Skip to content

Wat is het e-mailadres van Bill Gates?

12 de augustus de 2021
GettyImages 462020944 f7630154eb634c5f939644d20f6494e5

Toen Bill Gates Microsoft leidde, was zijn e-mailadres openbaar beschikbaar ([email protected]). Op 16 juli 1982 verbond een nieuw lokaal netwerk alle ontwikkelmachines in de Microsoft-kantoren. Dit systeem, dat het MILAAN werd genoemd, bracht een nieuw, verbeterd e-mailsysteem naar het bedrijf. Zoals gebruikelijk is geworden in bedrijven, werden e-mailadressen bij naam toegewezen, waarbij Bill’s… billg. Deze gebruikersnaam ontwikkelde zich later tot zijn oude e-mailadres. Nadat hij Microsoft had verlaten, richtte Bill Gates samen met zijn vrouw de Bill & Melinda Gates Foundation op en was daar medevoorzitter van, zodat het Microsoft-adres niet langer geldig is. Om contact op te nemen met de stichting, stuur een e-mail naar: [email protected]. Je kunt ook proberen [email protected].

Reageert Bill Gates op e-mails van vreemden?

Gates is en was een druk bezet man, maar een paar mensen hebben gemeld dat ze in de loop der jaren snelle reacties van Gates hebben gekregen.

Hoewel niet zo gebruikelijk als de e-mails van Steve Jobs, zijn enkele e-mailantwoorden van Gates openbaar gemaakt.

  • Een e-mail van Gates uit 2003 met een kritiek op “Windows-bruikbaarheid” laat zien hoe gedetailleerd Gates is wanneer het problemen ondervindt met de producten van Microsoft. Zoals Gates zelf toegaf, is dit gedrag niet ongewoon, en het aanpakken ervan zou een deel van zijn werk moeten zijn.
  • In 1994 had auteur John Seabrook een lange e-mailcorrespondentie terwijl hij aan een verhaal werkte voor: De New Yorker. De nieuwe vorm van communicatie stond nog in de kinderschoenen en het gesprek ging over het belang van e-mail. Daarin deed Gates enkele diepgaande voorspellingen. Zijn advies om kalm te blijven tijdens het gebruik is tot op de dag van vandaag een geweldig advies: “E-mail is geen goede manier om boos op iemand te worden, omdat je niet kunt communiceren.

Meer informatie over contact opnemen met Bill Gates

Je kunt de voormalige CEO van Microsoft volgen op zijn blog op GatesNotes.com om op de hoogte te blijven van zijn nieuwste werk. Bill Gates heeft ook met het publiek gesproken via Reddit AMA’s, zoals deze “Ask Me Anything”-thread. Hoewel je een privébericht naar Bill Gates op Reddit kunt sturen via zijn zorgvuldig gekozen gebruikersnaam thisisbillgates, is het onwaarschijnlijk dat hij zal reageren. Verrassend genoeg ontvangt Bill Gates niet zoveel e-mails als je zou denken. Hij vertelde VS vandaag in 2013 ontvangt hij slechts ongeveer “40 of 50 e-mails per dag.”

De e-mailzwendel van Bill Gates

Als je een e-mail krijgt van Bill Gates waarin staat dat hij je geld wil geven, is dat oplichterij. Namen zo groot als Bill Gates worden vaak gebruikt door oplichters om je aandacht te trekken in de hoop om te krijgen uw geld, en deze circuleert al jaren. Gates staat bekend om zijn filantropie, maar dat betekent niet dat hij willekeurige mensen e-mails stuurt met miljoenen dollars.