. In de praktijk worden gedeelde mappen niet vaak gebruikt en is de ondersteuning tussen e-mailservers en programma’s beperkt.

Voorbeeld IMAP-gebruik

Stel je Jina voor, die graag in de keuken werkt met haar laptop en aan het meer met een iPad, maar ook een computer op het werk heeft. Toen ze net voordat ze het kantoor verliet haar IMAP-inbox bekeek, was er een dringende e-mail van John, haar vriend. We weten niet wat hij wilde weten, maar het was voor Jina belangrijk genoeg om het bericht als belangrijk te markeren. Thuisgekomen was Jina Johns boodschap al vergeten. Maar dankzij routine sleepte ze haar draagbare computer naar de keukentafel en controleerde haar inbox. De boodschap van John was daar natuurlijk en eiste de aandacht met zijn rode, gloeiende vlag. Jina antwoordde onmiddellijk. Het bericht dat Jina naar John stuurde, werd automatisch opgeslagen op de IMAP-server in de map “verzonden items”. De volgende dag en op het strand, bevatte Jina’s inbox een bericht van John gemarkeerd als “beantwoord”, en haar antwoord was gemakkelijk toegankelijk in de map “verzonden items”.